Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
bongibo
Виенско кафе
Дал благодарност: 916 пъти
Получил благодарност: 790 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от bongibo »

Днес, патица с кисело зеле. Не бях готвила патица до сега и много ми допадна. Повече от пилето.Вчера я сварих и днес запържих зелета, долях малко бульон и накъсаното месо , подправих с чубрица, червен пипер и малко сух чесън. Зелето си е мое, правих го със пропорция 400 гр към 10 литра вода. Но въз солено ,разреждах и пак ми е солено. Вчера го залях с вряла вода, барем малко се обезсоли и стана, разгеле!
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Дал благодарност: 174 пъти
Получил благодарност: 186 пъти

Мнение от Daniela Pargu »

Да споделя за сладкото - просто просто ,но те хваща саклет докато изчистиш
костилките и люспите - махаш повече, отколкото остава за сладкото, което си става
на мармалад !
В началото направо ми идеше да спра и си изям мушмулите сурови ! :Kluc:
Но съм доволна че продължих !Овкусих с ванилия ,втората партида с канела и карамфил.
Ще пробвам и с джинджифил !
Много е досадно и бъркането, но не се налага да е непрекъснато,както препоръчва рецептата!
Май си струва да се прави ! :daaa:
Аватар
greeneyed
Наркоман
Дал благодарност: 1441 пъти
Получил благодарност: 2534 пъти

Мнение от greeneyed »

Клеър, направих твоята Tortilla[ тортийя ], с лук и картофки- леко запържени , после задушени, червен пипер и сол, накрая яйцата с малко прясно мляко- стана много вкусно, даже не мога да определя какво още може да се добави- сирене, кашкавал или салам, ми не, има си вкус достатъчен, нищо друго не иска. :angel2: Яйца и картофи поотделно мога да приготвя по 99 начина, всякак ми харесват, сега заедно все едно ново ястие.
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Аватар
Клеър
Кафе машина
Дал благодарност: 3237 пъти
Получил благодарност: 3022 пъти

Мнение от Клеър »

Радвам се Грийни , че ти е харесала тортийята . Със сирене става , но на мен най- много ми харесва с нарязани парченца печен пипер или пък със попарен и нарязан спанак . А пък ако е само с картофи и лук , ми харесва да сложа риган като подправка . Кашкавал ако се сложи разбъркан се разтича . Пробвала съм да сипя половината смес после кашкавала и после останалата смес , да се затвори кашкавала вътре . Обаче не е кой знае какво , а става играчка . За мен важно е всичко да става бързо и лесно . Изобщо не обичам да готвя , така че все мисля как по бързо и по- просто да приключа и да се оттърва .

Тази вечер направих дробчета по- селски .
Изображение

Изображение
Аватар
greeneyed
Наркоман

Мнение от greeneyed »

Риган :hmmm: Риган слагам на кюфтета, обаче го загубих, изсъхна миналото жарко лято, пак ще засея, много го харесвам. :nod:

моите цветя
Аватар
Клеър
Кафе машина
Дал благодарност: 3237 пъти
Получил благодарност: 3022 пъти

Мнение от Клеър »

Ригана ми е най- любимата подправка , слагам почти на всяка манджа , но на картофи и месо винаги .
Ригана два пъти вече ММ го минава с фрезичката , обаче сега имам скрит в розите , две туфички .
Също и купувам постоянно от магазина има в палетчета пък и насипен в билковите магазини .
Аватар
kim
Наркоман
Дал благодарност: 356 пъти
Получил благодарност: 399 пъти

Мнение от kim »

greeneyed написа: Дек 16, '24, 20:04 Риган :hmmm: Риган слагам на кюфтета, обаче го загубих, изсъхна миналото жарко лято, пак ще засея, много го харесвам. :nod:
Адашче, мога да ти изпратя една туфа риган да си засадиш. Моят е балкански /от там съм си го завъдила/, много ароматен, цъфти в бяло.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
greeneyed
Наркоман

Мнение от greeneyed »

kim написа: Дек 17, '24, 19:00
Адашче, мога да ти изпратя една туфа риган да си засадиш. Моят е балкански /от там съм си го завъдила/, много ароматен, цъфти в бяло.
Кими, много си мила :liubov: , първо ще потърся из комшийските градини и ако не намеря, ще ти пиша. :nod:

моите цветя
Аватар
kim
Наркоман
Дал благодарност: 356 пъти
Получил благодарност: 399 пъти

Мнение от kim »

greeneyed написа: Дек 17, '24, 19:52
kim написа: Дек 17, '24, 19:00
Кими, много си мила :liubov: , първо ще потърся из комшийските градини и ако не намеря, ще ти пиша. :nod:
Ти пак си потърси из съседите, но ако е от този, който цъфти в лилаво или е майоран, няма да ти е излишен и този. :daaa:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
greeneyed
Наркоман

Мнение от greeneyed »

kim написа: Дек 17, '24, 20:28 Ти пак си потърси из съседите, но ако е от този, който цъфти в лилаво или е майоран, няма да ти е излишен и този. :daaa:
Е, чак толкова не ги познавам риганите, но щом гарантираш за него, не мога да се откажа . :dovolen:

моите цветя
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”