Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Господинов, специално за теб, като за първи мой клиент е този хляб.
Ръжено-пшеничен, с пръжчици от бекон и крехка сланинка и ароматен карамелизиран лук.
Няма да разказвам какъв е вкусът и ароматът, оставям на фантазията ви.
Тъй като е пълна импровизация, не знаех, как ще се държи и не посмях да го срежа, опасявах се да не се спихне заради мазнината. Очаквах да се разпука по слабите места, но си остана цял.
Ръжено-пшеничен, с пръжчици от бекон и крехка сланинка и ароматен карамелизиран лук.
Няма да разказвам какъв е вкусът и ароматът, оставям на фантазията ви.
Тъй като е пълна импровизация, не знаех, как ще се държи и не посмях да го срежа, опасявах се да не се спихне заради мазнината. Очаквах да се разпука по слабите места, но си остана цял.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ехаа, Wenche , много подходяща рецепта за предстоящите зимни месеци!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Венче, това е шедьовър.....
Ако го беше замесила и с вино, на Нова година, може само хляб да се яде - всичко необходимо за трапезата ще е в него.
Ако го беше замесила и с вино, на Нова година, може само хляб да се яде - всичко необходимо за трапезата ще е в него.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Леле, хора!! Не знам за кой път го казвам, но шапка ви свалям. Невероятни изпълнения.
Няма ли кой да ме осинови за ден-два и се пробва да ме обучи?? Не мислите ли някакъв платен курс да откриете?? Първа ще се запиша, стига да съм в БГ.
Представете си какво е да ви чета и да съм на водна диета
То не са сладки стартери и козунаци, то не са разни видове хлябове!!! Който си го умее, го умее.
Няма ли кой да ме осинови за ден-два и се пробва да ме обучи?? Не мислите ли някакъв платен курс да откриете?? Първа ще се запиша, стига да съм в БГ.
Представете си какво е да ви чета и да съм на водна диета
То не са сладки стартери и козунаци, то не са разни видове хлябове!!! Който си го умее, го умее.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Венетка, аз правя един вариант, който е много подходящ за диета - пълнозърнест със микс семена и грахов протеинов изолат.
Граховия протеин, много добре се съчетава с вкуса на пшеницата и реално може да се ползва ако спортувате или сте на диета.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
На водната диета хич няма да и се отрази подобно нещо положително, но за последващото поетапно захранване ще е добре нещо такова. Благодаря за предложението.gospodinov написа: ↑Окт 15, '18, 10:13Венетка, аз правя един вариант, който е много подходящ за диета - пълнозърнест със микс семена и грахов протеинов изолат.
Граховия протеин, много добре се съчетава с вкуса на пшеницата и реално може да се ползва ако спортувате или сте на диета.
Сега , остава да споделиш с нас рецептата и от къде се купува това чудо грахов протеинов изолат. Така е , като пускаш мухата и започваме да те тормозим с допълнителни въпроси.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
няма проблем, нали затова си пишем тук, да сме полезни един на друг.
Относно рецептата, може да се ползва всяка такава с квас(или с мая, ако се налага), като до 30% от брашното се замества с граховия протеин.
Ето все пак и една примерна:
-400 гр. пълнозърнесто брашно, аз ползвам на София мел тип 1850
-100 гр. суров грахов протеин
-350 гр. вода, изворна или не хлорирана такава
-100-150 гр. квас, активен
-100 гр. микс семена, аз ползвам този на др. Кескин
https://keskin.bg/product/132/miks-ot-b ... 200gr.html
Технологията е като при другите хлябове, опара, атолиза, ретардация.....
Ако сместа лепне прекалено, може да се добави малко брашно.
Самия протеин може да е купи от био магазините или онлайн
https://zelen.bg/biomagazin/dragon-supe ... v-protein/
https://www.balevbiomarket.com/bio-suro ... -prah.html
http://www.bionia.bg/product/grahov-pro ... 4%ae-1-kg/
Относно рецептата, може да се ползва всяка такава с квас(или с мая, ако се налага), като до 30% от брашното се замества с граховия протеин.
Ето все пак и една примерна:
-400 гр. пълнозърнесто брашно, аз ползвам на София мел тип 1850
-100 гр. суров грахов протеин
-350 гр. вода, изворна или не хлорирана такава
-100-150 гр. квас, активен
-100 гр. микс семена, аз ползвам този на др. Кескин
https://keskin.bg/product/132/miks-ot-b ... 200gr.html
Технологията е като при другите хлябове, опара, атолиза, ретардация.....
Ако сместа лепне прекалено, може да се добави малко брашно.
Самия протеин може да е купи от био магазините или онлайн
https://zelen.bg/biomagazin/dragon-supe ... v-protein/
https://www.balevbiomarket.com/bio-suro ... -prah.html
http://www.bionia.bg/product/grahov-pro ... 4%ae-1-kg/
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Много, много благодаря gospodinov за насоките
И знаеш ли, отдавна се каня да те подсетя, че напоследък споделяш с нас рецепти, но не и снимки от розите си.
А те са прекрасни и обгрижвани и съм сигурна, че са също толкова добре изглеждащи, както и хлябовете ти. Извинявам се за спама.
И знаеш ли, отдавна се каня да те подсетя, че напоследък споделяш с нас рецепти, но не и снимки от розите си.
А те са прекрасни и обгрижвани и съм сигурна, че са също толкова добре изглеждащи, както и хлябовете ти. Извинявам се за спама.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
вярно е Венетка. Напоследък има доста работа в градината и не остава време за снимки, когато пък има не съм взел апарата и така.....venetka70 написа: ↑Окт 15, '18, 11:03 Много, много благодаря gospodinov за насоките
И знаеш ли, отдавна се каня да те подсетя, че напоследък споделяш с нас рецепти, но не и снимки от розите си.
А те са прекрасни и обгрижвани и съм сигурна, че са също толкова добре изглеждащи, както и хлябовете ти. Извинявам се за спама.
В новия сезон ще се поправя.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ехаа, благодаря че споделяте идеи за нови хлебчета и то диетични!
А аз продължавам с хляб с бира.
Вкусът ми допада и коричката е мека.
Но защо "перчемчето" му не се получава. Нещо не е съвсем добре, ама кое ?
А аз продължавам с хляб с бира.
Вкусът ми допада и коричката е мека.
Но защо "перчемчето" му не се получава. Нещо не е съвсем добре, ама кое ?