Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Лелеееей, Господинов, ма и ти ли правиш хляб Рози имаш да режеш, кой ще ти ги реже.
сериозно: кажи повече за разпадането на глутена от кваса или ми дай линк да прочета.
че ако го надребнява ще взема и аз да правя хляб с квас, поне да опитам
сериозно: кажи повече за разпадането на глутена от кваса или ми дай линк да прочета.
че ако го надребнява ще взема и аз да правя хляб с квас, поне да опитам
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
"Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди(хлебна мая), способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на гниене, в следствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести слоеве на стомаха. Секретите на храносмилателните органи загубват своята защитна функция и снижават храносмилането. Усвояването и синтезирането на витамини е в недостатъчни количества, нарушава се усвояването на микроелементи в необходимите количества (най-важния от които е калция.)Di_Va написа: Не знаех, че маята се смята за вредна....
Съвременната медицина с огромно съжаление отбелязва критично понижаване на нивото на калций в кръвта на децата. Ако по-рано той е бил 9-12 единици (в нормалните граници), то сега той не достига и 3 единици! Патогенните микроорганизми проникват чрез стените на стомаха и попадат в кръвоносните съдове. Микробната, гъбична, вирусна и паразитна флора лесно се внедрява в организма. Нарушават се обменните процеси на клетъчно ниво. Изменя се биохимичният състав на кръвта. В плазмата на кръвта се появява своеобразна тиня. Забавя се движението на кръвта по кръвоносните съдове, образуват се микротромби. Износва се лимфната система. Нервните тъкани претърпяват всевъзможни дистрофични изменения.
Интересен и достоен за внимание опит е провел френският учен Етиен Волф. Той в продължение на 37 месеца е култивирал злокачествен тумор в епруветка с разтвор, в който се е съдържал екстракт от хлебни ферментиращи дрожди. В същото време 16 месеца е култивирал при същите условия стомашно-туморни клетки. В резултат на този експеримент е станало ясно, че в такъв разтвор размерът на тумора се е удвоявал и утроявал в течение на една седмица. Обаче, ако от средата се премахнел екстракта от хлебните дрожди, туморните клетки умирали. От там бил и направен извода, че в бактериалния екстракт се съдържа вещество, стимулиращо растежа им."
Цитати от
http://www.svoizbor.com/2012/03/hidden- ... the-yeast/" onclick="window.open(this.href);return false;
прочетете цялата статия, това трябва да се знае.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Калико, хората са го измислили, хляб и рози са като Чук и Гекcalico написа:Лелеееей, Господинов, ма и ти ли правиш хляб Рози имаш да режеш, кой ще ти ги реже.
сериозно: кажи повече за разпадането на глутена от кваса или ми дай линк да прочета.
че ако го надребнява ще взема и аз да правя хляб с квас, поне да опитам
Розите, половината съм ги ошетал, да видим другите кога ще им дойде реда.
Ето ти линк от Братя Хлебари, две момчета, които също са от Стара Загора.
"Хлябът с квас е подходящ за хора с глутенова ентеропатия
20 ноември 2013 г. в 10:26
Скорошно клинично проучване сочи, че съдържащите се в кваса лактобацили и гъбични микроорганизми, разграждат протеина „глутен“, намиращ се в брашното, на съставните му части – аминокиселини. Продуктите с квас след това могат да бъдат консумирани от пациенти страдащи от глутенова ентеропатия, без да пречиняват странични ефекти. "
Повече тук:
" onclick="window.open(this.href);return false;
"“Традиционно заквасеният хляб, с естествена закваска, разгражда пептидите на глутена, които причиняват проблеми на хората,” казва той. “Интересното е, че доста хора ми споделят, че когато започнат да консумират естествено заквасени хлябове, това им понася.”
https://poznanieto.com/%D0%BD%D0%B0%D0% ... D0%B5/5113" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ох, не знам вече и аз се обърках. Заради сестра ми и шефа ми поръчах и вчера изчетох "Нокаут за множествената склероза" На Таня Бейрийска. Тя ми разби представата за хранене при МС, а повярвайте изчела съм доста. Тя твърди, че чрез консумация само на бекон и тлъсти мазни меса е преодоляла кризите си, няма рецидиви, родила 3 деца и лезиите в мозъка са започнали да се свиват като при това хранейки се изключително и само с бекон за 3м е свалила 28кг. Приложила т.н високо липидно хранене, при което организма влиза в режима на кетонно хранене т.е. енергията за клетките се набавя не от въглехидрати-те абсолютно се изключват дори и плодовите захари, а от липидите в тялото. Хляба изобщо се отрича едва ли не. Според написаното , полезни са нАситените мазнини като мас, лой, краве масло, кокосово масло и се отхвърлят всички растителни мазнини включително и зехтина.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31762
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1121 пъти
- Получил благодарност: 2743 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
От сърце желая болните да не се влошават и да оздравяват!!!
