Предложение

Правилата за този форум.
Заключено
Аватар
clock
Кафе машина
Мнения: 3388
Регистриран на: Сеп 19, '16, 01:31
Получил благодарност: 2 пъти

Re: Предложение

Мнение от clock »

bell написа: Дек 29, '18, 16:22
kim написа: Дек 29, '18, 15:47
bell написа: Дек 29, '18, 15:36 Интересува ме само дали ще има работещ градински форум? Разбрах, няма. Благодаря това ми трябваше.
Бел, кое в момента му е неработещото на градинския форум? Конкретно.
Бутончето за снимки ли, че да се качва директно от телефона? Друго ли е?
Говори се за разрушаване на форума, приливи-отливи, ами нормално.
Сектор поръчки да коментирам ли публично? Не мисля и няма. След онзи случай бе направено предложение да се отдели.
Модериране няма в последните години, Роуз също е писала затова.
Ким, на мен ми е странно как шепа хора твърдите, че всичко си е Ок докато маса народ напусна от обиди, грешно поставени финанси, каузи и какво ли още не.
Форумът е сила или беше вече не знам къде е истината. Нещо ново извън бара и запоите да има? Актвните теми и празните други всички ги знаем. И това е защото няма нищо. Няма да изброявам пак, то става смешно.
В интерес на истината папагаля и спирам.
Бел? Ти сериозно ли? :shock:

Бреда, ей на това му се казва финна манипулация :nod:

Съгласна съм Джони да администрира форума. За модератори предлагам - Склери, Господинов и Мама_Ли.
Мам_Ли, понякога човешките познания са по- важни от техническите. Не познавам човек с по- чиста душа, тук във форума, от теб.
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13546
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 178 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Предложение

Мнение от kim »

Така с предлагане мисля, че няма да стане. То не можеш да предложиш, да гласуваш и хоп, те ще са. :dovolen:
За Джони да, питаха го и той потвърди. Викам, ако няма доброволци със свободно време и желание за модериране,
поне да се питат първо предложените хора. Дали ме разбра някой? :hmmm:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
gospodinov

Re: Предложение

Мнение от gospodinov »

Да Ким, аз те разбрах или поне така си мисля.
Клок, благодаря за доверието :tzvetentze: но ще си направя самоотвод, както беше модерно да се казва време оно.
Не мисля, че имам необходимите способности да съм модератор в бурния океан, наречен форум Хобикафе.
Благодаря още веднъж.
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Предложение

Мнение от dar »

Murof написа: Дек 29, '18, 18:22
Shami написа: Дек 29, '18, 18:10 Нека момичето задържи форума,направо не знам какво ви става на всички,та тя го е създала,отделяла е толкова време ,просто трябва да и се помогне,да и се даде рамо,разбиране,обич и приятелство.
Напълно те подкрепям и призовавам всички да спрем с натиска, ПРЕДОСТАТЪЧНО БЕШЕ!
:daaa:
Аватар
botan
Наркоман
Мнения: 10796
Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
Дал благодарност: 254 пъти
Получил благодарност: 473 пъти
Обратна връзка:

Re: Предложение

Мнение от botan »

Понеже не възнамерявам да чета тази тема, ако искате гласуване, моля направете списък с предложените хора за модератори и ще направя анкета, в която ще можете да променяте гласа си, в случай че размислите. Разбира се, дума ще имат предложените хора дали желаят или не, а на финала администратора.
Мога да добавя до 20 човека и мога да отворя анкетата днес или утре.
miltonia
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1930
Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
Дал благодарност: 301 пъти
Получил благодарност: 140 пъти

Re: Предложение

Мнение от miltonia »

botan написа: Дек 30, '18, 09:51 Понеже не възнамерявам да чета тази тема, ако искате гласуване, моля направете списък с предложените хора за модератори и ще направя анкета, в която ще можете да променяте гласа си, в случай че размислите. Разбира се, дума ще имат предложените хора дали желаят или не, а на финала администратора.
Мога да добавя до 20 човека и мога да отворя анкетата днес или утре.
:daaa: :daaa:
Аватар
ravik
Кафе машина
Мнения: 4636
Регистриран на: Ное 23, '09, 16:09
Получил благодарност: 2 пъти

Re: Предложение

Мнение от ravik »

