Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Състава
Ingredients :Whole Grain Sorghum Flour, Potato Starch, Cornstarch, Pea Protein Powder, Tapioca Flour, Sugar, Xanthan Gum, Sea Salt, Guar Gum. Yeast Packet: Yeast, Sorbitan Monostearate, Ascorbic Acid
Това е новия им продукт, в който са изключили бобови брашна по искане на клиентите. Фирмата е интересна.
Твърдят, че още няма измислена машина, която да прави по финно брашно от бавно въртящи се воденични камъни и те тъй си правят брашното.
Ingredients :Whole Grain Sorghum Flour, Potato Starch, Cornstarch, Pea Protein Powder, Tapioca Flour, Sugar, Xanthan Gum, Sea Salt, Guar Gum. Yeast Packet: Yeast, Sorbitan Monostearate, Ascorbic Acid
Това е новия им продукт, в който са изключили бобови брашна по искане на клиентите. Фирмата е интересна.
Твърдят, че още няма измислена машина, която да прави по финно брашно от бавно въртящи се воденични камъни и те тъй си правят брашното.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
това Whole Grain Sorghum Flour какво ще рече да е?
другото горе-долу го разбирам
ама нямат процентен състав
другото горе-долу го разбирам
ама нямат процентен състав
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Пълно зърнесто сорго брашно
Няма проценти
Но базата е това
30% BRF = 30% (or 0.30) x 140 grams = 42 grams Superfine Brown Rice Flour
30% WRF = 30% (or 0.30) x 140 grams = 42 grams Superfine White Rice Flour
15% TS/F = 15% (or 0.15) x 140 grams = 21 grams good quality Tapioca Starch/Flour
15% PS = 15% (or 0.15) x 140 grams = 21 grams Potato Starch
5% PF = 5% (or 0.05) x 140 grams = 7 grams Potato Flour
3% XG = 3% (or 0.03) x 140 grams = 4 grams Xanthan Gum
2% PPP = 2% (or 0.02) x 140 grams = 3 grams Pure Powdered Pectin
Няма проценти
Но базата е това
30% BRF = 30% (or 0.30) x 140 grams = 42 grams Superfine Brown Rice Flour
30% WRF = 30% (or 0.30) x 140 grams = 42 grams Superfine White Rice Flour
15% TS/F = 15% (or 0.15) x 140 grams = 21 grams good quality Tapioca Starch/Flour
15% PS = 15% (or 0.15) x 140 grams = 21 grams Potato Starch
5% PF = 5% (or 0.05) x 140 grams = 7 grams Potato Flour
3% XG = 3% (or 0.03) x 140 grams = 4 grams Xanthan Gum
2% PPP = 2% (or 0.02) x 140 grams = 3 grams Pure Powdered Pectin
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Безглутеновия хляб си е много хубав и днес. Тоствах го и много си става с чесън и пържени яйца.
Новото предложение:
Опитвам се да имитирам нещата от миналото, когато хляба е втасвал в нощви завит с месали т.е. парцал, което не е като прозрачното фолио, което ползвам и тенджера.
Допуснах грешка, че го сложих в чугунена формичка от 1.5 л.
Другия път директно на камък.
Ей тъй излезе от фурната!
Изчистих му брашното и докато изстиваше два пъти го мазах с олио.
Две чаши бяло
Една чаша пълнозърнесто брашно.
325 мл@43°С вода
По 1 чл.
Мая, сол, захар.
1во втасване 35 мин@25°С
Премесване и оформяне.
2ро втасване 45 мин@45°С
Печене на 42мин@230°С докато вътре стана 96°С. Малко му е в повече с всичките екстри във фурната.
Хрумна ми гениална идея (като всички мои идеи).
Ще прибавя и други брашна към пшеницата и ще видим дали ще ни хареса.
Новото предложение:
Опитвам се да имитирам нещата от миналото, когато хляба е втасвал в нощви завит с месали т.е. парцал, което не е като прозрачното фолио, което ползвам и тенджера.
Допуснах грешка, че го сложих в чугунена формичка от 1.5 л.
Другия път директно на камък.
Ей тъй излезе от фурната!
Изчистих му брашното и докато изстиваше два пъти го мазах с олио.
Две чаши бяло
Една чаша пълнозърнесто брашно.
325 мл@43°С вода
По 1 чл.
Мая, сол, захар.
1во втасване 35 мин@25°С
Премесване и оформяне.
2ро втасване 45 мин@45°С
Печене на 42мин@230°С докато вътре стана 96°С. Малко му е в повече с всичките екстри във фурната.
Хрумна ми гениална идея (като всички мои идеи).
