Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Тиквичките по гръцки се нарязват на тънки филийки и се накисват в студена вода и лед.
Панират се в наполовина царевично и наполовина пшеничено брашно.
Стават като чипс-много хрупкави.
Панират се в наполовина царевично и наполовина пшеничено брашно.
Стават като чипс-много хрупкави.
Re: Какво сготвих днес
Мише, чакам отзиви за приготвянето на пилешко в новата машинарийка. Да ти е честита.
Една колежка ме зариби по печените зеленчуци. В купичка си правя смес от грис, червен пипер и сол. Нарязвам тиквички и патладжан на кръгчета с дебелина около сантиметър. Овалвам зеленчуците в сместа обилно, нареждам ги в постлана с хартия плитка тавичка и ги заливам със зехтин на тънка струйка. Изпичат се бързо. Пробвах ги нарязани на пръчици-стават още по-вкусни. Колежката ми каза, че по този начин прави картофи. Аз импровизирах с тиквички и патладжан, защото както и да ги приготвех, си ги изяждах сама. Сега едва се уреждам.
Една колежка ме зариби по печените зеленчуци. В купичка си правя смес от грис, червен пипер и сол. Нарязвам тиквички и патладжан на кръгчета с дебелина около сантиметър. Овалвам зеленчуците в сместа обилно, нареждам ги в постлана с хартия плитка тавичка и ги заливам със зехтин на тънка струйка. Изпичат се бързо. Пробвах ги нарязани на пръчици-стават още по-вкусни. Колежката ми каза, че по този начин прави картофи. Аз импровизирах с тиквички и патладжан, защото както и да ги приготвех, си ги изяждах сама. Сега едва се уреждам.
Re: Какво сготвих днес
Тая вечер не можах да се спра.Много ядене.
Кебапчета,кюфтета и пържени картофки.Прекрасни картофки
С ръце съм ги ял ,с шепата дето се казва.И биричка Младо пиво пиринско.
Сега ми е кофти,корема ми е надут. Хахх! Светката беше като не видял и не ял
Кебапчета,кюфтета и пържени картофки.Прекрасни картофки
С ръце съм ги ял ,с шепата дето се казва.И биричка Младо пиво пиринско.
Сега ми е кофти,корема ми е надут. Хахх! Светката беше като не видял и не ял
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 957
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 28 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ааа, Мише, влюбих се в твоята нова техника!!! Имаме от доста време фритюрник, там с лъжичка олио дето е, 'зехме му тока от всякъде.
Това е суперско! Кажи малко - марка, модел..
Това е суперско! Кажи малко - марка, модел..
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
Re: Какво сготвих днес
Пълнени пиперки и доматки със сирене и извара
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
В момента Светката жена прави ей тия вкусотийки Ще ги сервира с кафето сутрин
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17079
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 144 пъти
- Получил благодарност: 529 пъти
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
И аз съм влюбена , още повече, че нямам време да готвя, пилешко не превих, но правих телешки пържолки с бял сос, станаха , оваляните в подправки и брашно пържолки ги слагам за 10 минути на скаричката на 230 градуса да се запекат, включвам и излизам, като се върна те се запекли, машинката изключила и ме чака да ги обърна, още 10 минутки от другата страна, слагам и пак излизам навън, без да мисля, че ще изгорят, без да хвърчи мазнина навсякъде, кухнята чиста, кефффф После за нула време приготвям соса, прибавям пържолките, всичко това в основната тенджерка, включвам на 90 градуса за 2 часа и съм пак навън , като се върна само не е сервирала , много удобна машинка за хора, които нямат време, не обичат да пържат и да мият плотове и съдове .Грилът е на Делимано, защото ми е по- по джоба, а е и по-голям, 10 литра, докато Филипса е на цена над 600 лв и е 7 литра, делиманото ми излезе 200лв с разните отстъпки-талони, честит рожден ден и тъй нататък, умеят да зарибяват Вчера правих и магданозени кюфтета, пак на скаричката , поръсени само с малко олио , пускам ги за 8 минутки от едната страна на 230 градусаgonel написа:Ааа, Мише, влюбих се в твоята нова техника!!! Имаме от доста време фритюрник, там с лъжичка олио дето е, 'зехме му тока от всякъде.
Това е суперско! Кажи малко - марка, модел..
Открих точно моя модел
[video][/video]
[video][/video]
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3611
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 41 пъти
Re: Какво сготвих днес
В неделя бяхме на ресторант в Ташкент и едната от салатите, която поръчахме се казваше салата Грузия.
Снощи пробвах да повторя рецептата. Получи се.
Салатата е топла и във варианта, който пробвах е с късчета месо и може да мине и за основно ястие. Поради липса на месо снощи я приготвих само със зеленчуците.
Запържват се едро нарязани лук и червена чушка. Като са наполовина готови се добавя един патладжан, нарязан на средно големи кубчета. Продължавате с пърженето и сами преценявате до каква степен искате да са пържени патладжаните. Разбъркването от време на време е задължително, за да не залепнат. Когато стане готово, дърпате от огъня, добавяте соев сос на вкус, малко лимон и поръсвате с нарязан зелен кориандър. Хич не я долюбвах тая подправка, но се наложи да свикна. Тук на всичко я добавят. След като леко поизстине добавяте нарязан на кубчета домат и разбърквате.
Странна рецепта е, но определено бих я правила пак.
Снощи пробвах да повторя рецептата. Получи се.
Салатата е топла и във варианта, който пробвах е с късчета месо и може да мине и за основно ястие. Поради липса на месо снощи я приготвих само със зеленчуците.
Запържват се едро нарязани лук и червена чушка. Като са наполовина готови се добавя един патладжан, нарязан на средно големи кубчета. Продължавате с пърженето и сами преценявате до каква степен искате да са пържени патладжаните. Разбъркването от време на време е задължително, за да не залепнат. Когато стане готово, дърпате от огъня, добавяте соев сос на вкус, малко лимон и поръсвате с нарязан зелен кориандър. Хич не я долюбвах тая подправка, но се наложи да свикна. Тук на всичко я добавят. След като леко поизстине добавяте нарязан на кубчета домат и разбърквате.
Странна рецепта е, но определено бих я правила пак.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
Вени, ако не беше пърженият домат, моята днешна лятна манджа щеше да е досущ като твоята ташкентска салата