Какво сготвих днес
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5770
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2047 пъти
- Получил благодарност: 2448 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ама никак не сме готвили три месеца, срамота.
Днес правих камби със скариди и ориз. В плънката има:
Лук, праз и чесън на ситно, морков на ситно, малка чашка за кафе ориз - задушават се. Добавят се скариди на ситно, червен пипер, черен пипер и сол, които само се обръщат в плънката. Накрая смлени домати около чаша. Пълнят се камбите, налива се до половината вода и във фурната на 180 градуса петдесет минути.
Любимите пълнени чушки са това. Решихме че дванадесет са ни малко за апетита и утре пак сме на пазара за още камби. Много вкусно нещо, рецептата я взех от една отзивчива готвачка в Испания.
Скаридите са около 300-400 грама за тази рецепта. Размера е без значение, но по-едрите винаги са по-вкусни.
Днес правих камби със скариди и ориз. В плънката има:
Лук, праз и чесън на ситно, морков на ситно, малка чашка за кафе ориз - задушават се. Добавят се скариди на ситно, червен пипер, черен пипер и сол, които само се обръщат в плънката. Накрая смлени домати около чаша. Пълнят се камбите, налива се до половината вода и във фурната на 180 градуса петдесет минути.
Любимите пълнени чушки са това. Решихме че дванадесет са ни малко за апетита и утре пак сме на пазара за още камби. Много вкусно нещо, рецептата я взех от една отзивчива готвачка в Испания.
Скаридите са около 300-400 грама за тази рецепта. Размера е без значение, но по-едрите винаги са по-вкусни.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5770
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2047 пъти
- Получил благодарност: 2448 пъти
Re: Какво сготвих днес
Днес направих тиквеник. С кухненския робот настъргах половин тиква цигулка заедно с кората. Като се опече тиквеника, не се забелязва кората изобщо. Аз съм по бързото готвене, тази тиква позволява. Бялата трябва да се обели, обаче. После добавих захар, канела, олио и пекох за час във фурната ма 180 градуса. По две кори завивам, а плънката е обилна. Сега следва споделяне със съседите и с децата, че цяла тава е непосилна задача за двама, които не бива да ядат такива сладкиши, само трябва да опитват.
-
- Чист кофеин
- Мнения: 5123
- Регистриран на: Сеп 2, '16, 09:50
- Дал благодарност: 334 пъти
- Получил благодарност: 1525 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тутииииии...сред децата не се класирам, бабите на децата не си ги споменала , но толкова съжалявам , че не съм ти съседка...
Чак ми иде да опъна една палатка някъде около теб
Страшна сииии...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5770
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2047 пъти
- Получил благодарност: 2448 пъти
Re: Какво сготвих днес
Оооо, Lilly, вече знам на каква примамка кълвеш. Ще те накарам да дойдеш на тиквеник и тогава ще си ядем всички заедно до насита. Съседите ще извиняват, няма и да разберат за тиквеника, само за нас ще е.
- darina1960
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1706
- Регистриран на: Яну 31, '13, 17:17
- Дал благодарност: 358 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тутти, голям кулинар си!
Радвам ти се отдалеко.
Като ти гледам вкусотиите, усещам аромат на дом.
Здраве за всички вкъщи.
Радвам ти се отдалеко.
Като ти гледам вкусотиите, усещам аромат на дом.
Здраве за всички вкъщи.
- bongibo
- Кафе с мляко
- Мнения: 247
- Регистриран на: Фев 11, '19, 18:38
- Дал благодарност: 493 пъти
- Получил благодарност: 435 пъти
Re: Какво сготвих днес
И аз се метнах на тиквеник и вложих всичко, което харесвам. Не обичам канела и е с ванилова захар.Не ми допада да е с галета, брашно, грис, бисквити.. и си отцедих тиквата .. гриловах отгоре останалите две кори със захар, да се карамелизира и мазнах с масло, иначе е навиван има и орехи, стъргани, но и по едрички
- alys
- Чист кофеин
- Мнения: 6094
- Регистриран на: Авг 12, '19, 22:03
- Дал благодарност: 2312 пъти
- Получил благодарност: 1310 пъти
Re: Какво сготвих днес
Хораа, яли ли сте гъби с ориз със сол и захар . Готвя си аз, опитвам - безсолно. Грабвам бурканчето със сол (без да гледам) и соля (според мене) - 1 чаена лъжичка, хм, продължава да е безсолно, втора чаена лъжичка... и поглеждам бурканчето, опитвам, амиии захар!!! Лелее, хайде, набухах 1 чаена лъжичка сол, разбърках хубаво, малко пресолено се получи, но захарта (слава Богу) изобщо не се усеща. Да ви кажа, вкусно е.
- Клеър
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2963
- Регистриран на: Май 30, '18, 22:26
- Дал благодарност: 1769 пъти
- Получил благодарност: 1737 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ох , прочетох за сандвичите на предната страница , много обичам сандвичи , ама почти всякакви .
Сега и аз да ви кажа кой пък е моя любим сандвич , ще си оближите пръстите .
Настърган кашкавал около 300 гр
Накълцан на ситно пушен бекон около 200-300 храма
Лютеница 5-6 пълни супени лъжици
Омесва се хубаво , получава се една грозна каша . Намазват се филийките със сместа и се запичат в скаричка или фурната ако са ппвече .
Бекона може да е заместен със какъвто и да е колбас който е под ръка , става и със суджук или луканка .
За вегетарианците без колбас , пак става много вкусно , ама много .
А пък испанците закусват със следното :
1Настърган домат
1 суп л зехтин
1 настъргана склидка чесън
Сол на вкус
Тези съставки заедно
Препичат филийки и мажат ( изцапват по точно ) филийките с това . Също е много вкусно .
После ще напиша още една рецепта за любим сандвич , че имам малко работа сега .
Сега и аз да ви кажа кой пък е моя любим сандвич , ще си оближите пръстите .
Настърган кашкавал около 300 гр
Накълцан на ситно пушен бекон около 200-300 храма
Лютеница 5-6 пълни супени лъжици
Омесва се хубаво , получава се една грозна каша . Намазват се филийките със сместа и се запичат в скаричка или фурната ако са ппвече .
Бекона може да е заместен със какъвто и да е колбас който е под ръка , става и със суджук или луканка .
За вегетарианците без колбас , пак става много вкусно , ама много .
А пък испанците закусват със следното :
1Настърган домат
1 суп л зехтин
1 настъргана склидка чесън
Сол на вкус
Тези съставки заедно
Препичат филийки и мажат ( изцапват по точно ) филийките с това . Също е много вкусно .
После ще напиша още една рецепта за любим сандвич , че имам малко работа сега .
- Клеър
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2963
- Регистриран на: Май 30, '18, 22:26
- Дал благодарност: 1769 пъти
- Получил благодарност: 1737 пъти
Re: Какво сготвих днес
Днес правих банички с триъгалните корички (които са като домашни листи)
Разбих 4 яйца
В една кофичка кисело мляко игасих 2-3 щипки сода за хляб , натроших малко овче сирене и добавих 3 суп лъжици олио .
Във всяко триъгално парченце сипах по една супена лъжица от сместа и навих , така докато се напълни тавичката , сместа която ми остана , намацах отгоре . Предварително намазах тавичката с една хартийка с олио .
Фурната загрях на 190 градуса и така до като стана готово .
Извадих , напръсках с вода , завих с една кърпа , да си обиколи нивицата и воала , свърши за секунди , едва снимах .
Много меки и хубави се получиха , грам мазнина не се усещаше .
Аз по принцип баница не обичам , ама никакъв вид , но тези нюнюта ми харесаха .
Другия път смятам вместу сирене , да сложа спанак , мммммм
Разбих 4 яйца
В една кофичка кисело мляко игасих 2-3 щипки сода за хляб , натроших малко овче сирене и добавих 3 суп лъжици олио .
Във всяко триъгално парченце сипах по една супена лъжица от сместа и навих , така докато се напълни тавичката , сместа която ми остана , намацах отгоре . Предварително намазах тавичката с една хартийка с олио .
Фурната загрях на 190 градуса и така до като стана готово .
Извадих , напръсках с вода , завих с една кърпа , да си обиколи нивицата и воала , свърши за секунди , едва снимах .
Много меки и хубави се получиха , грам мазнина не се усещаше .
Аз по принцип баница не обичам , ама никакъв вид , но тези нюнюта ми харесаха .
Другия път смятам вместу сирене , да сложа спанак , мммммм