Страница 20 от 20

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Фев 14, '18, 11:36
от Lizi
Четох доста рецепти в нета и стигнах до извода ,че аз пълнозърнестия го правя с ръжено брашно и маята е доста повече при ръжените хлябове.Вероятно ми е малко маята и затова не се изпича добре.

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 18, '18, 15:37
от Lizi
Вчера правих ръжен хляб.Най-вкусният хляб , който съм направила до сега.Рецептата, която пригодих за моята хлебопекарна:
260 мл вода
2 с.л.олио
1.5 ч.л.сол
110гр.ръжено брашно (1 чаша)
280гр.бяло брашно (2чаши)
1с.л.мед
1.5ч.л. суха моя
семена

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 18, '18, 19:44
от troll
Браво Lizi!
Сега вече знаеш как е хубавото и правиш елсперименти, а домочадието яде и фали!

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Мар 27, '18, 10:46
от Lizi
Благодаря ти много - ако не беше ти нямаше да намеря рецептите за моята хлебопекарна.

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Публикувано на: Апр 1, '18, 15:32
от Lizi
Днес правих шведски хляб с копър за сандвичи - страхотна рецепта за любителите на бял хляб.
Това е рецептата, която малко промених за моята хлебопекарна:
150мл..вода
1,5 ч.л. сол
1с.л. захар
2 с.л.масло
1 яйце
150 гр.крема сирене
490 гр.бяло брашно
1.5 ч.л.суха мая
2 с.л.пресен копър нарязан на ситно.