Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка, радвам се, че ти е допаднала рецептата! Между другото в повечето рецепти маята е 7 гр., но аз слагам 4 гр. и ми се получава.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Теди и тоя днес е по твоята рецепта 5 програма 2ч. 45мин. 750гр. на средно печене
С 5 гр.суха мая.Получи се супер селския хляб а, ти к,во ще кажеш? Свикнах вече,а снощи правих пак от на Тутти рецептата и моля ти се в 23часа като го отприщих с лютеница.Гледай к,во става
Натрих по кората 3 скилиди чесън и го завих с кърпа.След час и помен няма да има от него
С 5 гр.суха мая.Получи се супер селския хляб а, ти к,во ще кажеш? Свикнах вече,а снощи правих пак от на Тутти рецептата и моля ти се в 23часа като го отприщих с лютеница.Гледай к,во става
Натрих по кората 3 скилиди чесън и го завих с кърпа.След час и помен няма да има от него
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Чудесен хляб се е получил Светка!
Домашния хляб с лютеница е класика.
Домашния хляб с лютеница е класика.
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3732
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 26 пъти
- Получил благодарност: 52 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
искам да напрявя и солен кекс ,но не намерих точно за хлебопекарна ,може ли някой да ми даде рецепта
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Купихме си от Метро на промоция хлебопекарна.
Първият път не се получи. Остана вътре суров. Определено бях сложила по-малко брашно.
Втория път се получи добре по рецептата на rosti :
Ето за основен бял хляб:
320мл.вода
2суп.лъж олио
500гр.брашно
1 1/2 ч.л.сол
1 суп.лъж захар
1ч.л.суха мая
Сложих две чаши бяло и една чашка ръжено брашно и шепа семки смес.
Много бързо го изядохме обаче.
Първият път не се получи. Остана вътре суров. Определено бях сложила по-малко брашно.
Втория път се получи добре по рецептата на rosti :
Ето за основен бял хляб:
320мл.вода
2суп.лъж олио
500гр.брашно
1 1/2 ч.л.сол
1 суп.лъж захар
1ч.л.суха мая
Сложих две чаши бяло и една чашка ръжено брашно и шепа семки смес.
Много бързо го изядохме обаче.
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3732
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 26 пъти
- Получил благодарност: 52 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
още една рецепта от мен, хляба става невероятен и вече само него си го правя
БЯЛ ПАМУКОВ ХЛЯБ-1КГ.
150 мл вода
150 мл прясно мляко
100 мл олио
500 г брашно
1 с. л. сол (равна)
1 с. л. захар (равна)
2 малки мерителни лъжички суха мая
Хляба се приготвя по описаният по-горе начин.
Машината настройвам на 900гр. и позиция тъмно на изпичане
БЯЛ ПАМУКОВ ХЛЯБ-1КГ.
150 мл вода
150 мл прясно мляко
100 мл олио
500 г брашно
1 с. л. сол (равна)
1 с. л. захар (равна)
2 малки мерителни лъжички суха мая
Хляба се приготвя по описаният по-горе начин.
Машината настройвам на 900гр. и позиция тъмно на изпичане
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Трябва да пробвам с картофа
Сетих се за тесто за пица, което редовно правя и на който съм го дала, не се е оплакал
4 с. л. зехтин
250 мл прясно мляко
10 г свежа мая (т. е. 1/4 кубче от 42 г)
500 г брашно
1 ч. л. сол
Това се пуска на програма тесто и след готовност излизат 2 големи тави - между 30 и 40 см ми е диаметърът. Май по-близо до 40 см. Но тънко разточено. Като в Италия . Стават едни крайчета, дето народът се избива за тях
Може да се разделя на порции и да се замразява или държи няколко дни в хладилник.
Сетих се за тесто за пица, което редовно правя и на който съм го дала, не се е оплакал
4 с. л. зехтин
250 мл прясно мляко
10 г свежа мая (т. е. 1/4 кубче от 42 г)
500 г брашно
1 ч. л. сол
Това се пуска на програма тесто и след готовност излизат 2 големи тави - между 30 и 40 см ми е диаметърът. Май по-близо до 40 см. Но тънко разточено. Като в Италия . Стават едни крайчета, дето народът се избива за тях
Може да се разделя на порции и да се замразява или държи няколко дни в хладилник.
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Много извинения към дамите в тази тема, ама не мога да разбера: Тука хвалите ли се или се оплаквате???... уж хубаво сме наготвили, апък няма как да го покажем... Рецептите семплички и недоразказани.... абе... малко са ви позанемарили мъжете Ви. Моята жена повечко се старае... ама по принцип аз готвя.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Е това ще се пробва задължително! Досега тесто не съм правила в машинатаToBo написа:...
Сетих се за тесто за пица, което редовно правя и на който съм го дала, не се е оплакал
...
Lizi, и аз точно така го правя, както си описала рецептата, обаче слагам и едно яйце. Много си го харесваме, особено с чаша черно брашно - ръжено, пълнозърнесто, каквото имам в момента и разбира се семчици
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Вече няколко пъти правя хляб в хлебопекарната и не ми се изпича отвътре. Каква може да е причината ? Започвам да се отчайвам. Отвън изглежда добре , а вътре клисав.