Чистене на печени чушки, КАК?
- Alien
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1929
- Регистриран на: Май 24, '18, 17:43
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 500 пъти
- Получил благодарност: 846 пъти
Чистене на печени чушки, КАК?
Ако позволите, да се допитам до форумната общност:
Как се чистят печени чушки? Вкъщи всички много ги обичат, но чистенето определено силно натоварва старшето поколение. Има ли някакъв чалъм, да става по-лесно?
Съветите за пара, посоляване и задушаване, докато изстинат, нещо не дават очаквания ефект.
Сериозно припичане в чушкопека пък прави кожата на въглен, който трудно се остъргва - все остава по нещо, което дразни естетиката при консумация.
Последно, гледах това:
Някой дали прави така? Водата няма ли да развали вкуса? Става дума за салата, няма да се консервират.
Как се чистят печени чушки? Вкъщи всички много ги обичат, но чистенето определено силно натоварва старшето поколение. Има ли някакъв чалъм, да става по-лесно?
Съветите за пара, посоляване и задушаване, докато изстинат, нещо не дават очаквания ефект.
Сериозно припичане в чушкопека пък прави кожата на въглен, който трудно се остъргва - все остава по нещо, което дразни естетиката при консумация.
Последно, гледах това:
Някой дали прави така? Водата няма ли да развали вкуса? Става дума за салата, няма да се консервират.
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Чистене на печени чушки, КАК?
Много се внимава, точно да не станат на въглен. Трябва да са изпечени една идея повече от "пукани". При задушаването люспата си се отделя лесно. И предварително се махат семките. Малко е по-трудно при ваденето, но по този начин няма борба със семките. И, има чушки с различна дебелина на люспите, някои са като ламарини, те се белят по-лесно. Явно, по-деликтните трябва да се пекат по внимателно. Това съм открила аз. ММ който ги пече, винаги ме пита колко опечени ги искам.