Страница 29 от 37

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 15:40
от Shami
Тутти написа: Мар 11, '24, 14:33 Не отслабваш, защото организма си поддържа натрупвания.
Тутти,не можах да разбера първото изречение :hmmm:
Опитвам се да променя храненето си,но е много трудно,много.
Ето снощи например правих за себе си и големия младеж почти стандартно гюведже със сирене.Сложих лук,чушки,домати ,плочки сирене и кашкавал наръсих.Под кашкавала сложих нярязана запечена предварително наденица и филе.Отгоре чукнах две яйца.Детето яде вечерта.Аз вечерях обаче бюрек ,че нещо ме сви корема и реших да не го дразня с гювеча.На ММ приготвих един тиган с пръжки и доматена салата със сирене и лук .Събраха се със съседа на по чашка и са излапали всичко заедно.За малкия ми младеж пекох наденица като той си избра като гарнитура да е снежанка.Днес на обед реших да пробвам гювеча от вчера,гледам и ММ се нареди на софрата и го подгрях.Леле,като сипах ми то отров солено.
А сол изобщо не съм слагала.ММ го яде обаче.Аз се отказах и си сипах боб,откъснах няколко глави лук и това обядвах.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 15:53
от Shami
Много се ядосах за гюведжето,защото се зачудих как така се получи изобщо като грам сол не съм добавила.
Отварям хладилника за ревизия.Всичко в него като продукт има сол.Е без месото в камерата.
Млякото също изключвам.Сега съм решила да си направя списък на храни без съдържание на добавена захар и сол.
Сложих във фурната тиквички лодки,напълних ги със запържени гъби и тиквички,наръсих с кашкавал.
Може би това ще вечерям аз.
Трудно ми е защото мразя месо,било пилешко или друго.Мога по съвсем малко да ям и то насила.
Не искам да се връщам към старата консумация на сладко,но искам да изключа и солта колкото ми е възможно.
Затова всяка информация и съвет би ми била от полза.
Сподели моля и за млякото,на коя марка да обърна внимание.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 16:14
от Shami
И от всички опити да намеря правилните продукти за себе си стигнах до следния извод.
По добре да ползвам продукта майка,но в съвсем ограничено количество ,отколкото продукт заместител.
Примерно предпочитам ,ако консумирам захар да е истинска натурална захар,а не кафява,стевия или друг заместител като мед например.
Сиренето,бре утрепах се да му търся заместител.Какво ли не пробвах вече.И не мога да си намеря точно моята марка.Минах през извари моцарели,рикоти и какво ли не.И се върнах пак на първоначална позиция.
Може би трябва да търся още.
Със кашкавала е същата работа.
И при маслините е така.
С маслото също съм в дилема,то е много скъпо и взимам това което е на промоция.
Опитвам да си намеря и подходяща шунка.
Струва ми се,че попадна ли на подходящите продукти вече ще ми се наредят нещата.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 16:45
от Shami
От толкова писания забравих да питам вие дали имате някакви успехи при отслабването?

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 17:40
от Emilly1212
Шами, важно е да не се ядат преработени храни, шунката е такава храна. Наденици, салами, кренвирши и всичко подобно е преработена храна, знаеш го. По-добре яж месо-има много начини да се приготви вкусно. Яж риба-филе, щом се страхуваш от костите.
Няма значение каква захар ще избереш - една и съща е. Сушените плодове съдържат много повече концентрирано количество захар, затова е по-добре да се ядат сурови плодове. Чета една книга в момента, в нея се набляга най-много на това, че храненето не трябва да води до глюкозни пикове. Много е важно храните да се приемат в правилен ред - първо зеленчуци, после протеини и мазнини и накрая въглехидрати. В книгата има много съвети и аз лично съм доволна от това, което намирам в нея. Необходимо е и движение след хранене.
При правилен режим на хранене и движение се постига и отслабване.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 19:01
от Shami
Еми,ти премина ли към разделното хранене или още не си?
Благодаря за това което споделяш.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 19:49
от Emilly1212
Разделното хранене не ми понесе. Раздразних си гастрита и реших, че това не е моят начин на хранене. Прочетох и доста мнения против разделното хранене. Намерих моят начин, който сега обогатявам с прочетеното от книгата. Нямам проблеми с килограмите. Искам доколкото е възможно да избягвам лошите храни, макар нищо вече да не е истинско като едно време, но поне да не приемам неща, за които категорично знам, че са вредни.
Една блогърка, която следвам казва, че за жената на една възраст 45+ не е нормално да е на килограмите на които е била на 20-30 години, т.е. приемат се едни килограми в плюс.
И както Тутти ти беше писала, дори и да хапнеш някога нещо сладко, то поне гледай да е домашно приготвено, а да не са вафли, бисквити и подобни. И ако се яде сладко, задължително да е като десерт, а не като отделно хранене.

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 11, '24, 20:58
от Shami
Дааа,всеки трябва да намери своята си златна среда.
Браво Еми! :tzeluvka:

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 14, '24, 11:10
от bongibo
За любителите на сладичко, полезни са доста някои от тъй наречените сурови кейкове. Последно хапнах такъв и ми хареса изключително много. .. Като човек който има проблеми със захарта и почти постоянно следя какво ям, мога да кажа, че в масовите храни като вредни съставки блъскат и захар и сол в количества, които си решат. Хубаво е, до колкото може човек сам да си приготвя храната и ако може да не седи гладен. Въпреки, че отслабването и напълняването могат да зависят и от хормонални проблеми и колебания. И накрая да се фукна с едно проведено лечение на пролетна депресия. Днес сутринта хукнах и си взех тенджера и касеролка от Кауфланд. Доста читави изглеждат. Заплюх си и два тигана+ ножовете от промоцията. :angelche:
Изображение

Re: Приказки под шипковия храст.

Публикувано на: Мар 14, '24, 12:00
от pepelqshka71
Честити придобивки Боги. Аз имам малко тиганче на тази марка купувано от пепко и съм много доволна. Не залепва и може да се избърше със салфетка.
За суров кейк сега чувам, така, че ще потърся рецепти в гуглето да пробвам.