Ще прибавя и други брашна към пшеницата и ще видим дали ще ни хареса.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Харесва ми, както е излязъл от фурната, с брашното. Прекрасен!! Троле, какво се случва с кората като я намажеш с олио?
Мисля, че оттук нататък ще става все по-невъзможно да си харесам хляб в магазина.
Мисля, че оттук нататък ще става все по-невъзможно да си харесам хляб в магазина.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ами зависи кога мажеш мазнината.
Ако мажеш преди и по време на печене кората става по-дебела.
Щото мазното се грее повече и задържа повече топло и пече тестото около него.
Ако го мажеш след печене правиш кората по-мека. А различната мазнина дава различен вкус.
А аз така съм с доматите. Вече не мога от магазина. Ма си намерих едни органически и биологически и биват долу горе.Е ся не съ кат моите.
Ако мажеш преди и по време на печене кората става по-дебела.
Щото мазното се грее повече и задържа повече топло и пече тестото около него.
Ако го мажеш след печене правиш кората по-мека. А различната мазнина дава различен вкус.
А аз така съм с доматите. Вече не мога от магазина. Ма си намерих едни органически и биологически и биват долу горе.Е ся не съ кат моите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Направих първият си хляб...ама какви сте провокатори самооооо!
Много е далеч от вашето съвършенство,но все от някъде трябва да се започне!
Миришеше много вкусно...вече не мирише
Поздрав най-сърдечен!
Много е далеч от вашето съвършенство,но все от някъде трябва да се започне!
Миришеше много вкусно...вече не мирише
Поздрав най-сърдечен!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Браво!
Ми той е много хубав! и от вътре добре изглежда.
Ако му беше направила повече и по 5мм дълбоки прорези нямаше да се сцепи.
а аз си втасвам хлябовете в същата садинка от термостъкло на пирекс 1.5 л / твоето май е 2.5 л.
А нали знаеш най-важното за тоз дето прави хляб?
Всеки ден да си проверява личното тегло.
А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
Ми той е много хубав! и от вътре добре изглежда.
Ако му беше направила повече и по 5мм дълбоки прорези нямаше да се сцепи.
а аз си втасвам хлябовете в същата садинка от термостъкло на пирекс 1.5 л / твоето май е 2.5 л.
А нали знаеш най-важното за тоз дето прави хляб?
Всеки ден да си проверява личното тегло.
А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Кога ли ще достигна съвършените разрези на хляба, като Гале
Венче, много хубави хлебчета и за клиповете мерси. Това месене с прищипване на тестото ми е убягвало, когато трябва да се праят тип франзели, а е много хубаво защото дава допълнителната възждушност и движение на тестото, усукване. Напомня ми приготвянето на бутер тестото. Е, то е доста по- различно, но пак идеята е да има лист върху лист тесто. Ще го пробвам
Трол, последния ти хляб е майсторска работа и на мен ми харесва повече с брашното
Иде, страхотен хляб! Тази тема ухае зимно
само с малко уточнение, ако се изяжда на същия ден. Намазаната кора е красива, но на другия ден е бетон и трябва да се стопли, ако не я мажа става за ядене и след два дни, хрупкава и лесно се реже.
Едно ръжено-пшеничено и напъленно с масълце, сирена, кашкавали и други вкусотии и пак обратно във фурната да се запича.
Венче, много хубави хлебчета и за клиповете мерси. Това месене с прищипване на тестото ми е убягвало, когато трябва да се праят тип франзели, а е много хубаво защото дава допълнителната възждушност и движение на тестото, усукване. Напомня ми приготвянето на бутер тестото. Е, то е доста по- различно, но пак идеята е да има лист върху лист тесто. Ще го пробвам
Трол, последния ти хляб е майсторска работа и на мен ми харесва повече с брашното
Иде, страхотен хляб! Тази тема ухае зимно
troll написа: А да... и мазното по време на печене прави кората по-червена и по-плътна. Това, което прави кората по-дългото печене на ниска температура.
само с малко уточнение, ако се изяжда на същия ден. Намазаната кора е красива, но на другия ден е бетон и трябва да се стопли, ако не я мажа става за ядене и след два дни, хрупкава и лесно се реже.
Едно ръжено-пшеничено и напъленно с масълце, сирена, кашкавали и други вкусотии и пак обратно във фурната да се запича.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Много вкусно изглежда.
Аз гледам да правя всеки ден хляб, но реално е на 2 дни или както тук казват всеки друг ден.
Та втория ден се топли в микрото, тоства, слага му се нещо отгоре и прочие магии.
Аз гледам да правя всеки ден хляб, но реално е на 2 дни или както тук казват всеки друг ден.
Та втория ден се топли в микрото, тоства, слага му се нещо отгоре и прочие магии.