Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Deleted User 5091

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от Deleted User 5091 »

Eeeй, много сте заразни! Вдъхновена от клипчето на Танет- разбъркване с шпакла, техники за аериране :lol:
и да си призная това е първият ми хляб :angelche:
Изображение
Изображение
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11805
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 185 пъти
Обратна връзка:

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от johnstalker »

Бравост! Не си си написала годините.. та не знаем как да те оценим! ;)
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Ха ха ха!
Чичо Джон - оценител!

Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1
Последно промяна от troll на Фев 6, '18, 00:03, променено общо 1 път.
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

По делата ще оценяваш, Джони, как иначе !
Добре дошла в клуба, Мия :tzvetentze: Направо се чува, как се отчупва къшей по нарезите :dovolen:
Последно промяна от wenche на Фев 6, '18, 00:15, променено общо 1 път.
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Ся Венче ..... аз почнах с една рецепта па я умешах с друга.
Обаче
Ако искаш маслините, а и доматите вътре в хляба е важно кво целиш: вкус или визия, щото тез неща рядко вървят заедно.
Та ако е вкус трябва да ги оставиш по-водни така и да намалиш водата в рецептата, ако е за изглед и вкусови изненади ги слагаме върху домакинска хартия и ги сушим да не дебалансираме рецептата, щото тя си има всичко, а ние искаме и още от всичко и тъй се развалят рецептите.

Ся ще ми се да изтъкна нещо.
Всички брашна са безглутенови! А някой като им сложиш вода почват да го правят глутена и ако сложиш мазно силно намаляваш формирането на глутена.
И в пшеницата няма глутен.
Глутен има в тесто само.
troll

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от troll »

Та във фокачата, във тестото сложих по 1/3-1/4 чл от всяко,а после сложих в едно тиганче по още малко и едно 100мл олио долива и ги позапържих но не много. Чесънът да остане бял. С туй мазах отгоре.
Ся ....
Трябва да призная, че сушените доматите изпадаха и не допринесоха с нищо. Впрочем черните маслини също. Листата от розмарина са отделно от мляния дето го сложих.
Забравих босилека от подправките.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11805
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 185 пъти
Обратна връзка:

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от johnstalker »

troll написа:Ха ха ха!
Чичо Джон - оценител!

Ся за Склери и Баба Гина....
Историята си я бива.
Значи в този блог публикуват статии на Новинар, където има и Новинар Кулинар.
Та въпросната статия е от там.
Рецептата е от книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната”, ИК „Колхида” , но там снимки няма. И ся тук съм триумителен. Или някой от Новинар или Командващия блога е решил да има и зрелище и е зел та праснал снимката с връзка към оргиналния сайт. Тя снимката излиза като напишеш в гуглата "хляб в гювеч" - картинки. Ма тия не могат и да крадът, като хората.
Ква е връзката с Баба Гина?
Това е надпис, който излиза над текущата статия с връзка рекламиращ друга статия за рецепта за здраве, те излизат случайно и на Склери се е паднало туй дето го е копирал.
А на новоправещите честито. Голяма е тръпка.
Ся тук е книгата на Невяна Кънчева, „Хляб от фурната и хлебопекарната” и класическата книга Пенка Чолчева.
http://slavuncho.blogspot.ca/p/blog-page_19.html?m=1

Перфектно! Тебе, обаче май вече всички те схванаха.. и за това няма коментари от два дни. А Склери аз си го пазех за мен.. щото не пише много за кактуси вече а само за хлябове. Ако искаш да си тарикат като мен, застани с името си.. щото както усещам без дори и да те блокират тук.. скоро няма да получаваш повече коментари по темите освен от мен.. а аз рядко пиша тук. ;) Не мое един анонимен пор или трол.. или недай си боже некоя стрина ирина да се прави на интересен повече от колкото границата на търпимост, симпатии и други такива подобни бъдат провокирани от една дребна, плоска и елементарна "тролска" цел в този форум - "Да направим Склери нещастен".. ;)
Технически си запознат, че за мен никога не е било проблем да те локлизирам, кой си и от къде си... но ме дразни анонимната ти позиция от която си мислиш че имаш.. та както ти казах "при кактусите" ..
ПС. Между другото, няколко каки и баби от "кафето" споделиха наскоро с мен, че трудно разбират написаното от теб.. ама нали са умни и си траят. ;)
Усещам се.. че докато пиша тези редове, на теб рейтинга(ЪТ) ти пада много.. или пък моя пада, знам ли?!;) Просто има моменти в живота когато започваме да се вживяваме и се надценяваме водени от някаква цел..

Евала за търпението ти и последователността ти да оплетеш Склери (който е бившо ченге) в схемата си и да го издокарш като един най-обикновен плагиатор "копи-пейст-Ър". Успя да го подмамиш, евала! ;)

И сега какво? Постигна целта си.. и ще се оттеглиш анонимен? ;) :liubov2: Склери поне не е анонимен..;)
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Какво беше пък това :hmmm: :shock: :hmmm: :snif:
Но да си дойдем на темата.

Аз получих подарък от приятел хлебар мнооого стар квас, разбирай поддържан години наред - и той не знае вече, колко точно. Много бял, фин и нежен. Половината ще го храня и къткам, а с другата половина замесих ето този бял хляб. Втаса за 12 часа в топлата кухня. Не зная, дали ще мога да проверя твърдението, че хлябът с квас с всеки ден ставал по-вкусен, защото както го започнаха мъжете топъл с масло .....

Изображение
Изображение
bell

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от bell »

wenche написа: Аз получих подарък от приятел хлебар мнооого стар квас, разбирай поддържан години наред - и той не знае вече, колко точно. Много бял, фин и нежен. Половината ще го храня и къткам
Венчееее, какво злато си получила за подарък :potekoha: Хлябът изглежда прекрасно и чакам да кажеш как е на вкус. Има ли онази специфична кисела жилка?
wenche

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от wenche »

Не, Белисима, белият хляб не киселее. И не би трябвало, ако и квасът е захванат само от бяло брашно и вода.
Киселият вкус идва, ако като "стимулант" за по-бърза ферментация се ползва боза, кисело мляко и подобни.
Ох, много е вкусен, наистина :slove:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”