Корнус / Cornus / Дрян
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 1485 пъти
- Получил благодарност: 1299 пъти
Re: Корнус / Cornus / Дрян
Още им е рано. Пъпките едва започват да наливат. Не пипай още да скубеш, Пепеляш.pepelqshka71 написа: ↑Апр 1, '25, 21:47 На тези които миналата година си поръчаха Cornus 'Celestial Shadow' - как са ви дренчетата? Моя май си е заминал. Никакви наченки на живот.

-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 942 пъти
- Получил благодарност: 586 пъти
Пепеляшче, моят презимува в саксията, онзи ден гледах, че е почнал да налива пъпки, но до края на следващата седмица, няма да мога да видя какво се случва.pepelqshka71 написа: ↑Апр 1, '25, 21:47 На тези които миналата година си поръчаха Cornus 'Celestial Shadow' - как са ви дренчетата? Моя май си е заминал. Никакви наченки на живот.
Предвиждам да го прехвърля в по-голяма саксия за поне още една година, че мястото за което го исках още не е готово.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5802 пъти
- Получил благодарност: 3849 пъти
Моя е в земята от есента. Беше си прекрасен цяла зима и сега седи като умрял. Няма нито едно листо и нито една пъпка. Подозирам големите кучета да не са го маркирали и убили, че вече виждам техни следи по иглолистните 

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 942 пъти
- Получил благодарност: 586 пъти
Еее, не бързай да го отписваш, то време като време ли беше, ей го април дойде пък си е студ като зимата. Стискам палци да е оцелял! То за листа е много рано още.
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 813 пъти
- Получил благодарност: 3112 пъти
За втори път въпроса - как са ви дренчетата, които купихме миналата година ?
Аз си купих два различни сорта - живи са , разлистиха се , не са цъфтели, и на двата листата са наполовина сухи - не зная болни ли са или пролетта им беше твърде суха / поливала съм ги , де/. Имам и друг kousa - евтин, без кокретен сорт - и той не е цъфтял, но поне е здрав
Аз си купих два различни сорта - живи са , разлистиха се , не са цъфтели, и на двата листата са наполовина сухи - не зная болни ли са или пролетта им беше твърде суха / поливала съм ги , де/. Имам и друг kousa - евтин, без кокретен сорт - и той не е цъфтял, но поне е здрав
-
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 214 пъти
- Получил благодарност: 478 пъти
Лили, при мен е с едно цветче:Lilly написа: ↑Май 24, '25, 23:01 За втори път въпроса - как са ви дренчетата, които купихме миналата година ?

-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 813 пъти
- Получил благодарност: 3112 пъти
Едно - едно , а без хич ?

Беше ми интересно другите растения здрави ли са . Но твоето е с хубави здрави листенца. Значи само моите са нефелни. И се чудех дали пък това не е антракнозата по корнусите.
Но може наистина да им е било сухо. За тия изсъхнали листа по периферията , "познавачите" из нета казват - или са засушени , или са преполяти - ясно , точно и конкретно диагностициране

- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5802 пъти
- Получил благодарност: 3849 пъти
Моето се спомина. Още не съм го извадила, но си е умряло. Няма нито едно листо и е сухи клечки. Насадих го есента в земята. Може би зимата му е дошла твърде суха.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."