Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от shoshy »

Господинов, благодаря за информацията. Ще търся брашната в търговската мрежа. Дано ги намеря.

Apis, това са брашната
Изображение
Първото е от магазини DM и е тяхна марка.
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Във Кауфланд има брашна на Топаз мел.
mama_li

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от mama_li »

Скоро не съм показвала нищо ново, но това не означава, че не меся. По идея от ФБ, към обичайното за мен 50/50, бяло/пълнозърнесто, добавих лъжица и половина мед, по 2 лъжици горчица и зехтин, 1 ч.л. синапено семе. Спестих си слагането на кимион, защото ми се стори, че ще стане много силен ароматът.
Ето го хлебчето, замесено вчера, изпечено около обед. Още е топличко. Рядко ми се получава такова отваряне на разреза.

Изображение

Изображение

Виждам, че сте коментирали разни брашна. Господинов, в Топаз мел нямаше ли някакви добавки? Нещо такова ми се върти в главата и това е причината, за да не съм купувала от него. Всъщност, може и да съм попадала на някой от другите им видове брашна. Пак ще ги загледам.
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Лидия ......разкошен хляб, поздравления.
За Топаз мел си права, брашната им имат ензими и аскорбинова киселина. Но този Сладкар прави изключение, поне това което са декларирали на опаковката. Ще поразпитам и за него.
Иначе е супер бяло брашно, затова и е маркирано 400.
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от shoshy »

Лидия, много апетитен хляб!
Пиши за вкуса де, как е? Сподели впечатления, моля!
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от apis »

Гледах ги подробно брашната в Кауфланд,но ги няма Мелко тип 450 и Топаз мел тип 400.

mama_li , много хубаво хлебче ! Синапеното семе смляно ли го слагаш ?
mama_li

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от mama_li »

Благодаря! Наистина се получи!
Вече е разразян и пробван. Вкусен е! Има сладка жилка от меда, по този показател лееко напомня бирения, който също малко ми сладни. Чувства се ароматът на горчицата, който аз харесвам. Синапеното семе го сложих цяло, без да накисвам. По пръстите остават мазнички следи от зехтина, което ми е необичайно.
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Да се запиша с първи хляб с квас след отпуската.
Квас от кефир, брашно Сладкар на Топаз + пълнозърнесто 1850 на София мел, пропорция едно към гьотере но бялото е повече.

Изображение

Изображение
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от apis »

А хляба с кефир ли е,или само кваса е от кефир ?
gospodinov

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

apis написа: Сеп 9, '18, 21:41 А хляба с кефир ли е,или само кваса е от кефир ?
Само кваса е с кефир, но не пречи и да се замеси с кефир, ще се получи добре според мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”