Лозето, гроздето и ... виното
Модератор: Миша
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 116 пъти
- Получил благодарност: 1082 пъти
Re: Лозето, гроздето и ... виното
Личи си кое има желание за живот .Минали са десетина дни от присаждането...Около 50 процента са така,другите вървят по-бавничко...

А засадените от синчето вкоренени пръчки се чувстват екстра,всичките 40 броя са така..Справило се е момчето.

А засадените от синчето вкоренени пръчки се чувстват екстра,всичките 40 броя са така..Справило се е момчето.

- belika
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 558 пъти
- Получил благодарност: 372 пъти
Поздравления, Ивко!
Хайде барабар Петко с мъжете, и 2 тази тема.
Представям ви дружинката с вкоренени отелчета, с грижливо премахнати пъпки, повечето сгушени в копривата, големите вече разсадени, и две собствени семки сяти миналото лято - вече над година, опити за хибридизиране на грозде.
Едното се развива много по-активно.

Хайде барабар Петко с мъжете, и 2 тази тема.
Представям ви дружинката с вкоренени отелчета, с грижливо премахнати пъпки, повечето сгушени в копривата, големите вече разсадени, и две собствени семки сяти миналото лято - вече над година, опити за хибридизиране на грозде.
Едното се развива много по-активно.

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
- Misi
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 367 пъти
Лозницата май нещо се побърка. Сега се е сетила да цъфти. Това нормално ли е? Мисля, че е Отел- червено с аромат на ягода.

Няма ненаказано добро! Добрините се връщат при хората, които ги раздават.
-
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 97 пъти
- Получил благодарност: 586 пъти
За пръв път ли цъфти? За лози нямам наблюдения, но понякога млади фиданки съм имал да цъфтят по никое време първата, а макар много рядко даже и втората година, но втората обикновено с малки отклонения. Не е нормално и няма да има време да узрее плод. Аз бих махнал и цвета.
- belika
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 558 пъти
- Получил благодарност: 372 пъти
Най-силно растящата вкоренена пръчица отел ми показа пъпчици и цъфна преди месец. Вече е над метър, разклонена и не ги махнах. Вече има зрънца.
На другите пролетните пъпки ме посъветваха да махам и нови не са изкарали.
На другите пролетните пъпки ме посъветваха да махам и нови не са изкарали.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
-
- Баш кафе майстор
Отела с добре развита коренова система расте много буйно, почти като дивачка. Проблема там е, че въпреки силния аромат не всеки го харесва за ядене, заради много дебелата ципа. Обратно пък за вино става супер и виното има буквално аромат на ягоди, но като количество е по малко от половината от винените сортове. Така обикновено го смесват в различни пропорции с винени сортове и в зависимост от съотношението отново има специфичен аромат, но не точно на ягоди.
-
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 285 пъти
- Получил благодарност: 485 пъти
- Misi
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 367 пъти
Заварена стара лозница е. За това ме учуди. Върза грозчета и естествено няма да узреят.penkeler написа: ↑Юли 27, '24, 18:58 За пръв път ли цъфти? За лози нямам наблюдения, но понякога млади фиданки съм имал да цъфтят по никое време първата, а макар много рядко даже и втората година, но втората обикновено с малки отклонения. Не е нормално и няма да има време да узрее плод. Аз бих махнал и цвета.
Няма ненаказано добро! Добрините се връщат при хората, които ги раздават.
-
- Баш кафе майстор
Наистина изглежда странно, но не бих казал и необяснимо. Напоследък климата се променя доста видимо в посока към затопляне и есента почти изчезна. Зимите са значително по меки, а големите минуси са все по редки и за кратко. От години наред вече почти всяка есен се съобщава за аномалии в тази посока. Когато преминат големите жеги и времето малко се захлади, традиционно растенията се съвземат и започват отново да се раззеленяват, а някои зеленчуци, като домати, пипер, дори да цъфтят. Това обаче се е случвало и преди, и не ни впечатлява особено много. От десетина години вече се наблюдават необичайни единични случаи за някои други растения. Например кестени. Аз лично съм виждал поне 3 или 4 пъти в различни години и на различни места в окръга. В пресата съм чел и за други дървесни видове, а само преди дни за люляк в района на Кюстендил.