Селски работи

Началото, перспективи, развитие, до къде стигнахме, с какво можем да се похвалим
Публикувай отговор
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 121 пъти
Получил благодарност: 1089 пъти

Re: Селски работи

Мнение от ln_none »

Не, не, нито едното не е манголд. Ами твоя си е като дивия, и като снимките в нета, и изобщо както си го знаем лапада. Не знам тоя моя какво е, ако някой знае, да каже. Съседката ми го даде, не е купуван. Иначе друго специфично при него е, че листата му са триъгълни, а не толкова издължени като на обикновения, и не са лъскави, гланцирани, а по-матови. Няма грам горчивина, много е крехък и вкусен.
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Делоспермата в саксиона цъфти, та се къса. Ех, много ми се щеше и нещо пълзящо да пусна нагоре по тия гредички, ама така и не го измислих. Може пък някоя инсталация да измъдря за там, не растения. Идеи, ако имате - добре са дошли :dovolen:

Изображение

Пред саксиона, ако виждате, лежи арматура, то е щото се хванах да лея пътеката... на ръка :mrgreen: Смятам, че ще ми отнеме околко три месеца, таман до есента :lol: Ще стане бавно, но затова пък грозно 8-)
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1835 пъти
Получил благодарност: 3296 пъти

Мнение от Гео, граф »

Можеш да пуснеш ипомея по гредичките, Ноне, пред очите ми е онази зелена стена със сърцевидни листаци на Люб. Пък ако реши и да цъфти, ще е главозамайващо :nod: !

Пътеката... хм :hmmm: ... нали знаеш, че всяко новоотлято парче ще бъде като отделно петно, освен ако целта не е именно такава. Ако слагаш обаче вертикална дъсчица за ограничение и направиш еднакви разстоянията, ще се тушират петната. Не знам дали обясних добре каква ми е мисЛата :sdull:
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Ясна ти е мислата, така я правя :daaa: Разстоянията не са ми еднакви, щото кога колкото забъркам, но не мисля, че е казус.

Точно грамофончета имах там миналата година, розовки обаче, и цъфтяха много. Хубаво беше, но те си искат водичка, а пък аз не ща там да поливам много-много. Още като го строих си мислех какво ще слагам в него, делоспермата беше логичния избор, поради качествата си и най-вече това, че беше налична :mrgreen: но пълзящо, което да не иска много поливане така и не измислих.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Ако не искаш да развалиш делоспермата, трябва да е нещо също толкова сухоустойчиво. По-добре инсталация.
Тъкмо ще го пускам, и виждам , че си писала. Ама айде.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Тя така, кактот си виси, не може ли да я възпиташ да се катери? :)
Аватар
greeneyed
Наркоман
Дал благодарност: 1441 пъти
Получил благодарност: 2534 пъти

Мнение от greeneyed »

Тук можеш да композираш черен офиопогон и стахис.
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

ljuboznatelna написа: Май 23, '25, 12:01 Тя така, кактот си виси, не може ли да я възпиташ да се катери? :)
Чак толко убедителна едва ли мога да бъда :lol: Виси си като пране и само ми бърка в мокрия бетон.
Аватар
zeleno
Наркоман
Дал благодарност: 613 пъти
Получил благодарност: 1300 пъти

Мнение от zeleno »

тези гредички са много красиви , не бих ги скривала с нищо
може би в основата им ще е интересно да се бодне по едно градинско соларно фенерче
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Хубави са, ама не щат да седят черни. Като ги сложих им теглих по един байц, супер бяха, и за отрицателно време избеляха на слънцето. Сега намерих отработено моторно масло, понеже четох, че с такова се почерня по-трайно външна дървения. Тая година поне явно ще си ги гледам натюр.
Публикувай отговор

Обратно към “Нашите албуми”