Meteo,гръм и мълнии!

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4295 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Re: Meteo,гръм и мълнии!

Мнение от Тутти »

Клеър, жалко за хубавите дървета. Голяма сила е този тежък сняг.
Преди време със зълва ми и зет ми се шегувахме, че ако и тук като в Австрия обявят учебен Блек аут, ще се съберем около камината със съседите и ще ядем каквото има в мазето. Човек не бива да се шегува с такава тема. Днес сме в подобно положение, нямахме ток, парно, само вода имаь Сготвихме обяд на газ, а кафето го пихме в мола със съседите. Там всеки клиент в заведението носеше зарядно да си зареди телефона. Имаше много хора, какво да правят вкъщи при тези условия. Поне улиците са изчистени добре, та придвижването е без проблем.
Красива зимна картина, но много подрани и не изчака да паднат листата.
Аватар
Alien
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 805 пъти
Получил благодарност: 1406 пъти

Мнение от Alien »

Един кретен беше паркирал пред гаража и не можеше да се излезе. Успяхме да го издирим (с триста зора и малко помощ от домовото "имформ-бюро"). Излезе ни с номера: Да сме му почистили колата, че да можел да я подкара!!! Бил инвалид, бил се схванал..., което не му е попречило да паркира на забранено място (хем пед гараж, хем на тротоар, хем закривайки видимост). Премести си я де, макар и с малко битово убеждаване.
Аватар
Клеър
Кафе машина
Дал благодарност: 3237 пъти
Получил благодарност: 3022 пъти

Мнение от Клеър »

" реклама "
"В центъра на нашия град могат да се закупят дърва за огрев , а всеки който желае , безплатно може да си събира съчки и по- дребни клони за разпалки . "
Цяла седмица хората работят , багери и камиони , работници . За сега събират големите дървета , а клоните трупат на камари . Мръсотия и листа , тротоарите са полупроходими .В такава мръсотия е затънал града . Има много висящи рачупени на две дървета , които са много опасни , но все още висят , дано не задуха някой силен вятър пак .
Днес посъбраха и пред нашия блок една част , напълниха 2 камиона , но едва една част успяха да изхвърлят .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Alien
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 805 пъти
Получил благодарност: 1406 пъти

Мнение от Alien »

Нямат ли машина за пелети, в която да слагат клоните? Или са много мокри, за качествена продукция?
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 2003 пъти
Получил благодарност: 4972 пъти

Мнение от Мария Николова »

Тук в продължение на 15 минути падна страшна градушка!
Беше едра, колокото орех. Бурният северен вятър я блъскаше силно в прозорците и "орехите" отскачаха на 4-5 метра. Всичко побеля. Като гледам колко обрулени са сега листата на отсрещния орех, сълзи преливат, като си представя какво е положението в житните блокове... Толкова труд и надежди за 15 минути отидоха на вятъра...
Даже забравих, че бях канена на ресторант към 8 часа.
Ни един цвят не остана в двете полянки хемета, ни един цвят по розите.
Дано да е било само тук и никъде другаде тази стихия да не е връхлетяла! :stiskam:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Lilly
Чист кофеин
Дал благодарност: 813 пъти
Получил благодарност: 3112 пъти

Мнение от Lilly »

Като във вица за мургавите събратя - а дано , ама надали..
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 5802 пъти
Получил благодарност: 3849 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

При нас в момента е адска буря с дъжд. Дано не премине в градушка :stiskam:
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
alina
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 285 пъти
Получил благодарност: 485 пъти

Мнение от alina »

Нас бог миловал.
Говорих по телефона със сестра си в Москва, демек пр вас как е..Тя каза всичко е наред.И тя пита, че в моята сушалка се чуват гръмотевици.Да, казвам, дъжд май ще вали..После паднаха 4 и половина капки и всичко стихна.А при тях заваля пороен. Значи, понякога и метереолозите не лъжат))) А аз исках дъжд..Значи, бог миловал. Не искам градушки и без това никаква реколта.
Съчувствие на тези, които пострадали.
Сега разбирам, защо на запад застраховат селските . То никога не знаеш, каква реколта ще получиш..Голям риск.
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 2003 пъти
Получил благодарност: 4972 пъти

Мнение от Мария Николова »

Излязох да събера и изхвърля от терасата пласта листа от ореха и да почистя сифона, че снощи водата стигаше до прага на вратата. Пак закапваше и много бързо погледнах надолу към двора под короната на ореха. Дебел килим листа и зелени орехи с остъргана до бяло зелена обвивка.
Погледнах през северния прозорец към двора с китките.
Будлеята чисто гола, белеят краища на вачупени клончета. И само един оголен клон стърчи с единствения лилав "грозд" на върха. Не се вижда ни един божур. Ни един цвят на декоративния нар не е останал. От розите стърчи по някоя пръчка. Само на южен завет е запазена лилавата "Новалис". Глицинията видимо е пооплешивяла.
Но има запазени цъфнали хемерокалиси в реда до самата оградна мрежа, запазени от оранжерията на Младен.
Сега заваля кротко, но пак се чува тътнеж. Докато го напиша, спря.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
alina
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 285 пъти
Получил благодарност: 485 пъти

Мнение от alina »

:stiskam: И при нас вече гърми и вали..Дано да мине тихо и спокойно :stiskam: .
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”