Карамфил, диантус - Dianthus sp.

Публикувай отговор
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Re: Карамфил, диантус - Dianthus sp.

Мнение от ljuboznatelna »

Страхотеееннн!!! Аз без да искам си купих три такива подобни :lol: Един он Нановски/а може да е бил и от Храсти.ком/ и два от зелена пролет. Къде гледах, какво четох.... Аз знам какво съм гледала - цветлето. От Нановски бях по-наясно, но от Зелена пролет очаквах един, който имах оттам преди години, розов и много ароматен, поне 20см висок. :lol:
Единичния наместих, двата стоят и чакат.
gevkati, как преценяш влажността, която получават? За слънцето предполагам, че е пълно?
libra
Наркоман
Дал благодарност: 170 пъти
Получил благодарност: 83 пъти

Мнение от libra »

И аз искам от тези барбарони! Но ще цъфнат повече, нали? Как се казват карамфилчето?
Lilly
Чист кофеин
Дал благодарност: 813 пъти
Получил благодарност: 3112 пъти

Мнение от Lilly »

libra написа: Юни 8, '25, 16:09 И аз искам от тези барбарони! Но ще цъфнат повече, нали? Как се казват карамфилчето?
Dianthus erinaceus var. alpinus - би трябвало това да е.
Една подробност - туфата трябва да се подновява , защото с годините деградира и умира. За колко години точно става дума - не зная. Във всички случаи - повече от 4-5. При мен туфата е на толкова години и все още се развива добре.
gevkati
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 2316 пъти
Получил благодарност: 3060 пъти

Мнение от gevkati »

ljuboznatelna написа: Юни 8, '25, 10:16
gevkati, как преценяш влажността, която получават? За слънцето предполагам, че е пълно?
само са мулчирани –геотекстил и пясък- и не се поливат. Пълно слънце :nod:

относно цъфтежа - при мен така си цъфти, тук-таме

относно деградирането- като нараства “храстчето“ се надига в средата като бомбенце и тази му част остава във въдуха. След известно време завяхва и погрознява. Цаката му е да махнеш бомбето, за да може всяка част от растението да има досег с почвата, да си се напоява все пак. След такава интервенция се е получила формата“Джаба“.:hihihi:

Моите растения са от “Зелена пролет“ от есента на 2019г.
Публикувай отговор

Обратно към “Градински цветя и растения”