Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
sendi1966
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1195
Регистриран на: Апр 7, '13, 12:17
Местоположение: Хасково

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от sendi1966 »

Страхотни сте!Не зная кого първо да похваля.
Джоя,видя ли че не е трудно.Перфектен ти е хляба.
Венче,аз също съм доволна от брашното на Конуш,макар че една мисъл ме човърка доста отдавна,не съм сигурна,но откакто започнаха да пакетират може и да слагат някакви добавки.Преди години носехме жито и взимахме брашно в чували от там.Сега все се каня да отидем и да си взема,но не мога да докарам ред.
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

sendi1966 написа: Мар 12, '18, 19:39 Страхотни сте!Не зная кого първо да похваля.
Джоя,видя ли че не е трудно.Перфектен ти е хляба.
Венче,аз също съм доволна от брашното на Конуш,макар че една мисъл ме човърка доста отдавна,не съм сигурна,но откакто започнаха да пакетират може и да слагат някакви добавки.Преди години носехме жито и взимахме брашно в чували от там.Сега все се каня да отидем и да си взема,но не мога да докарам ред.
Бях ли споменал или не бях, контактувам(служебно) с почти всички фирми, които продават хранителни адитиви, включително и добавки за брашна и хлебопроизводство. За Пилев и Пилев съм питал,купуват и влагат ензими, но в кои брашна :hmmm: ..все пак държат и мелницата в Хасково.
GIOIA(Джоя)

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от GIOIA(Джоя) »

Благодаря ви,Господинов,Сенди! :angelche:
Имам си добри учители тук! :tzvetentze:
Ще карам по твоят метод с пръст,по достоверен ми се струва :daaa:
И брашното има голямо значение,едно смотано София мел,но с по висок процент белтък и хляба се получи.
А с хубаво брашно,работата ще е песен и хляба по хубав.
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Фанфари за Джоя !!!! :ieeee: :tzvetentze: :ieeemyzh:
Това е хлябът и снимката на седмицата

Изображение
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

gospodinov написа: Мар 12, '18, 19:45 Бях ли споменал или не бях, контактувам(служебно) с почти всички фирми, които продават хранителни адитиви, включително и добавки за брашна и хлебопроизводство. За Пилев и Пилев съм питал,купуват и влагат ензими, но в кои брашна :hmmm: ..все пак държат и мелницата в Хасково.
Господинов, като разполагаш с такава информация, хапваш ли изобщо нещо направено от друг :snif:
А Пилев още утре ще го подложа на кръстосан разпит :svekurva:
GIOIA(Джоя)

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от GIOIA(Джоя) »

Еее,Венче,настръхна ми перушинката :angelche:
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

wenche написа: Мар 12, '18, 22:13
Господинов, като разполагаш с такава информация, хапваш ли изобщо нещо направено от друг :snif:
Ами.....стига се дотам, че обикновенно подминавам 95% от асортимента в магазина, но пък помага да се откажеш от много непотребни неща.
marka
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1968
Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
Дал благодарност: 169 пъти
Получил благодарност: 148 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от marka »

Джоя, благородно завиждам.
Този хляб е това, което искам да постигна. :daaa:
За сега не успявам, но аз съм като във вица за милиционерите- "тъп, но упорит" :lol: Ще продължавам с опитите.
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1436
Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
Местоположение: Хасково
Дал благодарност: 64 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от katina »

Последният ми хляб с брашно от хасковската мелница.
Изображение

Изображение

Изображение
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
GIOIA(Джоя)

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от GIOIA(Джоя) »

marka,купи си качествено брашно и си следвай рецептата.
Моите неуспешни опити са от брашно,каквото имах в шкафа-София мел.
По горе пак е със София мел,но за баница с 12.8 белтък и явно е по силно.
Днес намерих на Екосем,предполагам,че е много по добро и по хубав хляб ще стане.
И на Катина хлебчетата са супер и брашното хубаво.

Имам и днес един изпечен,не е толкова красив,но шупли и блистерчета си има.
Този път втасвах първо на стайна,след оформяне в хладилник 17 ч.
Не се разпука много ,но се занимавах с него,докато се борех с 6 год катерачи

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
online uploader
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”