Страница 71 от 74
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Дек 31, '22, 20:17
от alys
В книгата на Тутти ми хареса обяснението как се прави тортата, включетелно бележките на Тутти, но не съм я правила.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 03:12
от pepelqshka71
Алис, щоленчетата са се получили по добре от моите. При мен се разляха на страни, а не останаха на топче. Браво!!!
И тук да ви честитя новата 2023година. Бъдете здрави сръчковки
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 11:50
от МГХ
Ауааа, отивам да правя щоленчета. Имам маскарпоне и сирене за мазане натурално. Последното най -мното ми прилича на сирене крема. В Германия съм и трудно се оправям със заместители на някои специфични наши продукти. Вече налучквам сметаната, а изварата е 99 вида
и няма оправия.
ЧЕСТИТА 2023-та! Да е пълна с благини и хубава! Няма да я връщаме, я.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 14:38
от Тутти
Di_Va написа: ↑Дек 31, '22, 19:55
Разбити бяха по правилата уж - до твърди връхчета, ама може и да не е било достатъчно, знам ли.
Като обърнеш,купата с разбитите белтъци, да не се свлича, да стои здраво.
На каква температура и колко време суши целувчения блат? Нали сложи оцет и нишесте по една лъжичка. Много неуспешни опити съм имала, но по тази рецепта от книгата, която споделих, винаги се получава.
Не се отказвай, това е лесна торта.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 18:34
от Di_Va
Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка
).
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 19:13
от alys
Di_Va написа: ↑Яну 1, '23, 18:34
Тути, съвсем твърда пяна се получи от белтъчната смес, сложих и нишесте и лимонов сок, а не оцет, пекох 2 часа, но не отворих вратата на фурната, когато суших блата и може би това ми е основната грешка. Може да пробвам отново, ама трябва да мине време, че много се разочарова, защото имах големи очаквания, пък не се получи.
Обаче днес направих мини щолените на Пепеляшчето и станаха супер! Вместо извара сложих крема сирене, а вместо стафиди - захаросан ананас и кокос. Та явно търпи доста вариации тази рецепта и става наистина много бързо и лесно, но пекох около 50 минути на 200°, моята фурна е слабичка (и старичка
).
Хич не пробвай, щом фурната ти не пече както трябва. За 50 минути на 200 градуса при мене щолените щяха да станат негърчета. С пожелание да си купиш нова печка/фурна и тогава да се похвалиш с отлични сладкиши. Аз май няма да я правя, защото целувчените блатове и разните сметани не са ми много любими. Наскоро ядох в сладкарница Неделя торта с целувчени блатове. Миии, не ми хареса.
Обичам тестени неща.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 1, '23, 19:31
от Di_Va
Алис, хич не искам нова печка, че мястото, което ѝ е отредено е толкова малко, че наличната е оптимален вариант. Тук с температурата на фурната през зимата има едно делта балкон, че печката "живее" на балкона, е остъклен, ама ...балкон
, та винаги ми трябва температура с 30-40° повече от препоръчаната.
Аз пък точно сметанови сладкиши обичам и за това толкова много исках да ми се получи точно тази торта.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 5, '23, 14:21
от marka
Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 5, '23, 16:52
от МГХ
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Публикувано на: Яну 6, '23, 15:29
от мечтица
marka написа: ↑Яну 5, '23, 14:21
Преди години в Руския клуб, много харесвах бадемовия крем.
Наскоро намерих в нета рецептата и я направих.
https://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D ... %81%D1%82/
А, що се отнася до целувките. Загрявате фурната на 200 градуса. Слагате тавата с целувките и я изключвате. Изваждате ги, когато фурната изстине.
Марка,благодаря!
Кремчето е страхотно,открих долу и други интересни рецепти.
Спрях се се на тиква с крем карамел,утре ще се прави