Как се прави хубав козунак?

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
cameraman
Виенско кафе
Мнения: 452
Регистриран на: Яну 6, '18, 13:12
Местоположение: Варна

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от cameraman »

!!
Изображение
Изображение
mama_li

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от mama_li »

Браво cameraman!
Разкошни козунаци!
Аватар
Margaritenia
Баш кафе майстор
Мнения: 2774
Регистриран на: Апр 7, '15, 18:24
Дал благодарност: 6 пъти
Получил благодарност: 28 пъти

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от Margaritenia »

За втори път в живота ми правя козунаци...благодаря, Тутти, за хубавата рецепта, по нея са!:)
Изображение

Изображение

Изображение

Светъл празник на всички!

Изображение
All gardeners know better than other gardeners.
Chinese proverb
Изображение
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от Daniela Pargu »

Вълшебници сте вие,ВЪЛШЕБНИЦИ! :sclap: :sclap: :sbow:
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5505
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1477 пъти
Получил благодарност: 1442 пъти

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от Тутти »

Леле, колко хубави козунаци!!! Вкусни и красиви, цял разкош.
Гале

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от Гале »

Хубав козунак се прави с щипка любов. :dovolen:

Изображение

Изображение

350 гр. брашно (100%)
120 гр. пудра захар (36%)
100 мл. мляко (28%)
70 гр. масло (20%)
1 и 1/2 ч.л суха мая
2 броя яйца - 120 гр.
2 ч.л Куантро́
ванилия, кора от лимон и портокал, стафиди, шипков мармалад
Аватар
denyo
Kъсо кафе
Мнения: 52
Регистриран на: Яну 12, '14, 22:32
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от denyo »

troll, мазнините естествено не ги броя за "хидратация". И при условие, че съм дал указания колко трябва да е яйчно-млечната смес спрямо брашното не виждам особен проблем. Също и останалите пропорции са ясно описани... и най-вече резултата е отличен, казва го един доста капризен дегустатор. В крайна сметка, нали за това започнах да търся как да си направя хубав козунак. Просто такъв не намирах, единствения варинат беше сам да си го правя. За мен истинския козунак на конци е този, който потопен в прясно млечице (както най-го обичам) остава на конци, като го дъвчеш усещането е като от добре приготвено бяло месо... но сладко естествено. Само който е опитал, знае за какво говоря. Ако се потопи в мляко и заприлича на попара от хляб - не ми го хвали този козунак :) Дълго време препоръчвах, при лошо брашно да се добави още брашно... но тия дни ми светна по-хитър начин по който става по-добър козунака. По козуначено време една бета-тестерка от ФБ го пробва и каза,че се е получило, така че явно технологията има още дребни детайли за доизкусуряване. Но това определено не са грешки, а идеята е в този огромен pdf да има отговори на абсолюто всички въпроси, защото като настане козуначено време, нали се сещате, няма да седна да пиша със 100 човека едновременно. Иначе по молба на много хора, вероятно ще пусна съкратен вариант, за хората с опит, да не отекчават от трите страници в момента.
gospodinov

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от gospodinov »

denyo, впечатлен съм от любовта ви към печивата и в частност - козунака.
Похвално е споделянето на толкова ценна информация относно рецептурата и тънкостите за козунака.
Нека да има повече хора като вас. :daaa:
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31531
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 817 пъти
Получил благодарност: 1732 пъти

Re: Как се прави хубав козунак?

Мнение от Мария Николова »

Драги ми майсторици и майстори на козунака, поздравления за вашите постижения! :shandshake: :sstar: :sstar: :sstar:
На мен обаче, ми липсва черешката на сладоледа. Попарени с вряла вода бадеми охлаждате и давате на детето, или внучето да им съблече кафявото елече. Подсушавате белите цели бадеми и ги нареждате както ви харесва върху козунака с лекичко притискане преди мятането му във фурната. Ще сънувате вкуса на бадем от козунак. :sdaaa: :sdaaa: :sdaaa:
Моите са винаги успешни, защото купувам само успешни. :srofl: Поради което са без бадеми... :snif:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”