Какво сготвих днес
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Какво сготвих днес
Да не си помисли някой,че съм го сготвила,само идейки :
И аз мога да дам поръчка за печивата на Златка /ако ми беше разрешено да ги ям,ама ей така ,да си помечтая/
И аз мога да дам поръчка за печивата на Златка /ако ми беше разрешено да ги ям,ама ей така ,да си помечтая/
Re: Какво сготвих днес
Търся рецепти /сайт с рецепти за ястия за вегани,
но приложими и изпитани рецепти
Че то покрай разните модни евротенденции, какви ли не глупости се пишат.
но приложими и изпитани рецепти
Че то покрай разните модни евротенденции, какви ли не глупости се пишат.
Как можеш да знаеш какво искаш, докато не получиш каквото искаш и не видиш дали ти харесва?
Re: Какво сготвих днес
Никак не мога да съм полезна на веганите, но те , пък и всички вие ще помогнете, ако споделите, как печете кестени.
Аз снощи прекарах доста време в съсипване на първокласни кестени, налучквайки технологията.
Варени не ставаха за ядене, при печенето във фурната проблемът беше, че мъхестата обвива не искаше да се отделя.
Най-добър резултат постигнах при печенето върху горещ сух тиган. При тях мъхестата люспа се отделяше лесно там, където кестенът е бил в пряк досег с тигана. От това правя извода, че печенето в дървени въглища ще е най-добре - така, както го правят по улиците на западните градове.
Аз снощи прекарах доста време в съсипване на първокласни кестени, налучквайки технологията.
Варени не ставаха за ядене, при печенето във фурната проблемът беше, че мъхестата обвива не искаше да се отделя.
Най-добър резултат постигнах при печенето върху горещ сух тиган. При тях мъхестата люспа се отделяше лесно там, където кестенът е бил в пряк досег с тигана. От това правя извода, че печенето в дървени въглища ще е най-добре - така, както го правят по улиците на западните градове.
Re: Какво сготвих днес
Никога не съм вкусвал кестени Венче.Нямам си представа що за вкус имат.
Ода за тенджерата
Аз без тенджeра не мога,
тя свещена е за мен.
Затова написах ода
и я пея всеки ден.
Тенджeри различни има -
кръгли, плитки, алпака...
Тенджeри за двама, трима
и за цяла махала...
Те във всеки дом са ценни,
ако пълни са с храна.
Всеки бърза да погледне...
Тенджeрите са мечта.
Чуйте тая моя ода,
тенджeрите съм възпял.
В съдовете на народа
боб без мръвка е заврял.
Кокал в тенджeрите няма,
той е вече поделен.
Постна супа има само
в тенджeрата - съд свещен...
Р. Р. Текста може да се пее с мелодията на "Одата на радостта".
Валентин Йорданов
Ода за тенджерата
Аз без тенджeра не мога,
тя свещена е за мен.
Затова написах ода
и я пея всеки ден.
Тенджeри различни има -
кръгли, плитки, алпака...
Тенджeри за двама, трима
и за цяла махала...
Те във всеки дом са ценни,
ако пълни са с храна.
Всеки бърза да погледне...
Тенджeрите са мечта.
Чуйте тая моя ода,
тенджeрите съм възпял.
В съдовете на народа
боб без мръвка е заврял.
Кокал в тенджeрите няма,
той е вече поделен.
Постна супа има само
в тенджeрата - съд свещен...
Р. Р. Текста може да се пее с мелодията на "Одата на радостта".
Валентин Йорданов
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Днес чорбичка със свинско месце
Грах със свинско рагу с необрано месо
Десерта грозде
Грах със свинско рагу с необрано месо
Десерта грозде
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Хайде е жени Вие мъже нямате ли? Гладни ли ги държите?
Не готвите ли? я да показвате тук
Не готвите ли? я да показвате тук
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
[quote="wenche"]Никак не мога да съм полезна на веганите, но те , пък и всички вие ще помогнете, ако споделите, как печете кестени.
...От това правя извода, че печенето в дървени въглища ще е най-добре - така, както го правят по улиците на западните градове.
Малко спам, ама как не сте яли печени кестени?! В Пловдив преди 30 и... години продаваха печени кестени на Главната... Разкош!
Всъщност от тогава не съм яла тази вкусотия
...От това правя извода, че печенето в дървени въглища ще е най-добре - така, както го правят по улиците на западните градове.
Малко спам, ама как не сте яли печени кестени?! В Пловдив преди 30 и... години продаваха печени кестени на Главната... Разкош!
Всъщност от тогава не съм яла тази вкусотия
Re: Какво сготвих днес
В София и в момента продават по улиците, но не са така вкусни като във Виена например. Тамошните ги стиснеш леко и ядката излиза цяла и чиста.
В София в момента по магазините продават кестени с добро качество - едри, с тънка черупка и вкусни.
Но при печенето в домашни условия явно си има тънкости и майсторлък. Опитите ми продължават.
В София в момента по магазините продават кестени с добро качество - едри, с тънка черупка и вкусни.
Но при печенето в домашни условия явно си има тънкости и майсторлък. Опитите ми продължават.
Re: Какво сготвих днес
О, Венче еднакво мислим, обожавам печени кестени Тъкмо миналата седмица ги видях на пазара хубави и големи. Замислих се дали ще успея да ги изпека и не взех. И си много права, че тези по Графа нямат нищо общо с кестените във Виена. Твърди са, ухаят, но не са същите. Не знам от сорт ли е или от приготвяне.
Виена, миналият декември, даже ги снимах на какво ги приготвят Кой какво правеше, аз все кестени си похапвах
Ако, все пак успееш да ги изпечеш задължително пиши тук и аз да опитам.
Виена, миналият декември, даже ги снимах на какво ги приготвят Кой какво правеше, аз все кестени си похапвах
Ако, все пак успееш да ги изпечеш задължително пиши тук и аз да опитам.
Re: Какво сготвих днес
Моя позната каза,че пече кестените на котлона.
А защо варените кестени да не стават за ядене,според мен са вкусни.
А защо варените кестени да не стават за ядене,според мен са вкусни.