Въпроси разни и разнообразни

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Публикувай отговор
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 5802 пъти
Получил благодарност: 3849 пъти

Re: Въпроси разни и разнообразни

Мнение от pepelqshka71 »

Чете ли му описанието
"Стенен сушилник Leifheit Rollfix 80 прави сушенето на дрехи много лесно и практично. Изтеглете въжето, обтегнете го и готово. Дългото до 8 метра въже, предлага място за съдържанието на 1 пералня, независимо дали навън, или вътре, като дължината му се приспособява към широчината на всяко помещение. Включени са материали за закрепване и куки за стената."

На мен ми звучи като регулируемо.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Kakichka написа: Авг 18, '24, 17:46 Аз с три бързи снимки - все неща, дето са проникнали в градината без да ги садя, и с които Google lens не се справи. Надявам се вие да ме просветите. Едното е плевел, влачи ластуни, но има дълбок корен, другите ме безпокои, че са дървета големи. Вече имам един орех така поникнал, ще го местя тази есен.

Първото е ужасен плевел, заради него не мога да завъдя ниско цвете. И поляните ми покрива. :svekurva:
Второто ми прилича на черница.
Третото ако мирише на орех, ще е орех. Иначе по листата не мога да определя по снимка.
Nastenka
Кафе с мляко
Дал благодарност: 258 пъти
Получил благодарност: 166 пъти

Мнение от Nastenka »

Kakichka написа: Авг 18, '24, 17:46 Аз с три бързи снимки - все неща, дето са проникнали в градината без да ги садя, и с които Google lens не се справи. Надявам се вие да ме просветите. Едното е плевел, влачи ластуни, но има дълбок корен, другите ме безпокои, че са дървета.
Първото е ужасен плевел, както казва Любознателна, нарича се петопръстник - Potentilla quinquefolia. В негова защита мога да кажа, че е билка. Второто е полски клен - Acer campestre. Третото е според мен европейски чашкодрян - Euonymus europaeus. Като цяло - и трите няма особено да ти красят градината.
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 2003 пъти
Получил благодарност: 4975 пъти

Мнение от Мария Николова »

В събота избрах да гледам по "Nova" "Убийство в Ориент експрес" по Агата Кристи.
Изгледах го и после не ще и не ще да се смени канала с друг канал. А съм свикнала TV да си работи и да ми създава илюзия за многотия в къщи. И ща не ща - останах на този канал. После пак опитвах, опитвах - не.
Значи нещо й има на сим картата...
Днес не го включих изобщо и повиках техника от моя даставчик Чаках 3 часа, но дойде. Включва го човекът, мести от канал на канал - всичко си е наред.
Само дето го разказрах. :sblush:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Nastenka
Кафе с мляко
Дал благодарност: 258 пъти
Получил благодарност: 166 пъти

Мнение от Nastenka »

Nastenka написа: Авг 19, '24, 07:24
Kakichka написа: Авг 18, '24, 17:46 Аз с три бързи снимки - все неща, дето са проникнали в градината без да ги садя, и с които Google lens не се справи. Надявам се вие да ме просветите. Едното е плевел, влачи ластуни, но има дълбок корен, другите ме безпокои, че са дървета.
Първото е ужасен плевел, както казва Любознателна, нарича се петопръстник - Potentilla quinquefolia. В негова защита мога да кажа, че е билка. Второто е полски клен - Acer campestre. Третото е според мен европейски чашкодрян - Euonymus europaeus. Като цяло - и трите няма особено да ти красят градината.
Растението от първата снимка всъщност е Potentilla reptans. Споменатата първоначално Р.quinquefolia не е местен вид. Съвпадението на латинско, английско и българско име ме подведе. Ценна билка, но много трудно изтребима от градината.
Аватар
МГХ
Наркоман
Дал благодарност: 782 пъти
Получил благодарност: 2209 пъти

Мнение от МГХ »

Някой може ли да ми препоръча сокоизстисквачка за сокове от цели зеленчуци и плодове като целина, магданоз, кейл и т.н. на ниска цена, но добра?
Аватар
Kakichka
Кана кафе
Дал благодарност: 495 пъти
Получил благодарност: 775 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Kakichka »

МГХ написа: Авг 26, '24, 17:29 Някой може ли да ми препоръча сокоизстисквачка за сокове от цели зеленчуци и плодове като целина, магданоз, кейл и т.н. на ниска цена, но добра?
МГХ, аз имам вкъщи една на Ронсън, точно за целина и подобни сокове я бях взела преди 10+ години, но ММ отказа да пие полезни неща и така я подмятам, ако искаш ще ти я пратя, дето се вика услуга ще ми направиш ;)
Добрата фея, която понякога се превръща в луда кравичка. Обичам шарено в розови нюанси, пролетта и вярвам в доброто приятелство.
Аватар
Skio
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 421 пъти
Получил благодарност: 455 пъти

Мнение от Skio »

ln_none написа: Авг 18, '24, 20:47 Да, това е супер! Единствено ми е чудно 8 метра въже няма ли много да виси без допълнителни подпори, но за тая цена съм готова да проверя на живо. Мерси много, Пепеляш :tzvetentze:
Умолявам те непременно погледни това! На точно тези пари.
Дъщеря ми има подобно, също четворка, от около 14 години. Два-три пъти сменяха материала/шнура, ама за прокъсването и котката помага много активно, защото е монтирано ниско, за да е на две стени. Ти на село може да си го монтираш високо, колкото ти се ще. И :lol: ... една цяла пералня наистина се побира.

тук моля
Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?

"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
Аватар
МГХ
Наркоман
Дал благодарност: 782 пъти
Получил благодарност: 2209 пъти

Мнение от МГХ »

Kakichka написа: Авг 26, '24, 18:40
МГХ написа: Авг 26, '24, 17:29 Някой може ли да ми препоръча сокоизстисквачка за сокове от цели зеленчуци и плодове като целина, магданоз, кейл и т.н. на ниска цена, но добра?
МГХ, аз имам вкъщи една на Ронсън, точно за целина и подобни сокове я бях взела преди 10+ години, но ММ отказа да пие полезни неща и така я подмятам, ако искаш ще ти я пратя, дето се вика услуга ще ми направиш ;)
Благодаря! Трябва ми някаква дето лесно се почиства, да ги пъхам в нея почти цели, да правела сока не с рязане, а с изстискване, бавнооборотна и май да е валцова.
Абе, нищо не разбирам, ама така казаха в клипа, който гледах. Аз лично искам да пъхна в нея спанак, кейл, целина, ябълка и лимон и да получа сок за пиене. После да сложа частите в миялната :)
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 121 пъти
Получил благодарност: 1089 пъти

Мнение от ln_none »

Мерси, Скио - малко по-кекаво ми изглежда, но предполагам, че си струва парите :daaa: Черга няма да издържи, но за ежедневното пране сигурно ще е ок. Този сайт не ми е познат, някой пазарувал ли е от него?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”