ПРАВИЛА НА ФОРУМ ХОБИКАФЕ

Правилата за този форум.
Заключено
Аватар
admin
Site Admin
Мнения: 544
Регистриран на: Ное 23, '09, 14:50

ПРАВИЛА НА ФОРУМ ХОБИКАФЕ

Мнение от admin »

Правила на Форум HobbyKafe.com

1. Писането на кирилица e задължително. Изключение от това правило са потребителските имена, подписите и латинските имена на растенията.

2. Всеки, който публикува мнения във форумите, носи отговорност за думите си и се отказва от претенции за авторско право върху написаното. HobbyKafe.com ползва условията на Криейтив Комънс договор. Участието във форумите е доброволно, вие сами избирате дали да отговаряте на мнения на други потребители, да качвате снимки или да започвате нови теми. Недопустими са искания за изтриване на мнения на даден потребител, освен ако мненията на потребителя не са спам или нерегламентирана реклама. Това би нарушило логиката на дискусиите и четаемостта на форумите като цяло.
Публикувайте темите и мненията си в подходящите раздели. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо, конкретно и описателно. Не се разрешава пускането на една и съща тема в повече форуми.

3. Не се толерира спам и флуд.
Спам - едносрични и повтарящи се постове, оф-топици, рекламни съобщения.
Флуд - публикуване на едно и също нещо многократно.

4. Забранява се да изпращането на лични съобщения съдържащи спам. Ако получите спам на ЛС, свържете се с Администратор.

5. Забранява се пускане на мнения единствено с цел реклама. Такива мнения могат да се пускат само след разрешение на Администратор.

6. Не се допуска обсъждане на теми, противоречащи на българското законодателство.

7. Забранено е публикуването на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, популяризиращи нацистки/фашистки идеи, ксенофобия, теми с расистка насоченост, мнения съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, теми и мнения целящи създаване на смут и предизвикване на страх, подклаждане на масова паника, както и линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

8. Забранява се пускането на теми и мнения с насилие, зверства и жестокости (изображения, текст, видео), както и линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

9. Забранена е политическата пропаганда и агитация в теми и мнения.

10. Забранява се даването на линкове към сайтове и форуми съдържащи нелицензирани софтуер и музика.

11. Забранява се споделянето на съдържание подлежащо на авторски права, ако все пак ситуацията го изисква посочвайте източник.

12. Забранява се споделянето на съдържание отнасящо се до забранени наркотици и средства за приемането им, продажба на алкохол, тютюневи изделия, оръжия или боеприпаси.

13. Забранено е публикуването на порнографско или еротично съдържание. Това включва, но не се ограничава до мнения с изображения или видеоклипове, съдържащи покрита, но притежаваща сексуален контекст или непокрита от плътна субстанция жива плът от ареолите включително, надолу до 10 см под нивото на задните части, като изключение от това могат да се смятат единствено декоративни изрезки, които не преминават през ареолите, половите органи и задника. Що се отнася до изкуството - никакъв арт със сексуален контекст, никакви дигитални изображения на реални хора включващи 'светата троица'.

14. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Всеки, който напише нещо с единствената цел да ядоса, раздразни, изнерви и обиди друг потребител влиза в категорията нежелани потребители. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва да се уведоми Администратор, за да бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

15. Забранява се публикуването на частна информация за друг участник без неговото съгласие и знание, както и на частна кореспонденция - лични съобщения, мейли, Skype, Messenger и др. Личната кореспонденция служи за комуникация между двама потребители и тя не е предназначена за публично оповестяване. Всяко подобно действие ще води до незабавно изгонване от форумите (BAN) за период от време, определен от Администратор.

16. Модераторите се избират от Администратора на форума, който им дава модераторски права.
Модераторските права могат да бъдат премахнати по преценка на Администраторът, както и в случай, че даден модератор се откаже или по някаква причина няма възможност да изпълнява модераторските си функции.

17. Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постове по тяхна преценка и по всяко време.

18. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.

19. Потребителите могат да критикуват дейността на Модератор само пред Администраторът на ЛС.
Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени от Модератор, трябва да се свържат с Администратора.

20. При неспазване на горе посочените правила, потребителите могат да бъдат предупреждавани и наказвани с временен или постоянен бан по преценка на Модератор и Администратор.

21. Всеки опит да се заобиколи временния бан (повторно регистриране, влизане с другo име, смяна на IP и др.) ще бъде последван от окончателен бан.

22. Тъй като форума е частен Администратора си запазва правото да не обосновава действията си!
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11938
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 217 пъти
Получил благодарност: 400 пъти
Обратна връзка:

Препоръка към правилата

Мнение от johnstalker »

Една добронамерена препоръка от страна на администрацията.
Форумът ни не е банка за лични данни. Тях си ги пазете на други места.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11938
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 217 пъти
Получил благодарност: 400 пъти
Обратна връзка:

Re: ПРАВИЛА НА ФОРУМ ХОБИКАФЕ

Мнение от johnstalker »

Засега отново правила няма, надявам се и да не се налага да слагаме пак.
Придържайте се към добрия тон, бъдете внимателни с другите и пишете на кирилица - това е засега....

За тези които не желаят да спазват новите правила - старите остават в сила! :daaa:

пс. Сега няма да напиша "дали ме разбрахте, щото темата е заключена" ;)
Заключено

Обратно към “Правила”