Киното по пантофи
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2003 пъти
- Получил благодарност: 4972 пъти
Re: Киното по пантофи
"Да откриеш Форестър" от 2000-та година, не знам за кой път тази вечер го гледах. Един от любимите ми ТВ-филми. Заради изумителния талант на бедно 16- годишно чернокожо момче - баскетболист и писател.
Неговият живот се преплита с живота на намусен самотник - прочут автор на единствена книга, издадената преди десетилетия, изучавана в училище.
И заради удържаната дадена дума момчето да не издава приятелството си с писателя - каквото и да му струва обещанието.
Неговият живот се преплита с живота на намусен самотник - прочут автор на единствена книга, издадената преди десетилетия, изучавана в училище.
И заради удържаната дадена дума момчето да не издава приятелството си с писателя - каквото и да му струва обещанието.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Снощи не отделих време да потърся този клип.
Във филма първо прозвуча инструментален мотив, когато самотника писател се метна на колелото си, след като години наред не бе прекрачвал прага на дома си.
А цялото изпълнение се въртя, докато се изредят всички надписи и накрая да видя годината на производството му.
Във филма първо прозвуча инструментален мотив, когато самотника писател се метна на колелото си, след като години наред не бе прекрачвал прага на дома си.
А цялото изпълнение се въртя, докато се изредят всички надписи и накрая да видя годината на производството му.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
За почитателите на класиката "Титаник".
Ще бъде излъчен в четвъртък от 21 часа по Kinonova.
Ще бъде излъчен в четвъртък от 21 часа по Kinonova.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Една неделя по Channel Star гледах "Клиентът" по книгата на Джон Гришам. Любимият ми автор. Сюзан Сарандън изпълни най-блестящата си роля!
Случайно и следващата неделя излъчваха филм по негова книга - "Присъда за продан". Очевидно случайно съвпадение.
Но и тази вечер предстои да гледам филм по книгата на същия автор - "Време да убиваш".
Няма съмние - никак не е случайно, а добре обмислена репертоарна политика за привличане на зрители на този иначе напълно мижав TV-канал. Знам, че си струва да бутна настрана книга и да изгледам филма.
Случайно и следващата неделя излъчваха филм по негова книга - "Присъда за продан". Очевидно случайно съвпадение.
Но и тази вечер предстои да гледам филм по книгата на същия автор - "Време да убиваш".
Няма съмние - никак не е случайно, а добре обмислена репертоарна политика за привличане на зрители на този иначе напълно мижав TV-канал. Знам, че си струва да бутна настрана книга и да изгледам филма.

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Много се радвам, когато в чужд TV-филм срещна българско име сред имената на участвалите в създаването му..
И сега в началото "Откуп" срещнах Todor Kobakov - автор на музиката.
И сега в началото "Откуп" срещнах Todor Kobakov - автор на музиката.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Ако има и друг, който (като мен) харесва ТВ-филма "Версия пеликан", да знае, че тази вечер от 21:50 ще се излъчва по Channel Star. 

- polyabs
- Кафе машина
- Дал благодарност: 479 пъти
- Получил благодарност: 213 пъти
Не съм го гледала Мери, но ще си го върна ... Версия пеликан. Много хубава тема, за първи път я засичам.
А мен много ме впечатли българския филм "Чичо Коледа", ако някой го е пропуснал да си го върне да го гледа.
А мен много ме впечатли българския филм "Чичо Коледа", ако някой го е пропуснал да си го върне да го гледа.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Kinonova всяка вечер в 21 ч.ще представя този "месец на оскарите" филми с оскари, или номинирани.
В момента върви американския мюзикъл "Уестсайдска история" - някъъде от 60-те години. Помня го от тогава заради една песен в него "Мария, Мария, Марииияяяя".
В събота ще гледам "Титаник" - дебюта в киното на младия Леонардо ди Каприо.
Които се интесерувате от стойностно кино, следете и избирайте.
Няма да избирам. Вече са избрали вместо мен.
В момента върви американския мюзикъл "Уестсайдска история" - някъъде от 60-те години. Помня го от тогава заради една песен в него "Мария, Мария, Марииияяяя".

В събота ще гледам "Титаник" - дебюта в киното на младия Леонардо ди Каприо.
Които се интесерувате от стойностно кино, следете и избирайте.
Няма да избирам. Вече са избрали вместо мен.

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Проверих. Филмите от 21 ч. по Kinonova се повтарят на другия ден в 11 ч. преди обед. Може да видите "Уестсайска история" утре преди обед в 11 ч.
Както винаги, изгледах надписите до края. Режисьор е Стивън Спилбърг, композитор е Леонард Бърстейн. Надявам се тизи имена - икони в киното - да ви говорят нещо.
филмът е от 1958 г. на лента, като през 2021 г.е бил прехвърлен на съвременния цифров носител.
Не беше скучно, защото слушах музика от филма. И защото нямаше кой да ми пречи.
Както винаги, изгледах надписите до края. Режисьор е Стивън Спилбърг, композитор е Леонард Бърстейн. Надявам се тизи имена - икони в киното - да ви говорят нещо.

филмът е от 1958 г. на лента, като през 2021 г.е бил прехвърлен на съвременния цифров носител.
Не беше скучно, защото слушах музика от филма. И защото нямаше кой да ми пречи.

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
"Титаник". Утре вечер (събота) по Kinonova.
За тези, които не са го гледали, и за вдички, които не искат да го пропуснат отново да го преживеят - като мен.
А в неделя от 2 ч. след полунощ "Вечер на оскарите", дирекнто.
За тези, които не са го гледали, и за вдички, които не искат да го пропуснат отново да го преживеят - като мен.
А в неделя от 2 ч. след полунощ "Вечер на оскарите", дирекнто.