Страница 10 от 20

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 25, '15, 18:50
от dancheto
Радвам се, че си намерила проблема! Моята е с две перки и правя над килограм хляб, от кубчето мая тегля 9-10гр, а от пакетчетата на прах която е не слагам цялото пакетче, че ми идва много силна, от него слагам 8гр. В крайна сметка хляба втасва и се опича до около 2см надига над нивото на кошничката. :daaa:

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 26, '15, 17:17
от Titi
Като ви чета, всички сте с по две перки, само аз с една. Да не съм се прецакала нещо? :D

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 26, '15, 17:42
от ravik
Споко, Тити, и моята е с една. :)

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 26, '15, 21:06
от qn4eto
:stiskam: И аз съм с една. Пека само 700-грамов hляб - едва смогваме него да изядем - всеки според нуждите. :dovolen:

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 27, '15, 11:52
от Titi
Значи всичко е наред :dovolen: И аз пека само 700 грамов хляб и все се ядосвам, че машината ми няма възможност за 500 грамов.

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 28, '15, 17:43
от ravik
Моята прави 400, 500, 700 грама - нещо такова. Почти винаги правя най-малкия. Като я купувахме си мислех, че се прецаквам, че прави само такива малки хлебчета, но се оказа, че по-добре по-малки и винаги пресни. А и аз бял досега съм правила само 2-3 пъти, а другият не се изяжда толкова бързо. :D

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 31, '15, 20:47
от dancheto
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Ное 8, '16, 17:54
от janethd
Пиша за да ми излезе после в темите .Наскоро си купих смятам да я изчета цялата

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Ное 2, '17, 12:26
от Светката
Светката излезе късметлия и спечели от игра на брашно София Мел ето тази хлебопекарна.
Изображение
Изображение
И сега какво правим :D
Ако има някои тънкости казвайте.Още не съм чел никакви упътвания и рецепти.
Ще може да пече 0,500 0,750 1000 гр.
Не искам кората да става дебела и твърда.Моля опитните съфорумки да кажат с две думи по набързичко. :dovolen:

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Ное 2, '17, 14:28
от Тутти
Честито, много да ви помага в готвенето тази придобивка.
Аз от доста години имам хлебопекарна, и много рецепти съм пробвала, но най-безотказно работи ето тази:
300 мл мляко(вода) топличко
2 с.л. Олио
1 яйце
1 пакетче суха мая или 1/3 кубче прясна
500 гр. Брашно
1 ч.л. сол
Ако искате, добавете шепа семки ( лен, слънчоглед, сусам )

Продуктите се слагат в контейнерчето в реда, в който ги описах.
Хлебопекарната се слага на програма "безсолен хляб" заради времето, нищо, че сме сложили сол
Задава се 750 гр тегло
Щом искаш мека коричка, задай я - обикновено най-първото е това означение.
На капака има стъкло, оформя се и се притиска само върху стъклото алуминиево фолио, така хляба се пече равномерно, не хлътва.
След като се опече, се оставя за кратко в пекарната, вади се и се завива с кърпа.
Успех, Светки.