Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Благодаря,Вени!
Ръженото ще почака още малко.
Трябва да отделя време да си напазарувам по качествени брашна.
Еее,Господинов,значи теста ми не бил верен
Знам си аз,да питам моите хора за по сигурно,не само в групата за квас да чета.
Ръженото ще почака още малко.
Трябва да отделя време да си напазарувам по качествени брашна.
Еее,Господинов,значи теста ми не бил верен
Знам си аз,да питам моите хора за по сигурно,не само в групата за квас да чета.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ето го днешният - като вчерашния, с пшеничен зародиш, но замених ръженото брашно с пълнозърнесто пшенично. Снощи 1 час автолиза и 3 разтягания през 30 минути и втасване изцяло в хладилника - 9 часа първоначално + още 4 часа в ратановата купа. Стана с много по-големи шупли.
За сравнение вчерашния с ръж
За сравнение вчерашния с ръж
Последно промяна от wenche на Мар 10, '18, 23:15, променено общо 1 път.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Красавец!
Ти не знам дали обичаш хляб,но той те обича
Ти не знам дали обичаш хляб,но той те обича
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ето едно описание на този тест:GIOIA(Джоя) написа: ↑Мар 10, '18, 22:54 Благодаря,Вени!
Ръженото ще почака още малко.
Трябва да отделя време да си напазарувам по качествени брашна.
Еее,Господинов,значи теста ми не бил верен
Знам си аз,да питам моите хора за по сигурно,не само в групата за квас да чета.
"За да се провери дали е втасало с пръст се натиска леко повърхността му. Ако получилата се вдлъбнатина се върне бързо в първоначалната форма, значи е готово. Ако се връща съвсем леко и оставя следа, значи на тестото му трябва още малко време. Ако изобщо не се върне и остане дупка, значи е превтасало."
https://www.kulinarno-joana.com/2014/03 ... no-s-kvas/
Венче супер е хляба, пробвала ли си печене без капак?
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
100% бяло брашно, колкото и разрези да направиш все е малко, направо се разцепиха.
Хлябовете са от едно и също тесто, един грамаж, еднаква форма но различните разрези придават, различна форма.
Хлябовете са от едно и също тесто, един грамаж, еднаква форма но различните разрези придават, различна форма.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Пак като за изложба, Господинов Наистина всичко има значение - бройката, формата, дълбочината на срезовете.
На въпроса ти : Само багетите ги пека без капак. Ще взема да пробвам 1-2 кръгли, да видя има ли разлика.
Сенди, да от мелницата в Конуш. Ти имаш ли някакви впечатления от тях?
На въпроса ти : Само багетите ги пека без капак. Ще взема да пробвам 1-2 кръгли, да видя има ли разлика.
Сенди, да от мелницата в Конуш. Ти имаш ли някакви впечатления от тях?
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7408
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1659 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Аз ще продължа да се вдъхновявам от вас, защото моя хляб си става все един и същ, само този път цъфна с една идея повече от нищо Иначе вътре си е супер! Даже му изядохме половината долна кора
Що се отнася до ферментацията - аз мисля , че знам за какво става въпрос, научих го при неуспешните ми 4 опита да захвана квас. Двата пъти превтаса, защото си беше кисел и миришеше на вкиснато много повече от сегашния.
Що се отнася до ферментацията - аз мисля , че знам за какво става въпрос, научих го при неуспешните ми 4 опита да захвана квас. Двата пъти превтаса, защото си беше кисел и миришеше на вкиснато много повече от сегашния.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Днес влизам с гръм и трясък да ви представя един красавец
Пак със скапано брашно,но купих за баница с 12,8 % протеин.
По рецепта на Огнян Христозов с 70% хидратация.
Забърках брашно 500 гр.,350 вода и 100 гр квас за 12 ч. в хладилник.
Добавих сол и 3-4 разтягания през 30 мин.
Втаса на стайна температура 2ч.45 мин.
Пекох на 275 гр под капак,20 мин. И 28 мин без.
Пак мисля,че лекинко превтаса,защото в часта с разреза не можа да избухне,нямало е сила,докато там,където няма разрез се наду повече и се виждат хралупките.
Венче,купих Купаж на Слънце,ама ще почака да потренирам с бяло брашно.
Ползвала ли си го?
Господинов супер са,много ме радват!
Големи убавци!
Ти да ми покажеш как се прави бял хляб
Не ми пречи ръженият или пълнозърнест квас,просто започнах с бяло брашно,че по лесно се работи.
Ето какво съм чела за пръстчето и дупката.
upload upload
И сега,кое е вярното от твоят опит?
Може би,както си писал по горе,трябва да се възстановява вдлъбнатината.
Така ми оставаше следа и май лекинко превтаса.
Забравих да поздравя marka за хлебчетата,покрай моите неволи
С дупки без дупки,важното е да ви е вкусно
Люб и на вас да ви е сладко!
Не си пощуряла като мен и ти ще докараш хралупки
Пак със скапано брашно,но купих за баница с 12,8 % протеин.
По рецепта на Огнян Христозов с 70% хидратация.
Забърках брашно 500 гр.,350 вода и 100 гр квас за 12 ч. в хладилник.
Добавих сол и 3-4 разтягания през 30 мин.
Втаса на стайна температура 2ч.45 мин.
Пекох на 275 гр под капак,20 мин. И 28 мин без.
Пак мисля,че лекинко превтаса,защото в часта с разреза не можа да избухне,нямало е сила,докато там,където няма разрез се наду повече и се виждат хралупките.
Венче,купих Купаж на Слънце,ама ще почака да потренирам с бяло брашно.
Ползвала ли си го?
Господинов супер са,много ме радват!
Големи убавци!
Ти да ми покажеш как се прави бял хляб
Не ми пречи ръженият или пълнозърнест квас,просто започнах с бяло брашно,че по лесно се работи.
Ето какво съм чела за пръстчето и дупката.
upload upload
И сега,кое е вярното от твоят опит?
Може би,както си писал по горе,трябва да се възстановява вдлъбнатината.
Така ми оставаше следа и май лекинко превтаса.
Забравих да поздравя marka за хлебчетата,покрай моите неволи
С дупки без дупки,важното е да ви е вкусно
Люб и на вас да ви е сладко!
Не си пощуряла като мен и ти ще докараш хралупки
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Джоя, голямо браво, красив, перфектен хляб. Барнала си му страхотен перчем и вътре изглежда много добре.GIOIA(Джоя) написа: ↑Мар 12, '18, 18:47 Днес влизам с гръм и трясък да ви представя един красавец
Ти да ми покажеш как се прави бял хляб
Много се радвам.
Това за белия се получи случайно(но все пак е с ръжен квас), защото нямам пълнозърнесто пшенично брашно, само ръжено ама нещо не ме кефи как се получава и ще го държа за кваса. По принцип гледам поне 40% да е пълнозърнест.
Това за теста с вдлъбнатината не знам, честно казано Аз го знам, така както съм го написал.