Лилиум (Lilium) - 2024/2025
- Skio
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 421 пъти
- Получил благодарност: 455 пъти
Re: Лилиум (Lilium) - 2024
Като ги погледна, ми идва спонтанно да ги наричам Четвъртинките...
... на лилиума, който ползвах като опитна мишка за експеримент с три кръга нарциси нагъсто, дето миришели толкова лошо, че мишките по никакъв начин не усещали лилиумите.
За съжаление мишката спокойно мина под нарцисите и си изяде половин лилиум по диагонала на луковицата.
И тази пролет - два малки Easy life.

Почти нощна снимка, буквално светеха в тъмното.

... на лилиума, който ползвах като опитна мишка за експеримент с три кръга нарциси нагъсто, дето миришели толкова лошо, че мишките по никакъв начин не усещали лилиумите.

Почти нощна снимка, буквално светеха в тъмното.

Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?
"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1681 пъти
- Получил благодарност: 3272 пъти

Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
-
- Дълго кафе
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 641 пъти
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5119 пъти
Нямам време и да снимам тези любимци. Още няма цъфнали ароматни, но тези са изобилие.

- Skio
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 421 пъти
- Получил благодарност: 455 пъти
Много любимо и наистина специално присъствие в живота ми - фризовците, които цъфтят за десети път, на това си тяхно място. Вече останаха единствените, които не са в метална клетка.
10 години са много време, просто в самата земя се случват какви ли не неща и съм разкъсана от любопитство, чувство за дълг да преправя и подобря терена и да ги отдалеча един от друг, но и от фаталистичната убеденост, че такова грандиозно нещо просто не се бара, ами само му се помага... с вода, с храна, с плевене... >>> в края на краищата са лилиуми-дървета и човек не си мести дърветата на всеки 10 години.
Истината е, че въпреки десетилетния ми опит с лилиуми не знам как да постъпя.

10 години са много време, просто в самата земя се случват какви ли не неща и съм разкъсана от любопитство, чувство за дълг да преправя и подобря терена и да ги отдалеча един от друг, но и от фаталистичната убеденост, че такова грандиозно нещо просто не се бара, ами само му се помага... с вода, с храна, с плевене... >>> в края на краищата са лилиуми-дървета и човек не си мести дърветата на всеки 10 години.

Истината е, че въпреки десетилетния ми опит с лилиуми не знам как да постъпя.

Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5119 пъти
Skio, остави ги да радват очите тези лилиуми още малко. Разкошни са така като букет. Ама аз обичам големите туфи, за всички цветя.
Моите доста размножени от само една луковица, като съм раздавала всяка година от него.

Друг един, който от пет луковици и десетки раздадени има три такива туфи.

Подарък от форумна дружка.

Още един ароматник. Две луковици, сега да вземе пример от лилиума на Skio.

Моите доста размножени от само една луковица, като съм раздавала всяка година от него.

Друг един, който от пет луковици и десетки раздадени има три такива туфи.

Подарък от форумна дружка.

Още един ароматник. Две луковици, сега да вземе пример от лилиума на Skio.

-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 942 пъти
- Получил благодарност: 586 пъти
Skio, прекрасно растение! Аз такова нещо като лилиум 10години на едно място нямам, аз и две години на място нямам - изчезват.
Тутти, твоите лилиуми са за пример, и колко записки съм си водила по сортовете в твоята градина, и съм купувала и садила, и при мен - пак не се представят както трябва.
Скоро бях при роднини, които гледат лилиумите в саксии и цъфтели всяка година, а зимата само ги подреждали близо до къщата. От последните лилиуми, които имам, един сложих пробно в работна саксия, която е 7 литра (май), приготвил се е да цъфти и планирам да постъпя по подобен начин и с останалите, след като прецъфтят разбира се и може би е добре да си купя по-големи и еднакви саксии, че най-после и при мен да има лилиум и на следващата година!
Тутти, твоите лилиуми са за пример, и колко записки съм си водила по сортовете в твоята градина, и съм купувала и садила, и при мен - пак не се представят както трябва.
Скоро бях при роднини, които гледат лилиумите в саксии и цъфтели всяка година, а зимата само ги подреждали близо до къщата. От последните лилиуми, които имам, един сложих пробно в работна саксия, която е 7 литра (май), приготвил се е да цъфти и планирам да постъпя по подобен начин и с останалите, след като прецъфтят разбира се и може би е добре да си купя по-големи и еднакви саксии, че най-после и при мен да има лилиум и на следващата година!
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1681 пъти
- Получил благодарност: 3272 пъти

Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
-
- Дълго кафе
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 641 пъти