Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Честито Светка, със здраве да си ползвате хлебопекарната!
Аз лично имам хлебопекарна от година и нещо, мислех си, че ще я ползвам известно време и ще я прибера в кашона също като фритюрника, но всеки ден правя хляб, понякога и по два и нямам намерение да се отказвам, просто няма нищо общо с купения!
Моята рецепта за обикновен хляб е:
300 мл вода
1 ч. л. Сол
1/2 ч. л. Захар
1 с. л. Олио
500 гр. брашно
4 гр. суха мая
Моята е Тефал, но с двете бъркалки, тази рецепта е за 750 гр., ползвам 4 или 5 програма, но ако не изключиш хлебопекарната след звуковия сигнал, тя подгрява още 30 минути и коричката става дебела.
Аз лично имам хлебопекарна от година и нещо, мислех си, че ще я ползвам известно време и ще я прибера в кашона също като фритюрника, но всеки ден правя хляб, понякога и по два и нямам намерение да се отказвам, просто няма нищо общо с купения!
Моята рецепта за обикновен хляб е:
300 мл вода
1 ч. л. Сол
1/2 ч. л. Захар
1 с. л. Олио
500 гр. брашно
4 гр. суха мая
Моята е Тефал, но с двете бъркалки, тази рецепта е за 750 гр., ползвам 4 или 5 програма, но ако не изключиш хлебопекарната след звуковия сигнал, тя подгрява още 30 минути и коричката става дебела.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Честито, Светка! Внимавайте с теглото, когато си намерите рецептата ММ качи 7 кг за два месеца.
Аз съм от тези, дето не купуват хляб и купешкият ми се вижда изкуствен и неприятен Точно хлебопекарната никога не бих прибрала А фритюрникът гние измит в бараката на двора и се ползва веднъж в годината
Най-простата рецепта, която може да се надгражда и усъвършенства по предпочитание (обаче с условието, че вкъщи не обичаме много бухнал хляб като дунапрен, а по-скоро като заводския от едно време)
В този ред:
капваш няколко капки зехтин/олио на перките и осите
1/4 кубче мая се раздробява
400 мл топла вода (под 45-50 градуса, за да не убие маята)
600 г брашно (ако смесваш черно/ръжено, по-малко)
1 ч. л. сол
Избирам бързата програма (около час и половина).
Аз съм от тези, дето не купуват хляб и купешкият ми се вижда изкуствен и неприятен Точно хлебопекарната никога не бих прибрала А фритюрникът гние измит в бараката на двора и се ползва веднъж в годината
Най-простата рецепта, която може да се надгражда и усъвършенства по предпочитание (обаче с условието, че вкъщи не обичаме много бухнал хляб като дунапрен, а по-скоро като заводския от едно време)
В този ред:
капваш няколко капки зехтин/олио на перките и осите
1/4 кубче мая се раздробява
400 мл топла вода (под 45-50 градуса, за да не убие маята)
600 г брашно (ако смесваш черно/ръжено, по-малко)
1 ч. л. сол
Избирам бързата програма (около час и половина).
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Трол твоя хляб има прекрасна визия
Втория опит с ръженото брашно не стана сполучлив.
Хлебаря решил да импровизира на око,че чак и сирене сложил.Ще се изяде де.Хляб не се хвърля
Благодаря ви момичета Ще почерпя все някой ден. Имайте търпение
Зимата при всички случаи ще се ползва редовно,после незная
Вашите рецепти задължително ще се завъртят в тая хлебопекарна
Втория опит с ръженото брашно не стана сполучлив.
Хлебаря решил да импровизира на око,че чак и сирене сложил.Ще се изяде де.Хляб не се хвърля
Благодаря ви момичета Ще почерпя все някой ден. Имайте търпение
Зимата при всички случаи ще се ползва редовно,после незная
Вашите рецепти задължително ще се завъртят в тая хлебопекарна
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3734
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 27 пъти
- Получил благодарност: 54 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка със здраве и дълго да си я ползвате аз от дълго време се чудех да ли да си купя но днес като гледам вкуснотийте и взех решение ,тамън и ще натаманя финансите от рождения ден
- ivanina
- Кафе машина
- Мнения: 4142
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
- Местоположение: Русе, България
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 6 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка, приеми и моите поздравления за новата си придобивка,
и пожелания- да се изхранваш дълги години със вкусен селски хляб!
Късметлия си , щом си уцелил от лотарията тая техника.
Вкусът на истинският хляб е едно от многото неща, което демокрацията ни отне
и поради таз и ред други причини аз много и се сърдя.
Имаше една приказка - "едно кило брашно да имаш , го дай на хлебаря"....което ще рече , че от всяко дърво свирка не става , но волю- неволю новият живот ни застави да ставаме хлебари, колбасари , млекари и ...всичко за квот се сетиш.
Аз много обичам истинския селски хляб. Като бях малка имахме фурна в нашия квартал , и най- редовно баба ми ме пращаше след обед за по два хляба. На връщане , до като стигна до дома горната кора на единия хляб почти я нямаше,
и баба ми четеше конско евангелие- как съм го била оръфала , сякаш магаретата са го яли- довечера , как ще го сложим на масата!?
...милата ми бабичка, мир на праха и!
Имам желание да си взема хлебопекарна, но се страхувам че ще прекалявам с яденето му, и за кратко време ще стана ivanina на квадрат.
....за това се въздържам!
и пожелания- да се изхранваш дълги години със вкусен селски хляб!
Късметлия си , щом си уцелил от лотарията тая техника.
Вкусът на истинският хляб е едно от многото неща, което демокрацията ни отне
и поради таз и ред други причини аз много и се сърдя.
Имаше една приказка - "едно кило брашно да имаш , го дай на хлебаря"....което ще рече , че от всяко дърво свирка не става , но волю- неволю новият живот ни застави да ставаме хлебари, колбасари , млекари и ...всичко за квот се сетиш.
Аз много обичам истинския селски хляб. Като бях малка имахме фурна в нашия квартал , и най- редовно баба ми ме пращаше след обед за по два хляба. На връщане , до като стигна до дома горната кора на единия хляб почти я нямаше,
и баба ми четеше конско евангелие- как съм го била оръфала , сякаш магаретата са го яли- довечера , как ще го сложим на масата!?
...милата ми бабичка, мир на праха и!
Имам желание да си взема хлебопекарна, но се страхувам че ще прекалявам с яденето му, и за кратко време ще стана ivanina на квадрат.
....за това се въздържам!
Истината е като водата - винаги намира път!...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Мерси мерси!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Тутти по твоята рецепта със микс от семена
На вкус е супер.На вид как е според теб
На вкус е супер.На вид как е според теб
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3734
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 27 пъти
- Получил благодарност: 54 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Да взема и аз да се похваля по случай Р.Д и аз си взех хлебопекарна -Finlux FBM-1681IX за 750/1000/1250 хляб с 12 програми
от дълго време се канех и на края си взех хем и да ми остане за спомен от колегите ,имаме традиция в работата които има РД да му събираме парички та това ми е подаръка от тях,веднага я изпробвах с един бял хляб,не остана да го снимам
,пълнозърнест със семена за синчето
това е рецептата " onclick="window.open(this.href);return false;
и днес прекрасен шоколадов кекс,много вкусен стана
Шоколадов кекс в машина за хляб
1/2ч.ч вода
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
7с.л неподсладено какао, пресято
След сигнала за добавяне - 1/2ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад.
1ч.ч =240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
Всички продукти се слагат в кошничката на машината.
Избира се програмата КЕКС Следват се инструкциите на машината.
от дълго време се канех и на края си взех хем и да ми остане за спомен от колегите ,имаме традиция в работата които има РД да му събираме парички та това ми е подаръка от тях,веднага я изпробвах с един бял хляб,не остана да го снимам
,пълнозърнест със семена за синчето
това е рецептата " onclick="window.open(this.href);return false;
и днес прекрасен шоколадов кекс,много вкусен стана
Шоколадов кекс в машина за хляб
1/2ч.ч вода
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
7с.л неподсладено какао, пресято
След сигнала за добавяне - 1/2ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад.
1ч.ч =240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
Всички продукти се слагат в кошничката на машината.
Избира се програмата КЕКС Следват се инструкциите на машината.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Браво на вас!
Никога не е късно да засадиш клематис...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5790
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2151 пъти
- Получил благодарност: 2527 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка, малко ми е суров за моя вкус. А ако го сложиш бутона за коричка на следващата степен, ще е много добре изпечен. Иначе за вкуса му съм сигурна, много е вкусен с тези семена. Като се нареже, добре изглежда, но като е цял ми се белее. Иска още малко печене. Ама ти си знаеш как го обичате.Светката написа:Тутти по твоята рецепта със микс от семена
На вкус е супер.На вид как е според теб