Какво ще местим таз година ?

Всичко свързано с размножаването, сеенето и засаждането - семена, посадъчен материал, инвентар, системи, опити, вкоренители, обработка, саксии и т.н.

Модератор: Миша

Публикувай отговор
dal

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от dal »

до къде стигнахте тук? кой започна и кой приключи ?
аз чакам да дойдат хемерокалисите от словашката поръчка и започвам да прекроявам пред входа
кой ще преподрежда пролетните луковици /лалета нарциси и етц/? с какво ще ги комбинирате за след прецъфтяването им ? :tzvetentze:
denitsavm

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от denitsavm »

Аз местя всичко, което вече съм наредила, щото се оказа, че точно там ще минава канализационната тръба :evil: Скоро че вадя летните луковици и там ще наредя лалета, малко рози и някой от хемерокалисите. Мисля и някои от клематисите да преместя, но още не съм го домислила :hmmm:
Ако изрежа яко асмата и и оставя много малко клони какво ще стане?
dal

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от dal »

denitsavm написа:Аз местя всичко, което вече съм наредила, щото се оказа, че точно там ще минава канализационната тръба :evil: Скоро че вадя летните луковици и там ще наредя лалета, малко рози и някой от хемерокалисите. Мисля и някои от клематисите да преместя, но още не съм го домислила :hmmm:
Ако изрежа яко асмата и и оставя много малко клони какво ще стане?
Ми какво , ще избуи вероятно , и ще има дуднене ако има сайбия дето държи на асмите.... :D
аз съм в тежки преговори за дивата вишна с маман и сме гуша за гуша и за една ябълка, дето е наникъде и е крива;
снощи играх подлярка и извадих луковиците в пакетите с картинките и гледам некакво омекване тази сутрин откъм позицията вижна/ябълка :lol:
denitsavm

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от denitsavm »

Да дуднат, двора си е мои! Направих компромис да остане, но не и да виси навсякъде. Една гадна оса поду на бонбончето краченцето :evil: Няма да я махна изцяло, не е лоша, но с години не е рязана и никой не се е грижил. Кога да режа?
Аватар
Denis
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1358
Регистриран на: Юли 11, '10, 16:48

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от Denis »

Всичко ще местя - снощи реших и точка :svekurva: За 3-ти път в последните 7години, но няма начин - оставям само туи, 1 малък-среден бряст, 3 елички-елхички и още 2-3 дето кой знае колко голям корен имат. А , плюс една мегасеквоя, но като гледам, че скоро може да бутне къщата - тя влиза в графата - премахване. Оставям и божурите, и кекавите нецъфтящи вече 5 години люляци някакви различни. Вече започнах - махнах 3 лоницери-какъв е този корен-ми то дебело колкото ръката ми-не мога да ги махна. ще разделя и преместя 2 юки-ами те не се виждат изобщо зад лампите, 1дървовиден божур просто ме дразни-3 години 3 см-ама жив е ще видим, махам 3-4-5 рози, с големи чукани и цъфтящи с по 3цвята на сезон, Освен това ще местя хиляди луковици нарцис и ирис без да го искам, защото там ще се копае да се "установява" ВиК проблем /Деница-съвпадение/ :mrgreen: Слагам още рози, рози, много рози, 1 лилав рододендрон плюс това дето съм си поръчала и приключвам - до догодина. :oops: като гледам трябва ди взема отпуска до Нова година :hmmm: , или да си наема градинар /е това няма как да се случи :snif: Та с 2 думи ето това е последицата от новите технологии, интернета, форума за цветя, он-лайн..., фотошоп, ГМО и пр.-няма насищане, няма харесване на направеното, няма спокойствие :ufff:
Как можеш да знаеш какво искаш, докато не получиш каквото искаш и не видиш дали ти харесва?
dal

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от dal »

Денис :D :D :tzeluvka:

:lol: ох , така се разхилих , имаше някаква тема дали точно таз не беше , почти всички имаме по един такъв пост :lol:
не бойсе
Аватар
Denis
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1358
Регистриран на: Юли 11, '10, 16:48

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от Denis »

След като мислих, мислих, мислих, мислих :hmmm: ... , установих, че ако мога /ама не мога :evil: / бих преместила къщата с 20-25 м напред към улицата/ . Явно това ми е проблема :hmmm: , не не е явно, а е сигурно :daaa: Тогава всичко ще си дойде на мястото - и със слънцето, и със полусянката. И защото не може да стане...по-добре да се успокоя и да чакам снега и тогава на воля 3 месеца да си мисля как да стане това дето го искам, ама не ми се получава толкова години. Пълен блокаж съм в момента :snif:
Как можеш да знаеш какво искаш, докато не получиш каквото искаш и не видиш дали ти харесва?
dal

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от dal »

Denis написа:След като мислих, мислих, мислих, мислих :hmmm: ... , установих, че ако мога /ама не мога :evil: / бих преместила къщата с 20-25 м напред към улицата/ . Явно това ми е проблема :hmmm: , не не е явно, а е сигурно :daaa: Тогава всичко ще си дойде на мястото - и със слънцето, и със полусянката. И защото не може да стане...по-добре да се успокоя и да чакам снега и тогава на воля 3 месеца да си мисля как да стане това дето го искам, ама не ми се получава толкова години. Пълен блокаж съм в момента :snif:
недей така..
никоя тъпа луковица не заслужава да гътнем дувара :mrgreen:
снимай и пусни снимки на кътовете както са сега, напиши какво искаш да имаш /РАСТЕНИЯ/, напиши под снимката всяка къде е СЕВЕР юг изток и как огрява , пиши и горе долу каква според теб е почвата...пиши на темата градината на денис и да видим какво и що.... :stiskam:
dal

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от dal »

утре изхвърлям едногодишните от градината -петунии , агератуми и т.н. и на права лопата обръщане наред ;
калдаръмите целите в узрели семена ще бъдат изскубани изтупани върху хартия от семената и те при петуниите в контейнера ;
стари рози заварени сухи всичко ще се изкърти и на боклука , на тяхно място местя други от пролетното попълнение ;
един триъгълник с винки ще бъде унищожен и разкопан , там ще поместя хортензии и двата дървовидни божура , които не знам с какв акъл купих ами и насадих пред вратата миналата година ;ще оставя място и за божурите от поръчката за октомври
сегашните компаньони на розите за местене ще отидат на нови места в една слънчева лента , а хемерокалисите ще започнат да заемат местата си в новата лента за тях и лилиумите , че да мога да наредя и лалетата най отпред -сега там цъфтят купените от нам коя си поръчка пет сорта астери есенни -страхотни са :stiskam:
останалата част от лалетата и нарцисите ще се садят по късно като бастисам вишната и ябълката , а минзухарите ще им намеря пет петна за всеки цвят някъде отпред , около някое иглолистно
ще търся място на трите селски фритиларии от стрелиция и нейно величество бялата фритилария , както и на кака генка с неистовото синя забрадка -тя поне е ясна че е за алпинеума
и т.н. :hmmm: :hmmm:
Аватар
svetla06
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1586
Регистриран на: Ное 29, '09, 19:41
Местоположение: Русе

Re: Какво ще местим таз година ?

Мнение от svetla06 »

Дал, и тоя план за колко време мислиш да го изпълниш :hmmm: ? И с колко броя ръце :hmmm: ?
Колко е хубаво, че ще местя само саксии :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Семена, разсади, вкореняване, засаждане”