Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Eeeй, много сте заразни! Вдъхновена от клипчето на Танет- разбъркване с шпакла, техники за аериране
и да си призная това е първият ми хляб
и да си призная това е първият ми хляб
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Бравост! Не си си написала годините.. та не знаем как да те оценим!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ха ха ха!
Чичо Джон - оценител!
Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1
Чичо Джон - оценител!
Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1
Последно промяна от troll на Фев 6, '18, 00:03, променено общо 1 път.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
По делата ще оценяваш, Джони, как иначе !
Добре дошла в клуба, Мия Направо се чува, как се отчупва къшей по нарезите
Добре дошла в клуба, Мия Направо се чува, как се отчупва къшей по нарезите
Последно промяна от wenche на Фев 6, '18, 00:15, променено общо 1 път.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ся Венче ..... аз почнах с една рецепта па я умешах с друга.
Обаче
Ако искаш маслините, а и доматите вътре в хляба е важно кво целиш: вкус или визия, щото тез неща рядко вървят заедно.
Та ако е вкус трябва да ги оставиш по-водни така и да намалиш водата в рецептата, ако е за изглед и вкусови изненади ги слагаме върху домакинска хартия и ги сушим да не дебалансираме рецептата, щото тя си има всичко, а ние искаме и още от всичко и тъй се развалят рецептите.
Ся ще ми се да изтъкна нещо.
Всички брашна са безглутенови! А някой като им сложиш вода почват да го правят глутена и ако сложиш мазно силно намаляваш формирането на глутена.
И в пшеницата няма глутен.
Глутен има в тесто само.
Обаче
Ако искаш маслините, а и доматите вътре в хляба е важно кво целиш: вкус или визия, щото тез неща рядко вървят заедно.
Та ако е вкус трябва да ги оставиш по-водни така и да намалиш водата в рецептата, ако е за изглед и вкусови изненади ги слагаме върху домакинска хартия и ги сушим да не дебалансираме рецептата, щото тя си има всичко, а ние искаме и още от всичко и тъй се развалят рецептите.
Ся ще ми се да изтъкна нещо.
Всички брашна са безглутенови! А някой като им сложиш вода почват да го правят глутена и ако сложиш мазно силно намаляваш формирането на глутена.
И в пшеницата няма глутен.
Глутен има в тесто само.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Та във фокачата, във тестото сложих по 1/3-1/4 чл от всяко,а после сложих в едно тиганче по още малко и едно 100мл олио долива и ги позапържих но не много. Чесънът да остане бял. С туй мазах отгоре.
Ся ....
Трябва да призная, че сушените доматите изпадаха и не допринесоха с нищо. Впрочем черните маслини също. Листата от розмарина са отделно от мляния дето го сложих.
Забравих босилека от подправките.
Ся ....
Трябва да призная, че сушените доматите изпадаха и не допринесоха с нищо. Впрочем черните маслини също. Листата от розмарина са отделно от мляния дето го сложих.
Забравих босилека от подправките.
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
troll написа:Ха ха ха!
Чичо Джон - оценител!
Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1
Перфектно! Тебе, обаче май вече всички те схванаха.. и за това няма коментари от два дни. А Склери аз си го пазех за мен.. щото не пише много за кактуси вече а само за хлябове. Ако искаш да си тарикат като мен, застани с името си.. щото както усещам без дори и да те блокират тук.. скоро няма да получаваш повече коментари по темите освен от мен.. а аз рядко пиша тук. Не мое един анонимен пор или трол.. или недай си боже некоя стрина ирина да се прави на интересен повече от колкото границата на търпимост, симпатии и други такива подобни бъдат провокирани от една дребна, плоска и елементарна "тролска" цел в този форум - "Да направим Склери нещастен"..
Технически си запознат, че за мен никога не е било проблем да те локлизирам, кой си и от къде си... но ме дразни анонимната ти позиция от която си мислиш че имаш.. та както ти казах "при кактусите" ..
Усещам се.. че докато пиша тези редове, на теб рейтинга(ЪТ) ти пада много.. или пък моя пада, знам ли?!;) Просто има моменти в живота когато започваме да се вживяваме и се надценяваме водени от някаква цел..ПС. Между другото, няколко каки и баби от "кафето" споделиха наскоро с мен, че трудно разбират написаното от теб.. ама нали са умни и си траят.
Евала за търпението ти и последователността ти да оплетеш Склери (който е бившо ченге) в схемата си и да го издокарш като един най-обикновен плагиатор "копи-пейст-Ър". Успя да го подмамиш, евала!
И сега какво? Постигна целта си.. и ще се оттеглиш анонимен? Склери поне не е анонимен..
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Какво беше пък това
Но да си дойдем на темата.
Аз получих подарък от приятел хлебар мнооого стар квас, разбирай поддържан години наред - и той не знае вече, колко точно. Много бял, фин и нежен. Половината ще го храня и къткам, а с другата половина замесих ето този бял хляб. Втаса за 12 часа в топлата кухня. Не зная, дали ще мога да проверя твърдението, че хлябът с квас с всеки ден ставал по-вкусен, защото както го започнаха мъжете топъл с масло .....
Но да си дойдем на темата.
Аз получих подарък от приятел хлебар мнооого стар квас, разбирай поддържан години наред - и той не знае вече, колко точно. Много бял, фин и нежен. Половината ще го храня и къткам, а с другата половина замесих ето този бял хляб. Втаса за 12 часа в топлата кухня. Не зная, дали ще мога да проверя твърдението, че хлябът с квас с всеки ден ставал по-вкусен, защото както го започнаха мъжете топъл с масло .....
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Венчееее, какво злато си получила за подарък Хлябът изглежда прекрасно и чакам да кажеш как е на вкус. Има ли онази специфична кисела жилка?wenche написа: Аз получих подарък от приятел хлебар мнооого стар квас, разбирай поддържан години наред - и той не знае вече, колко точно. Много бял, фин и нежен. Половината ще го храня и къткам
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Не, Белисима, белият хляб не киселее. И не би трябвало, ако и квасът е захванат само от бяло брашно и вода.
Киселият вкус идва, ако като "стимулант" за по-бърза ферментация се ползва боза, кисело мляко и подобни.
Ох, много е вкусен, наистина
Киселият вкус идва, ако като "стимулант" за по-бърза ферментация се ползва боза, кисело мляко и подобни.
Ох, много е вкусен, наистина