Страница 27 от 31

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Юли 28, '22, 18:10
от qn4eto
Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Юли 28, '22, 19:16
от libra
Можеш да направиш мариновани само патладжани. Майка ми правеше и ми харесваха.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Юли 28, '22, 19:31
от Тутти
qn4eto написа: Юли 28, '22, 18:10 Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.
Патладжани с чесън и доматен сос, магданоз и черен пипер. Готово ястие през зимата.
Патладжаните се опичат във фурната на колелца, посолени, отцедени, оваляни в олио и брашно. Докато покафенеят леко. В това време се прави доматения сос. Парчета домати се сгъстяват на котлона, после се добавя чесън, магданоз и черен пипер.
Реди се на пластове, стерилизира се 15 Мин и готово.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Юли 28, '22, 23:50
от qn4eto
Добра идея, благодаря! Аз правя, но плюс запържен пипер. Ще пробвам.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Юли 29, '22, 07:24
от Daniela Pargu
qn4eto написа: Юли 28, '22, 18:10 Още не е силен консервният сезон. Но ще питам и аз - дано се попробуди темата. Тази година имам много патладжани. Търся идеи за консервиране. Тук намерих рецепти за сладко и кьопоолу. Ще ги пробвам. Имам рецепта за мариновани, но трябват камби, а още няма. Дайте идеи.
Янче, ако решиш да пробваш сладкото - пиши- ще ти дам подробности за
"подводните камъни " !
Става страхотно !
Аз пък ги замразявам печени и цели /небелени- така запазват и
аромата на печено/ - после стават и за манджи и
за разядки :daaa:

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Сеп 15, '22, 15:13
от qn4eto
Може да останат за малко сладко. Даниела, пиши рецепта и подробности, ако обичаш. Сигурно ще е интересно.
И аз сложих във фризера печени, направих мариновани в буркани и една салата от печен пипер и патладжан.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Сеп 15, '22, 15:56
от mariyanag
Дани, аз не съм садила патраджани, но съм мераклия отдавна да направя сладко - така че няма да откажа акъл за подводните камъни. :D

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 1, '22, 10:36
от Гео, граф
greeneyed написа: Яну 21, '21, 11:46 Изсипи всичко в разлато съдче, оцетната гъба е като желе, компактна е, вадиш я и си я пазиш за есента, в бурканчето доливаш оцет , за да не изсъхне и почернее. Останалата смес е за ползване като оцет .
С новата реколта ябълки отново тръгнах да правя оцет, обаче който не чете (а и не помни!), не налива оцет в бурканчето с гъбата и тя почернява, та се налага да я изхвърля :ufff: . Затова сега го правя като за сефте, пък да видим дали ще стане нещо поне от третия път. Засега за около десетина дни изглежда доста мътно, като бъркам сутрин и вечер. Ако не трябва да има този вид, казвай, за да слагам нов мат'рял, дорде е време :arrow:

Изображение

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 1, '22, 21:44
от desunie
Гео, не се коси за гъбата. Ако много държиш, ще ти дам една. Гъбата сама си се образува.
Следи да има мушици. Да няма много дневна светлина и да е на топло. Аз не помня да съм бъркала. Миналата година правих, тази нямаше материал.
Зашожих чист ябълков сок и парчета, като теб. От сока съм по-доволна. С парчетата е друга бира, поне при мен.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 1, '22, 23:18
от apis
Помислих,че това е буркан с развален боб.След това прочетох,че става дума за оцет.
Не би трябвало да е такъв мътен оцет,има ли захар вътре ?
Гъбата не проблем,тя си се образува.