Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Шоши, всичко си му е наред на хляба ти. Хубаво втасал, с равномерно разпределени шупли. От опит зная, колко мека и еластична е тази средичка. И такава остава до последната троха.
Специалистите по перчемите са във фейса. Има няколко затворени групи, ама ти сигурно ги знаеш.
Бошинството мои хлебчета изглеждат точно като твоя. Сложиш ли повече ръжено или пълнозърнесто, не чакай пънкарска прическа.
Специалистите по перчемите са във фейса. Има няколко затворени групи, ама ти сигурно ги знаеш.
Бошинството мои хлебчета изглеждат точно като твоя. Сложиш ли повече ръжено или пълнозърнесто, не чакай пънкарска прическа.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Wenche, благодаря за отговора ! Щеше ми се и перчемче, но по ми е мил вкусът на хляб с пълнозърнесто брашно .
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Shoshy, супер е хляба, много добре изглежда, много си задобряла, браво.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Господинов, благодаря !
Ама все пак ме гложди защо не се получава такова разпукване на моя хляб. Един, два пъти и при мен се е получавало... От доста време правя хляба с кефир, не не мисля че е от това. Каква може да е причината?
Ама все пак ме гложди защо не се получава такова разпукване на моя хляб. Един, два пъти и при мен се е получавало... От доста време правя хляба с кефир, не не мисля че е от това. Каква може да е причината?
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ключа за бараката Шоши, е в предварителното втасване според мен. Не трябва да достига максимума на втасване преди печене, ако искаш да се разпука. Ако максимума на втасване е удвояване на първоначалния обем, би трябвало да го печеш когато е малко над половината от това удвояване. Дано да си ме разбрала, че нещо много го омотах.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Мисля че те разбрах. Ще опитам следващия път да го пека когато е достигнал половината от максималното втасване. Благодаря още веднъж!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хей, хлебари и .... хлебари ( не върви да кажа "хлебарки" ) , днес е международен ден на хляба.
Много щастливи мигове пред фурната ви желая.
Много щастливи мигове пред фурната ви желая.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ха Честито, много успехи на всички.
Това с хлебарките, веднага навява асоциация с тъпанарките - жени биещи(свирещи на) тъпана .
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Да ви покажа един грозник или фитнес, диетичен керпич
Изцяло пълнозърнест, с хмелова закваска, много семена и грахов суров протеин.
Тук акцента е на полезността а не на изгледа. Този хляб е много подходящ за хора, които спазват диета, активно спортуват или искат да подобрят начина си на хранене.
Той е богат на протеин и фибри и реално може и само хляб да се яде.
Граховия протеин добре се съчетава като вкус с пшеницата и реално не се усеща а различните семена допълват вкуса и го правят много хармоничен.
Изцяло пълнозърнест, с хмелова закваска, много семена и грахов суров протеин.
Тук акцента е на полезността а не на изгледа. Този хляб е много подходящ за хора, които спазват диета, активно спортуват или искат да подобрят начина си на хранене.
Той е богат на протеин и фибри и реално може и само хляб да се яде.
Граховия протеин добре се съчетава като вкус с пшеницата и реално не се усеща а различните семена допълват вкуса и го правят много хармоничен.