Страница 1245 от 1246

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 25, '24, 23:38
от ичиконти
Ако вариш компот-до извиката на гърлото. При бульона вода не слагаш, щото вече си сложил вода до покриване на месото. Просто изливаш топлия бульон в буркана до извивката. Запечатваш. Месото отделяш. Връщаш в тенджерата, докато е топла запечатания/затворен буркан. Ако е хувава и с дебело дъно, не подлагаш нищо отдолу. Наливаш 3 пръста гореща вода и отново газ. Водата не е над капачката, а 3 пръста над дъното. Така спестяваш и време до завиране, и енергия. На буркана му е все едно дали ще ври при 120 гр в течна или газообразна среда, пълна с водна пара. Температурата и налягането са едни и същи при двата метода. Не ти трябва да миеш тенджерата между варенето на месото и стерилизирането на буркана, защото при повторното варене, на мазнината след изваждането на буркана-горещ, можеш до й капнеш почистващ препарат. А мазен буркан се мие лесно- гладко стъкло. 3 в 1 сваряване на месо, стерилизиране на бульон, частично миене.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 26, '24, 08:28
от Daniela Pargu
Благодаря ти от сърце !Изясни ми се в подробности!
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !
:ieeemyzh:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 26, '24, 15:38
от ичиконти
Храня сина и за това всеки ден му правя по нещо.
Салата маруля-главеста, от купешко семе за 40 ст. оставена сама да се засее от миналогодишната. Репички от семка Френска закуска, пак за стотинки. Домашен лук и стрък чесън+оцет, олио, щипка захар, сол на вкус.
Изображение

Изображение
И пилешки крилца на скара.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 20, '24, 12:02
от ичиконти
Сироп/сок от бял бъз.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 20, '24, 15:25
от kannamy
Изображение
Супка от агнешка главичка.За тези които не им харесва ще има сандвич на шеФчето

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '24, 19:12
от pepelqshka71
Пиле качаторе.

Изображение

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '24, 23:39
от pepelqshka71
Да дам отзив за пилето - НЕ ми хареса. Твърде много вкусове ми се бият в чинията. Сушени домати, маслини, босилек... абе не е моето.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Юни 2, '24, 08:43
от Тутти
Изображение

Чакам гости за обяд. Много вкусно предястие направих, хапва се леко топло или студено. Харесвам опцията да е студено, за да съм готова на спокойствие по-рано.
Две малки тиквички, или една голяма се настъргват или смилат едро на блендер. Шепа натрошено сирене, шепа натрошен или настърган кашкавал, черен пипер, див лук (може и пресен), копър, чесън на прах, малко някаква любима подправка (сложих малко лют червен пипер), две яйца, оризово брашно или овесени ядки.
Пече се на 180 градуса около 30 минути. Направих го във формички за мъфини. Разбърква се и се разпределя във формички. Няма нито сода, нито бакпулвер, яйцата вършат тази работа да набухват сместа.
Поднася се с кисело мляко.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Юни 2, '24, 17:54
от Di_Va
Тутти, тиквичките изцеждаш ли ги, преди да добавиш останалите продукти?
И брашното дали може да бъде различно от оризово, или само овесените ядки са алтернативата?

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Юни 2, '24, 17:59
от Тутти
Di_Va написа: Юни 2, '24, 17:54 Тутти, тиквичките изцеждаш ли ги, преди да добавиш останалите продукти?
И брашното дали може да бъде различно от оризово, или само овесените ядки са алтернативата?
В рецептата прочетох, че се изцеждат, но аз не ги изцеждах. Харесвам по-влажни храни.
А брашното сигурно може да бъде различно, защо не? В рецептата пишеше за овесени ядки, затова ги замених с оризово, това имах. Гостите много харесаха това предвестие, аз също.