Въпроси разни и разнообразни
Re: Въпроси разни и разнообразни
Мулинекс!calico написа:Мулинекс, Сашеsasha написа:Моля, посъветвайте ме, каква машина за хляб да си взема. Някаква разумна цена, например около 120-130лв./не винаги високата цена е гаранция за качество/
- scleri
- Кафе машина
- Мнения: 3891
- Регистриран на: Юли 10, '10, 13:14
- Дал благодарност: 61 пъти
- Получил благодарност: 303 пъти
Re: Въпроси разни и разнообразни
Преди двайсет години си купихме първата автоматична пералня. Зарибени от непрестанните реклами при всяко пране слагахме "Калгон". Да не се натрупва калций по нагревателя и той да е здрав по-дълго време. След това пестеливата / да не кажа стиснатата / част на съвестта ми се обади. Като се замислих един нов нагревател за пералня струва колкото две кутии Калгон. Два пъти в годината да го сменям тоя нагревател пак ще ми е по-евтино от постоянната употреба на противокалциевото прахче. Е от тогава минаха двайсет години и пералнята си работи безпроблемно, и все още си е с оригиналния нагревател. / пу, пу, да не чуе рогатия / Та толкоз за рекламите и " професионалните " съвети на спонсорирани от определени вносители майстори. Последните десет, от тия двайсет, години жената пере само с течни препарати / е все пак не са куча марка / и не съм забелязал нито нещо да се е натрупало по пералнята, нито дрехите да не са изпрани добре или да не ухаят на омекотител а на нещо друго.renimoss написа:gospodinov написа: Е, това беше. Край с течните препарати!
Виж докато переше с прахообразни препарати се е случвало по дрехите / особено ако са по-мъхести / да остават бучки неразтворен прах.
Re: Въпроси разни и разнообразни
Мерко,Склери,Калико,Ида благодаря от сърце за помощта! Инфото ми беше необходимо за една приятелка, както може би знаете, аз меся само на ръка, защото хлябът си иска обичта на стопанката и прочие дивотии, на които си шетам.
- scleri
- Кафе машина
- Мнения: 3891
- Регистриран на: Юли 10, '10, 13:14
- Дал благодарност: 61 пъти
- Получил благодарност: 303 пъти
Re: Въпроси разни и разнообразни
Саше, не че те кандърдисвам за хлебопекарна, но жената също е майсторка на тестото. / Да не я хваля много че някой може да ми я открадне / Всякакви баници, тутманици, мекичета, гюзлемета, кифлички, гевречета. Каквото се сетиш. Само че зимата когато температурите навън паднат домашния хляб изведнъж става особено вкусен, а някак си не става през ден да месиш, да чакаш да втасва, да премесваш, да печеш. Иска много време и внимание. Всичко това хлебопекарната го прави много добре, а когато експериментатора в мен се събуди машинката започва да твори едни хлебчета с маслини и сушени домати, с различни ядки, със сиренце, изобщо с каквото се сетиш. Иначе си права. С ръчно месения хляб / особено когато и брашното е хубаво / никоя машинка не може да се мери.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10134
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 799 пъти
- Получил благодарност: 1414 пъти
Re: Въпроси разни и разнообразни
Това означава, че не трябва да слага течния препарат в отделението за прах, а да се слага направо в барабана. Там се налива само студена вода и е възможно да остава в улейчето препарат. Не виждам как ще стане течният препарат да не се разтваря напълно в барабана в процеса на пране, а прахообразният- да се разтваря.gospodinov написа:Да, даже ми показа снимки на разглобена такава пералня, където е минавал течния ПП, имаше нещо подобно,което се образува в канализацията, ако ви се е случвало да надникнете там
Това води до "заразяване" на дрехите и бельото, особено ако се пере на на ниски градуси.
Това за ниските температури вече го обсъдихме.
Re: Въпроси разни и разнообразни
ооо, Саше, знам го твоя хлябsasha написа:Мерко,Склери,Калико,Ида благодаря от сърце за помощта! Инфото ми беше необходимо за една приятелка, както може би знаете, аз меся само на ръка, защото хлябът си иска обичта на стопанката и прочие дивотии, на които си шетам.
права си, ръцете трябва да месят хляба, не машините. Друго се влага в него като го пипне човек, магичен става.
чете ли оная прекрасна книга за магиите на хляба - "Стопанката на Господ"? прочети я, ако не си...
на сестра ми е Мулинекс, та затова, тя е много доволна. Моята не я знам изобщо каква е, прашасва някъде из бараките.
аз хляба си за деня го правя на ръка, вече три години почти, всеки ден.
отнема ми всичко на всичко 30 минути с печенето, и е безглутенов, знаеш, няма какво да му втасва....
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Въпроси разни и разнообразни
Заключвам тази тема, тъй като стана доста голяма.
Новата тема е тук: http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=8&t=7343" onclick="window.open(this.href);return false;
Новата тема е тук: http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=8&t=7343" onclick="window.open(this.href);return false;
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique