Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Модератор: Миша
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5285
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 111 пъти
- Получил благодарност: 117 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Е, не е честно!
Живеем в различни Българии!
При нас нищо няма още - днес разглеждах смокинята- няма признаци на живот!
А бе,ще берем вашите
Живеем в различни Българии!
При нас нищо няма още - днес разглеждах смокинята- няма признаци на живот!
А бе,ще берем вашите
-
- Кафе машина
- Мнения: 4900
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 360 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Мале, Ким, а моите две смокини втора зима мръзнат и стартират от нулата . Сорт ли не улучих, мястото ли им е кофти не знам!
Ще търся някакви по-студоустойчиви сортове, Таралас дали предлага такива? Пък в нашия край уж си оцеляват, дали опитите ми да ги формирам като дръвчета, ми изиграват лоша шега?
Ще търся някакви по-студоустойчиви сортове, Таралас дали предлага такива? Пък в нашия край уж си оцеляват, дали опитите ми да ги формирам като дръвчета, ми изиграват лоша шега?
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Да,и моята смокиня е покарала зелени пъпчици на клончето,почти до повърхността на земята.И това си се повтаря така.
Дали ще има поне листа за чай и за сироп,че то смокини няма да има.
kim ,
Дали ще има поне листа за чай и за сироп,че то смокини няма да има.
kim ,
-
- Кафе машина
- Мнения: 4900
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 360 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Ми за чай листа ще имаме, ама а искам и плод да имам. Не знам дали при смокините е нужен по-продължителен период, за да направят стабилна коренова система, и чак след това да спрат да измръзват? И друго се чудя, формирани като дърво ли ще са по-студоустойчиви или ако останат като храсти?
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13545
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 175 пъти
- Получил благодарност: 269 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Да apis, височки са, но защото не са мръзнали. Аз не разбирам много от смокини,но корените на смокините май са плитки. Сигурно трябва защита някъде там и около корените.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
-
- Кафе машина
- Мнения: 4900
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 360 пъти
- Получил благодарност: 302 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Ким, аз съм чувала, че смокинята много трудно се изкоренява заради дълбоките си корени, ама не знам дали е истина
Иначе при мен мръзне надземната част, а не корените и на пролет излизат нови клонки, които лани успяха да направят по 2-3 дребни смокинги, ще видя тази година до къде ще я докарат. Обаче ще търся и ново растение с доказани студоустойчиви качества, ама дали ще го намеря, е друг въпрос ?
Иначе при мен мръзне надземната част, а не корените и на пролет излизат нови клонки, които лани успяха да направят по 2-3 дребни смокинги, ще видя тази година до къде ще я докарат. Обаче ще търся и ново растение с доказани студоустойчиви качества, ама дали ще го намеря, е друг въпрос ?
-
- Виенско кафе
- Мнения: 475
- Регистриран на: Апр 9, '13, 15:42
- Местоположение: Ахтопол,Стара Загора
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Не съм все още веща по сортовете,но по логика мисля,че едната е селектирана от другата-квебек кадота би трябвало да произлиза от кадота.А за студоустойчивостта-всичко е относителноМалките смокинови дръвчета са по-неустойчиви.Имам дръвче на 3години от резник,засадих я в градината-тази зима измръзна и сега пуска издънки.А майчиното дърво е на доста проветриво място и няма проблем.Студоустойчивостта зависи и от есента,ако е топла дръвчетата не могат да се подготвят за студа.За по-студени места може би формиране като храст,а не дърво е най-удачно.apis написа:azalia , бяла кадота и квебек кадота , два различни сорта ли са ? Или са еднакви ?
Понеже и квебек кадота е светъл,бял,и ми казаха,че е студоустойчив,т.к. е канадски сорт.
„Питате ме защо купувам ориз и цветя?
Купувам ориз, за да живея, а цветята – за да имам причина да живея.”
Конфуций
Купувам ориз, за да живея, а цветята – за да имам причина да живея.”
Конфуций
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Di_Va , да всички искаме да имаме плодове.Може би трябва по сериозно зазимяване,като това на ivanina.
Тя много подробно го е обяснила със снимки,предния месец,във темата за овошки и плодни дръвчета.
А опита на azalia
Тя много подробно го е обяснила със снимки,предния месец,във темата за овошки и плодни дръвчета.
А опита на azalia
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
А опита на azalia показва,че е по добре да е на проветриво място,от колкото на място защитено от вятър.