Незнам дали ви се чува за пържоли
след Голямото Новогодишно ядене, но ще ви пусна една рецепта.Пържолите стават невероятно крехки и вкусни и със сос ( 2 в1
)
ПЪРЖОЛИ ОТ СВИНСКО МЕСО
1 опаковка майонеза лека на Краси
същото количество кисело мляко
1 ч.л горчица
250-300гр. гъби
1 кубче булон Костиля
черен пипер,сол
1-2 с.л брашно
Пържолите се поръсват със сол и черен пипер , начукват се и се изпържват леко.Нареждат се в тавичка.Отгоре се поставят гъбите.В един буркан/750мл./се поставят 1-2 с.л брашно,горчицата, майонезата,киселото мляко,стритото кубче булъон и се напълва буркана с вода.Слага се винтовата капачка и буркана силно се разклаща да се разбият продуктите.Заливат се пържолите.
Тавичката се покрива с фолио.
Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Бел. Рецептата съм я копирала отдавна някъде от нета , за съжаление не съм си отбелязала източника. Твърде вероятно е да е и от кулинарната тема на фнет. Ако някой си я познае, да свирка.
Изпробвала съм я вече два пъти.
В моя вариант- пържолите не пържих (не заради здравословието, а за това, че пърженето не ми е любимо упражнение) , изпекох ги за кратко на оребрения тиган, колкото да се запечата месото. Бульона беше Маги
И понеже тук има противници на кубчета и пакетчета с Е-та, веднага бързам да кажа, че вероятно той може да се пропусне и да се замени просто със сол и обичайните ви натурални подправки.
А, и ако нямате в момента гъби и тях можете да пропуснете. Първия път нямах и пак си стана много вкусно.