Ботанчо, задръж малко с анкетите. Аз ще пусна после каквото трябва.
Искам да опиша точно и ясно какво и как.
Първо, имаме админ на хостинг сървъра. Това го прави Джони откакто минахме на виртуален сървър преди доста години. В началото, докато още бяхме на хостинг при суперхостинг участвах и аз понякога, но основно е бил Джони. Последните години е изцяло Джони.
Администрация на форумите е друго - ъпгрейдване на версията на форума, инсталиране на нови модули, картинки, кирилици, ъплоуд, нови секции, смяна на имена, забавени пароли и т.н. Това в голяма част го правех аз, естествено това има връзка и с администацията на сървъра - често и Джони е бил на линия докато правя такива промени - особено по-значителни, като например миграцията на нов сървър пролетта. Това е работа, която изисква някаква техническа грамотност. Това е и основното (техническо), за което роптаете и Джони е добър вариант за админ.
“Собственост” върху форума е всъщност собственост върху домейна. Нямам нищо протива да дам юзъра и паролата за домейна на Джони той вече става “собственик”. Дори през годините съм си мислела, че просто от гледна точка на сигурност е хубаво поне още един човек да има юзъра и паролата, за да може ако стане някой инцидент с мен примерно, да може да се продължи и без мен.
За “бизнеса” на форума. Този тъй наречен “бизнес”, който е доста имагинерен, трябва да призная. Тук бизнес няма, никога не е имало. С годините дори съм чувала обвинения, че събирам процент от поръчките. Ето и тук няколко поста назад, че поръчките ми “въртели трафик”. Трафикът има значение, когато си активирал реклами. При положение, че в момента дори не съм ги активирала, трафикът от поръчките ми е все тая дали го има или го няма. И стигаме до рекламите. Реклами до момента сме имали само гугълски. Трафикът (отново трафикът, нали) е достатъчен, за да покриваме разходите за виртуален сървър, т.е. хостинга. Ако има остатък, бих искала той да отива към Джони. На мен приход от форума не ми трябва, не съм и имала някога. Трудно е на хората, които са бизнес ориентирани да го осъзнаят, вероятно затова постоянно ми се вменяват някакви имагинерни печалби и щетиния, но факт. За мен това беше хоби, което ми доставяше удоволствие. Инвестирах пари (в началото) и време. Пари вече не се налага, защото рекламите ще покриват разходите за сървъра, но време нямам. Факт.
За поръчките - от последния скандал там не следя и не знам какво става. За мен е най-лесно да я затворя тази секция. Ако искате да си организирате някакви поръчки, моето предложение е да си го организирате лично, с хора, които познавате през фейсбук групи. Просто предложение.
За модератори...
—— трябва да прекъсна, ще допиша по-късно——
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
marka
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1988
Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
Дал благодарност: 294 пъти
Получил благодарност: 229 пъти

Re: Предложение

Мнение от marka »

Равик, мило момиче, защо влизаш в обяснителен режим? Ти си "собственика" на форума и като такъв имаш право да решиш, как да постъпиш - да го дариш, продадеш или каквото друго решиш. Направила си нещо хубаво и безкористно и много хора трябва да ти изкажат благодарност за годините в които си се грижила той да съществува. Благодарение на поръчките във форума много хора в цяла България се сдобиха с цветя, които даже не са знаели, че съществуват. Често се казва, направи си сам поръчка. Може, но има търговци, които продават само на едро, пък и за всички е по-изгодно груповото пазаруване. Благодарение на този форум научаваш за опита на други хора в отглеждането на цветя и зеленчуци. В този форум може да получиш компетентен съвет от Миша, ако имаш проблем с болести по растенията. Да изброявам ли още хубавото в това, което си създала и благодарение най-вече на теб се е съхранило толкова години?
Който смята,че тук не му е интересно и правилата не му харесват може да направи това, което си направила ти преди много години. Лошото е, че трябва да отделя много време, а не да се отбива, когато има време и може би му е скучно.
И смятам, че имаш право на свободно време, което да използваш, както намериш за добре.
Не съм от "старите", "заслужилите" и " активно пишещите", но ти благодаря за този форум. Благодарение на него научих много нови неща и се сдобих с много цветя, защото за мен ровенето в градината и отглеждането на цветя и зеленчуци е удоволствие.
Пожелавам на теб и на Ботан, много здраве и успехи във всичко с което се заемете.
libra
Наркоман
Мнения: 11646
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 98 пъти
Получил благодарност: 67 пъти

Re: Предложение

Мнение от libra »

Боже,боже !
Естествено ,че Равик е собственик и че решението е нейно !Ясно е и ,че ако нямаше платформа ,нямаше да се случи форумът.Но рядко присъстващите нека се замислят колко време е отнело на всички пишещи /а не млади или стари /да се натрупа това знание .
И да обясня на неразбралите ,че за това са претенциите ни към Равик -защото трябва и поддръжка,освен ентусиазъм.
Последните години забелязвам ,че като има поръчки наизлизат много хора,чиито никове нищо не ми говорят.Ами,тяхното говорене е само "поръчвам -плащам-получих -благодаря,цветни феи".Нещо като цветен Кауфланд сме станали.
mama_li

Re: Предложение

Мнение от mama_li »

marka, това, което Равик пише в последния си пост е много полезно, поне за мен. Така се изяснява кой какви права има, какво може да прави за да функционира форумът. Остава да опише действията на модераторите, за да е пълна картинката.
clock, благодаря за хубавите думи! Но не мисля, че без някакви технически познания може да се модерира.
Нека Равик довърши това, което е започнала да описва. Надявам се, поне някои от знаещите и можещи в техническо отношение хора да се покажат. Вече писах, че нямам идея кои са, но може би нямат и желание да се показват, за да не ги пресираме. Всеки има право на избор, който трябва да уважаваме.
Заключено

Обратно към “Правила”