Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Крем карамел - от тавичката с лъжичката , днес това закусвам
никой не ми каза дали може само с жълтъци
никой не ми каза дали може само с жълтъци
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10032
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 1100 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ако искаш да се реже, ей така като на снимката, трябва да има например 2 яйца и 4 жълтъка. Ако приемеш, че искаш кремче да направиш, може да е само с жълтъци.Така мисля аз.
Re: Какво сготвих днес
този е само с цели яйца, Грийни, и пак се реже идеално.
ама се чудех какво ли ще е ако опитам само с жълтъци?
следващия път така ще го направя, личния опит е незаменим, нали
ама се чудех какво ли ще е ако опитам само с жълтъци?
следващия път така ще го направя, личния опит е незаменим, нали
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10032
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 1100 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ами аз нали това казвам- ако е само с жълтъци няма да реже, ще стои на кремче. А карамела ще го изсипеш отгоре.
Re: Какво сготвих днес
аааааааааа, разбрах те
освен като изядем това да пробвам, няма друг начин да се разбере
освен като изядем това да пробвам, няма друг начин да се разбере
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Върнах се чак до февруари да търся една рецепта и установих междувременно, че ентусиазмът ни да готвим сложни манджи се е изпарил, вероятно с жегите.
Аз чакам гости за кафе и спретнах един лепкав кекс. Утре ще е по-вкусен, но няма кой да го чака.
Calico, много ти е гладък крем-карамелът.
Ким, баницата направо хрупка през екрана. Това е оная тученица, дето я скубем като плевел ли? И с какви кори я прави ? ( само не казвай, че са домашни)
Аз чакам гости за кафе и спретнах един лепкав кекс. Утре ще е по-вкусен, но няма кой да го чака.
Calico, много ти е гладък крем-карамелът.
Ким, баницата направо хрупка през екрана. Това е оная тученица, дето я скубем като плевел ли? И с какви кори я прави ? ( само не казвай, че са домашни)
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3452
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 225 пъти
- Получил благодарност: 115 пъти
Re: Какво сготвих днес
И аз щях да моля Катето да сподели рецептата за баницата с тученица и гледам и Венче е писала, аз имам и друго питане относно тученицата понеже никога не съм яла или готвила тая трева, а имаме много на село, та : кое се бере само млади листенца без дръжките или? И има ли някаква допълнителна обработка преди употреба попарва ли се, соли ли се или така сурова?
Ако някой готви други неща с тученица да сподели любопитно ми е да изпробвам
Ако някой готви други неща с тученица да сподели любопитно ми е да изпробвам
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Какво сготвих днес
[quote="wenche"
Ким, баницата направо хрупка през екрана. Това е оная тученица, дето я скубем като плевел ли? И с какви кори я прави ? ( само не казвай, че са домашни)[/quote]
Същата е Венче, дето я скубем като плевел. Корите са си мои също, домашни.
Поли, събира се по-млада тученица направо със стъблата. Може и по-голяма да е, но стъблата са
по-дебели и там можеш да събереш връхчетата или листата, само да не цъфти. Ако има и дебели стъбла,
не е чак такъв проблем, ако не се яде сурова, защото при обработката омекват бързо.
За баницата- събираш си толкова, колкото като правиш със спанак например, грамове не мога да кажа, на око.
Някои харесват баници с повече плънка, други не толкова. Нарязвяш я, може и не много ситно, измиваш добре
и вариш за няколко минути 3-5. Прецеждаш добре. Може да се добави малко зелен лук, аз сложих няколко стръка,
така ми харесва. Малко сол, сирене, пак на око или колкото харесвате, две яйца, две с.л. кисело мляко с 1 ч.л. сода
бикарбонат в него, олио в плънката-за всяка предвидена кора по 1 с.л.
Сурова листенца можеш да добавяш в повечето салати сега лятото. Полезна е.
Ким, баницата направо хрупка през екрана. Това е оная тученица, дето я скубем като плевел ли? И с какви кори я прави ? ( само не казвай, че са домашни)[/quote]
Същата е Венче, дето я скубем като плевел. Корите са си мои също, домашни.
Поли, събира се по-млада тученица направо със стъблата. Може и по-голяма да е, но стъблата са
по-дебели и там можеш да събереш връхчетата или листата, само да не цъфти. Ако има и дебели стъбла,
не е чак такъв проблем, ако не се яде сурова, защото при обработката омекват бързо.
За баницата- събираш си толкова, колкото като правиш със спанак например, грамове не мога да кажа, на око.
Някои харесват баници с повече плънка, други не толкова. Нарязвяш я, може и не много ситно, измиваш добре
и вариш за няколко минути 3-5. Прецеждаш добре. Може да се добави малко зелен лук, аз сложих няколко стръка,
така ми харесва. Малко сол, сирене, пак на око или колкото харесвате, две яйца, две с.л. кисело мляко с 1 ч.л. сода
бикарбонат в него, олио в плънката-за всяка предвидена кора по 1 с.л.
Сурова листенца можеш да добавяш в повечето салати сега лятото. Полезна е.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3452
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 225 пъти
- Получил благодарност: 115 пъти
Re: Какво сготвих днес
Благодаря Ким, непременно ще опитам, чувала съм и таратор да правят от тученица но преди да станат краставиците. Значи тученицата не се бере по време на цъфтеж, сигурно горчи