Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Навремето познавах един французин, дето се занимаваше професионално с гъбарство, в смисъл работеше към френска фирма дето събира диви гъби от гората. Та той носеше у дома разни манатарки, масловки, пачи крак, и пр. и като го питах за някаква рецепта, за кои да е гъби винаги отговаряше едно и също: масло, чесън и магданоз
ама наистина ставаха отлични
ама наистина ставаха отлични
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Тая вечер ще сме на кашкавал пане с някаква гарнитурка от червено зеле и моркови.
Майстор готвачката ми още не се е прибрала от работа,а пък как съм гладен само.Като вълкк
Майстор готвачката ми още не се е прибрала от работа,а пък как съм гладен само.Като вълкк
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Те французите така и охлюви готвятcalico написа:Навремето познавах един французин, дето се занимаваше професионално с гъбарство, в смисъл работеше към френска фирма дето събира диви гъби от гората. Та той носеше у дома разни манатарки, масловки, пачи крак, и пр. и като го питах за някаква рецепта, за кои да е гъби винаги отговаряше едно и също: масло, чесън и магданоз
ама наистина ставаха отлични
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Какво сготвих днес
На дива гъба само масло и сол, в никакъв случай чесън На охлюви - да, с чесън са супер
Тази вечер сме на гръцка мусака с патладжани, ще спретна и една супа топчета
Тази вечер сме на гръцка мусака с патладжани, ще спретна и една супа топчета
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Re: Какво сготвих днес
Охлювите са отвраТТТ
Тая вечер гювечета
Тая вечер гювечета
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
Да ви питам и вас - пъстърва за утре ще имаме, ама пържена или във фурната пълнена! Как я предпочитате?
- prijatel62
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2025
- Регистриран на: Юли 5, '15, 19:19
- Местоположение: гр.Варна, 95 м н. в., Черноморски климат
Re: Какво сготвих днес
Хм...за разлика от вас ние мъжете ХАРЕСВАМЕ меки неща...Lois написа:....Бирената панировка според мен става по-мека и твърде обемна.
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31651
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 986 пъти
- Получил благодарност: 2244 пъти
Re: Какво сготвих днес
Точно така, Кате, даже на всяка гъба!katina написа:На дива гъба само масло и сол, в никакъв случай чесън На охлюви - да, с чесън са супер
Тази вечер сме на гръцка мусака с патладжани, ще спретна и една супа топчета
Никакви други аромати да не замъгляват аромата на гъбите.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
За вечеря печена есетра (от Арда).
Първо за петнайсетина минути натюр под похлупак във фурната, за да мога да й смъкна кожата и след това още десетина минути овкусена да се запече.
Много, много вкусна риба.
Първо за петнайсетина минути натюр под похлупак във фурната, за да мога да й смъкна кожата и след това още десетина минути овкусена да се запече.
Много, много вкусна риба.
Re: Какво сготвих днес
Отдавна се каня да направя Лимонов паунд кейк. С масло и заквасена сметана.
Много различна от познатата кексова текстура, много фин, сочен и нежен.
Много различна от познатата кексова текстура, много фин, сочен и нежен.