Моето предизвикателство!

Началото, перспективи, развитие, до къде стигнахме, с какво можем да се похвалим
Публикувай отговор
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4295 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Re: Моето предизвикателство!

Мнение от Тутти »

Пепеляшка, не може ли да си гледаш гроздето с розите? Аз на нашата пергола си отглеждам Еден и две асми. Засадени са на метър разстояние. Розата украсява гредата, а гроздето се шири върху перголата хоризонтално. Ражда та ражда гроздето, а розата цъфти та цъфти. Иначе какво ще гледаш - една пръчка на грозде.
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 5802 пъти
Получил благодарност: 3849 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

► Виж съдържание
Alina, Кулата изглежда близка, но е на около километър от нас по въздух. С нея няма как да се борим. Мисля, че е на Мтел. Жиците дето минават пред всички къщи са тока и разни кабеларки. Кабеларките са започнали да дърпат оптични подземни кабели, но кога ще стигнат до тази улица - не знам. А тока в целия град е на стълбове. Нямаме подземни изградени.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин

Мнение от pepelqshka71 »

zeleno написа: Апр 8, '25, 13:21
pepelqshka71 написа: Апр 5, '25, 21:06 Люб, перголата за сега все още има останали две рози от пред от двете страни- Еден и PURPLE SLASH. Зад тях есента насадих два сорта грозде и като се вдигне асмата до перголата, ще махна розите. Голямо хамалуване е, особено на катерачките.
:lol:
а пък гроздето хич ... пръскане сутрин , обед и следобед
Ама гроздето е на ММ задължение :hihihi: .
Тутти написа: Апр 8, '25, 17:09 Пепеляшка, не може ли да си гледаш гроздето с розите? Аз на нашата пергола си отглеждам Еден и две асми. Засадени са на метър разстояние. Розата украсява гредата, а гроздето се шири върху перголата хоризонтално. Ражда та ражда гроздето, а розата цъфти та цъфти. Иначе какво ще гледаш - една пръчка на грозде.
Еми може Тути, но ми се искаше да си намаля работата. И без това поне 3 години ще им трябва на лозичките да стигнат до горе, та ще си съжителстват с розите. После ще видим - ще съм пенсионерка (дай боже) и може друг акъл да ми дойде.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4295 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Мнение от Тутти »

Пепеляшче, права си, намаляването на работата е разумно. Аз също правя стъпки с такава цел. Усетих, че ми е в повече работата и намалявам каквото може. Прави си каквото си решила, това е най-доброто. Помислих си, че смяташ че ще си пречат розата и лозата, затова ти разказах за моите.
Като се пенсионираш, ще помагаш за внучетата, дай Боже, после Рая ще върви по своя път, ще помагаш и на нея и ще си много заета с приятни занимания.
Всички добрини да са до вашето работливо семейство, желая ви щастливи години.
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин

Мнение от pepelqshka71 »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин

Мнение от pepelqshka71 »

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Какви са ти модерни и стилни саксиите! Като дограмата ;)
Прави ми впечатление, че и за останалото си такава. :tzvetentze: Всичко е по конец, обмислено, завършено...
Хайде да станат водопади тези прекрасни батати!
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин

Мнение от pepelqshka71 »

Благодаря Люб, пораснаха ми ушите :nod: . И аз искам много да успея тази година с ипомеите, че за поредна ги гледам и все не се получават водопади. Тази година съм сложила в торфа- зеолит, пемза, тор от калифорнийски червей и малко осмокот. Дано съм и угодила.
alina
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 285 пъти
Получил благодарност: 485 пъти

Мнение от alina »

pepelqshka71 написа: Апр 8, '25, 18:52
► Виж съдържание
Alina, Кулата изглежда близка, но е на около километър от нас по въздух. С нея няма как да се борим. Мисля, че е на Мтел. Жиците дето минават пред всички къщи са тока и разни кабеларки. Кабеларките са започнали да дърпат оптични подземни кабели, но кога ще стигнат до тази улица - не знам. А тока в целия град е на стълбове. Нямаме подземни изградени.
Свекърът ми имаше вила покрай Кранево, с гледка на морето..И имаше в края на парцела високоволтната..И като идвахме там и с приспиването особенно ако са няколко дена, почва ше да ми измъчва мигрена главоболие..Затова ти писах, исках да избегнете неприятностите..
Красиво е при теб..подредено.
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин

Мнение от pepelqshka71 »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Нашите албуми”