Здравите, обаче, защо трябва да ядат хляб за болни, питам аз? (Нищо, че не ям хляб, за да ... дебелея от друго, не от хляб. Но когато заслужавам да се наградя, търся дъхав,топъл, бял. )
Векове сме яли и бял пшеничен с квас, и ръжени, и царевични питки. И между тях - едните и вторите и третите - пак е имало столетници.
Здравите, обаче, защо трябва да ядат хляб за болни, питам аз? (Нищо, че не ям хляб, за да ... дебелея от друго, не от хляб. Но когато заслужавам да се наградя, търся дъхав,топъл, бял. )
Векове сме яли и бял пшеничен с квас, и ръжени, и царевични питки. И между тях - едните и вторите и третите - пак е имало столетници.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Танет, аз имам пред очите си десетина живи примера на хора, хранещи се високо мазнинно - ниско въглехидратно (ВМ-НВХ). До един мършавелковци с 5-6 % телесни мазнини. Прилошава ми като ги гледам как ядат едни тлъсти пържоли намазани допълнително обилно с масло. Е, и потренирват, ама не са се счупили от усилия. Ескимосите и те са на такава диета. Няма кой да ти каже, къде е истината, всеки я открива за себе си, но някои пишат книжки. Успех!
Вие да не си помислите, че аз съм спряла с месенето, напротив, 2-3 два пъти в седмицата пека хляб и се усъвършенствам. Квасът бълбука, ухае и аз да не го правя зян ...
Установих, че хлябът с квас наистина, колкото повече стои, по-хубав става. Текстурата му някак се "успокоява", нито е суха, изпръхнала и ронлива, нито е клисава и глетава, става мека и еластична. Коричката губи хрупкавостта си, но не е жилава, а приятно твърда.
Ето този тук е на 2 дни. 50:50 пълнозърнесто и бяло пшенично, съобразявам се с вкуса на ММ, защото той е основният консуматор и опитно зайче.
Троле, ти се майтапиш, ама 2 купи вече са на път, да е жив и здрав Господинов
Вие да не си помислите, че аз съм спряла с месенето, напротив, 2-3 два пъти в седмицата пека хляб и се усъвършенствам. Квасът бълбука, ухае и аз да не го правя зян ...
Установих, че хлябът с квас наистина, колкото повече стои, по-хубав става. Текстурата му някак се "успокоява", нито е суха, изпръхнала и ронлива, нито е клисава и глетава, става мека и еластична. Коричката губи хрупкавостта си, но не е жилава, а приятно твърда.
Ето този тук е на 2 дни. 50:50 пълнозърнесто и бяло пшенично, съобразявам се с вкуса на ММ, защото той е основният консуматор и опитно зайче.
Троле, ти се майтапиш, ама 2 купи вече са на път, да е жив и здрав Господинов
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Венче, честито за формите, пожелавам ти много хубави хлябове да сътвориш със тях.
За хляба бих цитирал Дънов -"хляба - великото благо в живота", този с квас, и след седмица да го ядеш, пак е хубав и вкусен.
Хляба изглежда разкошно
За хляба бих цитирал Дънов -"хляба - великото благо в живота", този с квас, и след седмица да го ядеш, пак е хубав и вкусен.
Хляба изглежда разкошно
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Благодаря, Господинов
Задава се Великден и започвам да се заглеждам в рецептите за козунаци. Ясно е, че от тук нататък ще са с квас, но какъв.
Отивам да чета, надявам се и "квасените" майстори да споделят.
Задава се Великден и започвам да се заглеждам в рецептите за козунаци. Ясно е, че от тук нататък ще са с квас, но какъв.
Отивам да чета, надявам се и "квасените" майстори да споделят.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Предполагам, че всяка рецепта за козунак може да интерпретира и да се направи с квас.
Замества се маята , като се водиш от правилото - на килограм брашно 20-25% квас.
Замества се маята , като се водиш от правилото - на килограм брашно 20-25% квас.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
gospodinov написа:"Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди(хлебна мая), способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). .....Di_Va написа: Не знаех, че маята се смята за вредна....
..
:
Да земем да се успокоим малко!
Никой не яде мая, а нейните живо опечени трупове, заедно с част от пръдните й.
Да се яде брашно (сурово) крие висок риск за зараза с Ешехерия коли.
Това е като да плуваш с акула и да ядеш филе от акула.
Туй са различни неща.
Аз откак си направих бяло саламурено сирене по известно по света, като фета и задълбах в процеса и като стигнах сирищината ..... си преосмислих представите за храната.
Та както няма глутен в брашното, тъй и в хляба, който ядете няма мая! Независимо, че е приготвен с нея.