ИРИС (Iris germanica) 2024/2025
- vladislava78
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 61 пъти
- Получил благодарност: 234 пъти
Re: ИРИС (Iris germanica) 2024/2025

[url=https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing]Ириси за ценители
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2003 пъти
- Получил благодарност: 4972 пъти
Влади, това е моят фаворит от днешната ти фотосесия.
Да ти цъфти обилно и да се множи!

Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
- vladislava78
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 61 пъти
- Получил благодарност: 234 пъти
Благодаря, Мери!Мария Николова написа: ↑Май 28, '25, 15:10 Влади, това е моят фаворит от днешната ти фотосесия.![]()
![]()

Това е Inkblot (Keith Keppel, R. 2018) един от новите ми ириси от миналогодишните ми поръчки.
Цъфти за първи път , ще видим догодина как , ще се представи

[url=https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing]Ириси за ценители
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2003 пъти
- Получил благодарност: 4972 пъти
Влади, новиат ти красавец ирис Инкблот ме очарова с двете жълти петна около брадата.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1681 пъти
- Получил благодарност: 3272 пъти
При мен ирисите още цъфтят

А това е моя любимец,мислех че съм го загубила,тази година цъфна между малините,където обикновено хвърлям растителни отпадаци

А това е моя любимец,мислех че съм го загубила,тази година цъфна между малините,където обикновено хвърлям растителни отпадаци

Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5119 пъти
Нещо старо, нещо ново, нещо синьо…и определено някои сортове цъфтят повече от месец, когато са повече от един цветонос в цяла туфа.

-
- Дълго кафе
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 641 пъти
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 60 пъти
- Получил благодарност: 19 пъти
Ето и моята алея с ириси

Но слагам снимката с тайната надежда да не ми се сърдите че питам - вече не цъфтят чак толкова обилно - дали не е време да ги разредя и моля кажете това сега след като прецъфтят ли се прави или наесен?
Нямам време да чета назад, станах баба на близнаци и си мисля, че всичко ми е простено при тези обстоятелства

Но слагам снимката с тайната надежда да не ми се сърдите че питам - вече не цъфтят чак толкова обилно - дали не е време да ги разредя и моля кажете това сега след като прецъфтят ли се прави или наесен?
Нямам време да чета назад, станах баба на близнаци и си мисля, че всичко ми е простено при тези обстоятелства

- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5802 пъти
- Получил благодарност: 3849 пъти
ЕЕЕЕЕЕЕvanina_g написа: ↑Май 31, '25, 20:17 Ето и моята алея с ириси![]()
Нямам време да чета назад, станах баба на близнаци и си мисля, че всичко ми е простено при тези обстоятелства![]()

Сега за ирисите. Август е месеца за разсаждане на ирисите. Копаеш, разделяш, орязваш листата 1/3 и засаждаш. Каквото остане - подаряваш, продаваш или засаждаш на други места.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5119 пъти
Разтроена съм между рози, божури и ириси. Все още има прекрасни ириси, които не винаги са хармонични с цвета на розите, но кой да предполага, че толкова дълго ще цъфтят. Този е най-късният:

Да покажа светещия в тъмното, като спре да цъфти ще отчета продължителността на цъфтежа. Клеър отбеляза, че има дълги цветоноси с много цветове и може би ще се окаже рекордьор по присъствие в градината.

Още ириси с нежни цветове.

Също много траен ирис:

Да покажа светещия в тъмното, като спре да цъфти ще отчета продължителността на цъфтежа. Клеър отбеляза, че има дълги цветоноси с много цветове и може би ще се окаже рекордьор по присъствие в градината.

Още ириси с нежни цветове.

Също много траен ирис: