Какво ще местим таз година ?
Модератор: Миша
Re: Какво ще местим таз година ?
Охх, Саше. Ох.
Имах достатъчно категория втора за да се пенсионирам на 52, обаче една година преди това промениха нещо и се разминах. След това чаках 55, ама пак промениха нещо и пак нъц. Сега чакам 60-те и като си знам опита, не смея да мисля какво пак ще променят.
...ще взема и за да си водя записки, дано имам време...
Имах достатъчно категория втора за да се пенсионирам на 52, обаче една година преди това промениха нещо и се разминах. След това чаках 55, ама пак промениха нещо и пак нъц. Сега чакам 60-те и като си знам опита, не смея да мисля какво пак ще променят.
...ще взема и за да си водя записки, дано имам време...
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
уфффф, боли ме кръста...
свършиха двата почивни дни, ама колко работа отметнааааах, почти 3/4, и остана малко, имам още да:
- преместя две спиреи
- да изкопая 30 дупки за розите
- да обърна с правата лопата мястото дето напролет ще сея тревичка
-до посадя 50-100 луковици
- да извадя каните и далиите
- да засадя грудките на земната ябълка, ама първо да ги извадя
- да орежа сакъзите и мушките и да ги примък-отмък, и зокумите и разни още 30 сандъка и саксии докато се натряска до горе остъклената веранда
- да прехвъля някои неща от градината в саксии (десетина ,не са много)
- да напръскам розите че имат въшки
- да подготвя колчета и разни работи за зазимяването като му дойде времето
... и май това е. Ей го де докат се обърна и дошла зимата. Искам само още 5 хубави дни без дъждове и студове
п.п. чудя се да местя ли сега един аризонски кипарис и една туя, или напролет....или никога??
Колко високо ще стане това кипарисче, и колко широко?
-
свършиха двата почивни дни, ама колко работа отметнааааах, почти 3/4, и остана малко, имам още да:
- преместя две спиреи
- да изкопая 30 дупки за розите
- да обърна с правата лопата мястото дето напролет ще сея тревичка
-до посадя 50-100 луковици
- да извадя каните и далиите
- да засадя грудките на земната ябълка, ама първо да ги извадя
- да орежа сакъзите и мушките и да ги примък-отмък, и зокумите и разни още 30 сандъка и саксии докато се натряска до горе остъклената веранда
- да прехвъля някои неща от градината в саксии (десетина ,не са много)
- да напръскам розите че имат въшки
- да подготвя колчета и разни работи за зазимяването като му дойде времето
... и май това е. Ей го де докат се обърна и дошла зимата. Искам само още 5 хубави дни без дъждове и студове
п.п. чудя се да местя ли сега един аризонски кипарис и една туя, или напролет....или никога??

-
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
Аз вчера преместих един хамекипарис и една кълбовидна туя, малка, както и метасеквоята. Иска ми се да хванат влагата през есенно-зимния сезон. А спиреята ми се е обсипала със зелени пъпки, дали не я подлъгаха тези топли дни?
http://tzarina.snimka.bg/flowers/gradina-2011.570684.23098397" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/Chervenokosaveshticashastliva#!/Chervenokosaveshticashastliva" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/Chervenokosaveshticashastliva#!/Chervenokosaveshticashastliva" onclick="window.open(this.href);return false;
ще стане високо широко и красиво , но много често го стрижат този сорт..та и ти така
амбициозна програма имаш , ще е топло поне седмица още
Cupressus arizonica

Cupressus arizonica
Аризонски кипарис
Хабитус: Цилиндрична или овална, сравнително гъста корона. Сравнително бавно растящ.
Достига до 20m на височина, а на ширина 3 – 4m.
Листа: Люсповидни, дребни, сребристо сиви или сиво- зелени.
Изложение: Слънце до полусянка.
Почва: Пластичен вид по отношение на почвените условия.
Магнолия Калико

амбициозна програма имаш , ще е топло поне седмица още

Cupressus arizonica
Аризонски кипарис
Хабитус: Цилиндрична или овална, сравнително гъста корона. Сравнително бавно растящ.
Достига до 20m на височина, а на ширина 3 – 4m.
Листа: Люсповидни, дребни, сребристо сиви или сиво- зелени.
Изложение: Слънце до полусянка.
Почва: Пластичен вид по отношение на почвените условия.
Магнолия Калико

3-4 метра ширина???
Е, значи или ще го местя или ще го стрижа. На около метър от него е дупката на Абрахам Дарби, тоз кипариш ще ми превземе розата след време.
и като го гледам как расте ще е след не много време. Минала есен го засадих, презимува на 80 см, сега е 1,80. Какво ще стане ако му клъцна върха и острани го поддържам най-много 80 см в диаметър?
ха, магнолията не се е счупила, същата е.
да ти цъфти изобилно, а дано
. трябва щото ми е подарък за рожден ден и е редно да се отчете добре. 

Е, значи или ще го местя или ще го стрижа. На около метър от него е дупката на Абрахам Дарби, тоз кипариш ще ми превземе розата след време.
и като го гледам как расте ще е след не много време. Минала есен го засадих, презимува на 80 см, сега е 1,80. Какво ще стане ако му клъцна върха и острани го поддържам най-много 80 см в диаметър?
да ти цъфти изобилно, а дано

........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
calico написа:3-4 метра ширина???![]()
![]()
![]()
да ти цъфти изобилно, а дано. трябва щото ми е подарък за рожден ден и е редно да се отчете добре.

остави го па то ще си покаже

На магнолията и турих табела Калико се казва , това е положението и ще я къткам много , особена е , не съм виждала такава или не си спомням поне

ми значи трябва да черпя, щом съм кръстница 

........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
Калико, ако това което ти остава е само 1/4 от работата, какво ли е било

никога повече няма да се оплаквам, че имам много работа
аз почти довърших остава ми еййййййййй толкова мъничко, тази седмица и край

никога повече няма да се оплаквам, че имам много работа

аз почти довърших остава ми еййййййййй толкова мъничко, тази седмица и край

He who plants a garden, plants happiness
Беше много, Блу. Ама викнах един работник и два дни с него отметнахме много работа, той ми обеща да изкопае и дупките за розите тия дни.
Поради строежите лятото и цялостното пренареждане на двора се наложи да преместя почти всичко. Вече десетина дни времето е хубаво, но почвата отдолу при мен е като много мокър пластелин, мога фигурки да правя от кал. Глинесто е и трудно се работи. Напролет като я обръщам ще разхвърлям пясък, че сега няма да успея. Добре поне че приключи събирането на ореховите листа върху градинките, че на всеки два дни по два часа работа беше това.
а пък отделно дето из целия двор имаше издънки на синята слива, дебели колкото китката ми щото съм ги рязала само отгоре, докато ги махнем в дълбочина беше ад. Напролет ще я махам вече тая слива.
Добре поне и че мъж ми най-накрая си сглоби косачката и окоси тревата край басейна, щото досега вече четири косенета ги правих на ръка с акумулаторната ножица. Не че е трудно,и площтта не е много, ама отнема два дни.
Забравила съм да пиша че имам да насаждам 60 корена лавандула като дойде утре
Хич няма да я глезя с разни дупки и специални отношения. С малката лопатка ще изкопая колкото за корена и дано я бъде.
Сега се чудя какъв ограничител да сложа на тревната площ дето ще граничи с цветните лехи?
Имам тухлички и мога да ги наредя, ама и това иска време. Имам и от тая пластмасовата гъвката преграда, тя пък се поставя трудно. Иначе сигурно тревата ще ми навлезе в розите, пък тя направи ли чим един път няма махане после. 
Поради строежите лятото и цялостното пренареждане на двора се наложи да преместя почти всичко. Вече десетина дни времето е хубаво, но почвата отдолу при мен е като много мокър пластелин, мога фигурки да правя от кал. Глинесто е и трудно се работи. Напролет като я обръщам ще разхвърлям пясък, че сега няма да успея. Добре поне че приключи събирането на ореховите листа върху градинките, че на всеки два дни по два часа работа беше това.
а пък отделно дето из целия двор имаше издънки на синята слива, дебели колкото китката ми щото съм ги рязала само отгоре, докато ги махнем в дълбочина беше ад. Напролет ще я махам вече тая слива.
Добре поне и че мъж ми най-накрая си сглоби косачката и окоси тревата край басейна, щото досега вече четири косенета ги правих на ръка с акумулаторната ножица. Не че е трудно,и площтта не е много, ама отнема два дни.
Забравила съм да пиша че имам да насаждам 60 корена лавандула като дойде утре

Сега се чудя какъв ограничител да сложа на тревната площ дето ще граничи с цветните лехи?

........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
- mileni
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 426 пъти
- Получил благодарност: 136 пъти
Калико,кажи за издънките на сливата
Дълбоки ли бяха корените?Аз също имам да махам две ,мъчих ги ,но не успях.
Да ти споделя нещо за глинестата почва.
моята също беше такава в цялата градина.Обаче вече доста години сипвам пепелта от печката на купчини и напролет я разхвърлям.Допълнително и оборски тор.Пясък не съм слагала.наблюдавам ,че там ,където редовно съм слагала пепел е станала по-рохкава.Докато ,има едно място съм го пренебрегвала си е същата глинеста ,точно ,както описваш твоята.

Да ти споделя нещо за глинестата почва.
моята също беше такава в цялата градина.Обаче вече доста години сипвам пепелта от печката на купчини и напролет я разхвърлям.Допълнително и оборски тор.Пясък не съм слагала.наблюдавам ,че там ,където редовно съм слагала пепел е станала по-рохкава.Докато ,има едно място съм го пренебрегвала си е същата глинеста ,точно ,както описваш твоята.
Пусни хляба си по водата и ще го намеpиш не след много дни.
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/101763371167451658448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;