Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Вчера на една екопътека имаше много хмел,набрах две шепи.
Дали ще се вкорени с резници,откъснах 2-3 резника.
Ще го пробвам,надявам се да не е някакъв неядлив подвид.
Трябва в другата тема да питам botan , има ли някакви двойници ?
Дали ще се вкорени с резници,откъснах 2-3 резника.
Ще го пробвам,надявам се да не е някакъв неядлив подвид.
Трябва в другата тема да питам botan , има ли някакви двойници ?
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10730
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 205 пъти
- Получил благодарност: 373 пъти
- Обратна връзка:
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
botan , радвам се че се включи. Благодаря ти за отговора !
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Здравейте! Днес съм набрала пресен хмел. Динко, ти искаше да ти изпратя. Давай адрес на ЛС. Ако още някой иска да се обажда.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5253
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хмелът е много инвазивен!Ако го садите - само под контрол на коренището!
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Здравейте, приятели!
Ето ме след дълга почивка и разни други занимания.
Другите занимания бяха много важни - прибрахме гроздовата реколта, сложихме виното, направих гроздов петмез, пекох сливови пайове за приятелите, които помагаха и разни други приятни неща.
Две седмици не съм пекла хляб, но това май като карането на колело не се забравя.
Ето, пшенично-ръжен от току що, с реанимиран квас, спал 2 седмици в хладилника.
Срязан почти горещ, защото ММ започна да чопли коричката още преди да го снимам.
Хм, защо изглежда такъв плосък на снимките, като в действителност е с много голям обем за 500-те гр брашно А това, че стана много мекичък, еластичен, с тънка хрупкава коричка, със сигурност е от чугуна.
Лоиз ме подсигури със свеж хубав хвас за новите брашна, тъй че следващото хлечбе вече е на старта
Ето ме след дълга почивка и разни други занимания.
Другите занимания бяха много важни - прибрахме гроздовата реколта, сложихме виното, направих гроздов петмез, пекох сливови пайове за приятелите, които помагаха и разни други приятни неща.
Две седмици не съм пекла хляб, но това май като карането на колело не се забравя.
Ето, пшенично-ръжен от току що, с реанимиран квас, спал 2 седмици в хладилника.
Срязан почти горещ, защото ММ започна да чопли коричката още преди да го снимам.
Хм, защо изглежда такъв плосък на снимките, като в действителност е с много голям обем за 500-те гр брашно А това, че стана много мекичък, еластичен, с тънка хрупкава коричка, със сигурност е от чугуна.
Лоиз ме подсигури със свеж хубав хвас за новите брашна, тъй че следващото хлечбе вече е на старта
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Правих хляба с нахутеното брашно,сминдух,и пълнозърнесто пшенично грахам брашно.
По трудно и бавно се получи втасването.Може би защото е с оставено тесто,а не е с течен квас.
Взех оризово брашно на Мелко от 1кг.(2.50лв.),Кауфланд.Дали маже да се добавя в хляба,както нахутеното ?
По трудно и бавно се получи втасването.Може би защото е с оставено тесто,а не е с течен квас.
Взех оризово брашно на Мелко от 1кг.(2.50лв.),Кауфланд.Дали маже да се добавя в хляба,както нахутеното ?
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Венче, много добро хлебче, не си загубила тренинг през паузата.
Апис, оризовото брашно няма глутен, от това ще пострада вида на хляба - ще стане една идея по-спитен. Не е лошо да качиш и снимки вече на тези хлебчета, които описваш
Благодарение на Лидия, имам вече хмел
Снощи го сварих и сутринта заложих квас.
Водата, в която варих хмела стана толкова рубинено червена, чак ми идеше да си пийна.
Апис, оризовото брашно няма глутен, от това ще пострада вида на хляба - ще стане една идея по-спитен. Не е лошо да качиш и снимки вече на тези хлебчета, които описваш
Благодарение на Лидия, имам вече хмел
Снощи го сварих и сутринта заложих квас.
Водата, в която варих хмела стана толкова рубинено червена, чак ми идеше да си пийна.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Пробвах оризовото брашно,с тези най обикновените курабийки.
Вместо само с бяло пшенично брашно,сложих 1/2 оризово и 1/2 пшенично.
Станаха много хубави.
Вместо само с бяло пшенично брашно,сложих 1/2 оризово и 1/2 пшенично.
Станаха много хубави.