Селски работи
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 121 пъти
- Получил благодарност: 1089 пъти
Re: Селски работи
Не, не, нито едното не е манголд. Ами твоя си е като дивия, и като снимките в нета, и изобщо както си го знаем лапада. Не знам тоя моя какво е, ако някой знае, да каже. Съседката ми го даде, не е купуван. Иначе друго специфично при него е, че листата му са триъгълни, а не толкова издължени като на обикновения, и не са лъскави, гланцирани, а по-матови. Няма грам горчивина, много е крехък и вкусен.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
Делоспермата в саксиона цъфти, та се къса. Ех, много ми се щеше и нещо пълзящо да пусна нагоре по тия гредички, ама така и не го измислих. Може пък някоя инсталация да измъдря за там, не растения. Идеи, ако имате - добре са дошли

Пред саксиона, ако виждате, лежи арматура, то е щото се хванах да лея пътеката... на ръка
Смятам, че ще ми отнеме околко три месеца, таман до есента
Ще стане бавно, но затова пък грозно 

Пред саксиона, ако виждате, лежи арматура, то е щото се хванах да лея пътеката... на ръка

- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1835 пъти
- Получил благодарност: 3296 пъти
Можеш да пуснеш ипомея по гредичките, Ноне, пред очите ми е онази зелена стена със сърцевидни листаци на Люб. Пък ако реши и да цъфти, ще е главозамайващо
!
Пътеката... хм
... нали знаеш, че всяко новоотлято парче ще бъде като отделно петно, освен ако целта не е именно такава. Ако слагаш обаче вертикална дъсчица за ограничение и направиш еднакви разстоянията, ще се тушират петната. Не знам дали обясних добре каква ми е мисЛата 

Пътеката... хм

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
Ясна ти е мислата, така я правя
Разстоянията не са ми еднакви, щото кога колкото забъркам, но не мисля, че е казус.
Точно грамофончета имах там миналата година, розовки обаче, и цъфтяха много. Хубаво беше, но те си искат водичка, а пък аз не ща там да поливам много-много. Още като го строих си мислех какво ще слагам в него, делоспермата беше логичния избор, поради качествата си и най-вече това, че беше налична
но пълзящо, което да не иска много поливане така и не измислих.

Точно грамофончета имах там миналата година, розовки обаче, и цъфтяха много. Хубаво беше, но те си искат водичка, а пък аз не ща там да поливам много-много. Още като го строих си мислех какво ще слагам в него, делоспермата беше логичния избор, поради качествата си и най-вече това, че беше налична

- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
Ако не искаш да развалиш делоспермата, трябва да е нещо също толкова сухоустойчиво. По-добре инсталация.
Тъкмо ще го пускам, и виждам , че си писала. Ама айде.
Тъкмо ще го пускам, и виждам , че си писала. Ама айде.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 1441 пъти
- Получил благодарност: 2534 пъти
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
Чак толко убедителна едва ли мога да бъдаljuboznatelna написа: ↑Май 23, '25, 12:01 Тя така, кактот си виси, не може ли да я възпиташ да се катери?![]()

- zeleno
- Наркоман
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 1300 пъти
тези гредички са много красиви , не бих ги скривала с нищо
може би в основата им ще е интересно да се бодне по едно градинско соларно фенерче
може би в основата им ще е интересно да се бодне по едно градинско соларно фенерче
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
Хубави са, ама не щат да седят черни. Като ги сложих им теглих по един байц, супер бяха, и за отрицателно време избеляха на слънцето. Сега намерих отработено моторно масло, понеже четох, че с такова се почерня по-трайно външна дървения. Тая година поне явно ще си ги гледам натюр.