Страница 59 от 95

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 13, '18, 18:24
от gospodinov
Katina, много готини самуни, с мая ли са или с квас?

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 13, '18, 18:24
от bell
еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 13, '18, 18:28
от gospodinov
bell написа: Мар 13, '18, 18:24 еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:
Ако не си го хвърлила, пробвай да вземеш съвсем малко от него(четвърт лъжица) и захрани ново брашно.
Ако друг път ти се налага, можеш да омесиш топчета или питчици, които да изсушиш. Така можеш да ги ползваш дълго време.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 13, '18, 21:47
от GIOIA(Джоя)
Бел :tzeluvka:
Моят квас като вкисна така направих,като написа Господинов:daaa:
Една лъжица квас,2 брашно и водичка,след 3 хранения се оправи.
Да не го чакаш пак няколко дни.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 14, '18, 08:35
от katina
Господинов, с мая са моите самунчета, с квас тепърва ще се пробва.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 15, '18, 08:40
от kim
Честит рожден ден!
Днес снимка на торта :dovolen:

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 15, '18, 13:03
от bell
Сега като влезна във форума и вече има известия, които светят в ъгъла. Удобно е, защото показва къде са те цитирали.

Ей, благодяра ви, но квасът вече е хвърлен. За следващ път ще знам.
А, може ли да споделите как го сушите на топчета и после какво се случва как се активира пак.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 15, '18, 13:29
от gospodinov
bell написа: Мар 15, '18, 13:03 Сега като влезна във форума и вече има известия, които светят в ъгъла. Удобно е, защото показва къде са те цитирали.

Ей, благодяра ви, но квасът вече е хвърлен. За следващ път ще знам.
А, може ли да споделите как го сушите на топчета и после какво се случва как се активира пак.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 15, '18, 20:05
от gospodinov
Попаднах на интересна снимка, показваща с каква хидратация, какъв хляб се получава

Изображение

Тези проценти вода, се определят спрямо брашното - 1кг. брашно -50% хидратация - 500 гр. вода.

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Публикувано на: Мар 15, '18, 22:32
от troll
Мерси!
Не е торта, а лимонов пай! :mrgreen: