От А до Я за любимите домати 2019

Модератор: Миша

Заключено
Deleted User 7475

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от Deleted User 7475 »

Нещо ми се провалят опитите с триходермата от Агро био. Опитах с жито, после с натрошен ечемик. В първия буркан има три цвята плесени - червен, бял и сивозелен. От днес правя нов опит с триходерма от друг магазин. Рускините пишат, че за 2 денонощия прараства, ако е читава триходермата. А и цветът на триходермата е различен, от втората покупка е бял прах с много слаб сивозелен оттенък, почти незабележим, а предишната беше кафяво-виолетово-сива. :hmmm:
ivko69
Кафе машина
Мнения: 4802
Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
Местоположение: Паволче.Враца...
Дал благодарност: 40 пъти
Получил благодарност: 492 пъти

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от ivko69 »

И аз като Алис два пъти пробвам да размножа триходерма от Агро био,но хич не ми харесва..Много се съмнявам в срока на годност,който между другото,въобще не е посочен..Не е нормално да размножавам мицел от Майска гъба със скоростта на светлината,а супер нахалната и хиперактивна триходерма да ми се мъчи по двайсет дни...Става нещо,но не съм сигурен какво е,защото както казва Алис,имам три цвята-мръсно бял,розов и някаво подобие на зелено....Ще купя от тук и пак ще пробвам..

https://greenplanet.bg/bg/186-mikoriza- ... i-i-enzimi
bialk
Kафенце
Мнения: 46
Регистриран на: Май 14, '19, 19:52

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от bialk »

Аз разтворих половината пакетче от триходермата на агробио в кофа с вода. Водата стана кафява. Изсипах я в бидона 200 литра и я пуснах по капковото. Пакетчето го дават за 500 кв.м. Аз го разделих наполовина, защото обработвам 200 кв.м. Другата половина ще я ползвам след 20 дни. Не знам дали триходермата си върши работата в почвата, но растенията засега се държат, като изключим нападението от бактерия на няколко корена (но за нея няма лек).
ivko69
Кафе машина
Мнения: 4802
Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
Местоположение: Паволче.Враца...
Дал благодарност: 40 пъти
Получил благодарност: 492 пъти

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от ivko69 »

Добре,лошо няма..Ама аз искам да видя има ли живот в това пакетче,затова правя опити да я размножа..Искам да видя има ли жива триходерма,или няма...Защото водата може да стане кафява и от една шепа пръст... :hmmm: Не че не полях и аз,ама нещо ме ръчка в ребрата и не ми дава мира... Мнооого ме съмнява това пакетче на Агро био...Как на руснаците от ютуб им се получава за няма и седмица,а на мене да ми трябва два пъти повече време,и резултата да не ми харесва..Не мисля че бъркам в подготовката на пробата,просто ме съмнява че препарата е по-възрастен...Затова ще купя от второ място,ако трябва и от трето....И веднъж хвана ли я,ще си я поддържам и ще съм сигурен че поливам с триходерма...
Deleted User 7475

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от Deleted User 7475 »

И аз съм на мнение, че е безсмислено дори да поливам с нещо, което не съдържа биоактивни спори. Иначе бих поляла и напръскала. Цяла нощ се стеле една бяла мъгла, която е враг за доматите.
Недялков
Кафе с мляко
Мнения: 270
Регистриран на: Яну 18, '19, 18:23

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от Недялков »

И на мен ми направи впечатление че нещо не е наред без година на годност и догодина ще търсим от друго место,много селски бекове в тази държава,не искам да обидя никой който живее на село,такъв е лафа
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от shoshy »

И аз поливах с препарата от Агро био. Доста от продукта беше останал наразтворен в пръскачката.
Когато го поръчвах, продавачът ме увери, че препаратът е годен до 2020 г ама дали е така...божа работа.
Щом Ивко не може да размножи триходермата - лошо :evil: !
Аватар
peterstamov
Кафевар/ка/
Мнения: 976
Регистриран на: Яну 28, '14, 00:33
Местоположение: Свиленград
Получил благодарност: 2 пъти

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от peterstamov »

Имам един мой си сорт тука - Махленска превъзходна. На някой пращах даже. Опрашвам го ръчно с Хъни в оранжерията. Първи домат около 600 грама - едър . Готов узрял - сега направих салатка. Няма нито една семка ????? Що така? Исках да взема семена!
May the Force be with You!
Титриф

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от Титриф »

Недялков написа: Юни 12, '19, 15:02 И на мен ми направи впечатление че нещо не е наред без година на годност и догодина ще търсим от друго место,много селски бекове в тази държава,не искам да обидя никой който живее на село,такъв е лафа
То нема лошо за квото и да е мнение. По принцип , пък и всегдА зеленчуците се раждат в селските поля и дворове. Там обаче вали дъжд, не е като у къщи. При мен валя та се съдра та и малко град удари ма никакви поражения.Нищо не е мръднало за две седмици е с толко тЕ. Ма знам, че ще мръдне много, само да има три -четрири дни сухи. На Ивко стотачката се е напръчила като на осмокласник- има и за бране. Малко Лабрадор, тук там Маскотка завързали , но още се осеферват , ако се зачервенеят до месец- беркет версим.
Пипера го изби тук -там на виолетови петна по листата.Нема да питам що така- аз хвърлях пепелЯ от печката в лехите. Абе мързеше ме да го събирам , па да го дундуркам, па дози и такива подробности за кило домати...
Полях цялата олелия с течен тор на Ивесто щото ми е най -лесно. Дали има файда ще видя ... :lol:
Пламен
Кафе с мляко
Мнения: 202
Регистриран на: Юни 16, '17, 22:16

Re: От А до Я за любимите домати 2019

Мнение от Пламен »

хортензия написа: Юни 12, '19, 09:46 Ким ти си като енциклопедия за домати :potekoha: уж чета редовно тук, ама някои сортове даже не съм и чувала.
Сега с молба за съвет, от няколко дни наблюдавам 10тина корена навън :hmmm: върха им жълтее и изтънява,листата завити и отдолу с лилави жилки.Прилича ми на столбур,но се моля да е недостиг на нещо заради прекомерната влага.

Изображение


Изображение

Изображение

Изображение
Снощи ги пръсках с ка-бор и карбамид.
Да ги скубя ли не знам,съседните корени са абсолютно здрави.
И аз имам подобни. Мисля, че е вирус. Които бяха по-зле премахнах, на няколко още им се чудя. Ако е вирус трябва борба против инсектите.
Заключено

Обратно към “Плодове и зеленчуци”