Хибискуси - обсъждане на доставчици

Аватар
ravik
Кафе машина
Мнения: 4636
Регистриран на: Ное 23, '09, 16:09
Получил благодарност: 2 пъти

Re: Хибискуси - обсъждане на доставчици

Мнение от ravik »

Ето тези май бяха: http://www.vivaioisoladelsole.it/" onclick="window.open(this.href);return false;
А беладоната не отговаряха на мейлите въобще, сега се сещам. Блу им беше писала няколко пъти, аз лично също им писах - нищо. Предполагам въобще не им се занимава с България. Змейчо, ако искаш, може пак да ги питаш - може пък на теб да ти отговорят. :lol:
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
dal

Re: Хибискуси - обсъждане на доставчици

Мнение от dal »

аз като един хибист с традиции , особенно с хербаризирането им и с тежкия си опит събран мога да кажа , че всъщност вероятно просто хибитата мразят транспорта .
както и да го опаковаш , хибито ще се криви и гевези поне две три седмици , докато се охиби , ако изобщо.
хибито е кофти нрав цвете , спекано е и инат , и то мрази почти всичко -и слънце и вода и течение на чист въздух мрази , и топло край печка и парно мрази , и да цъфти с повече от един цвят мрази , и да го местиш също мрази.
хибито , братя и сестри си е таковало майката и каприз и претенция , ако трябва да използвам литературен латински , нали :lol:
на всичкото отгоре освен капризно , хибито е и скъпо.
Освен скъпо , хибито не се продава и в българия , особено по джиджените сортове , което прави животът ни тук, на балканите още по нетърпим ! :lol:
Всеки хибист е уморил поне по десетина и си е :ufff: за тъпо похарчените пари.После повечето хибисти пак са поръчвали , за да докажат на себе си че човек му е дебела главата и трябва да я чупи повечко докато уври.
И разбира се , като всяко л..но миризливо и каприз и късай нерви -хибито привлича аплодисменти и приковава вниманието , няма човек градинар и цветар да не е пъшкал и охкал като от тежък зъбобол щото са му малко, или хич хибитата , или щото няма точно такова , черно на зелени квадратчета като онова в онзи форум , дето беше цъфняло преди нова година у един !
Та, хората вкупом му обръщат внимание , полагат кански грижи , има клубове асоцации селекционери и милиони хиби фенове по света.
Което още веднъж потвърждава моята теория , че колкото по-неструваш всякак , толкова по голяма поляна ти заграждат да тичаш по нея .
Който не вярва да проследи всички теми за хибита от последните дни , скъпи идиоти и идиотки , без да правя изключение! -рече тя и отиде си щърби с макетно ножче петте семки от хибита... :mrgreen: :mrgreen:

р.р. аз знам защо Тихолов готви , защото просто хибитата са на терасата , и жена му и да иска да изпържи едни кифтета не може , дощо ще докосне хибитата и ще повреди нещо?! :hmmm: :lol:
Права ли съм ?

дано имате чувство за хумор
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Хибискуси - обсъждане на доставчици

Мнение от ptiholov »

dal написа: р.р. аз знам защо Тихолов готви , защото просто хибитата са на терасата , и жена му и да иска да изпържи едни кифтета не може , дощо ще докосне хибитата и ще повреди нещо?! :hmmm: :lol:
Права ли съм ?

дано имате чувство за хумор
Не,съвсем,Дал. :lol: На терасата дори и скара не се изнася,и ако искаш да седнеш на терасата си изнасяш стол щото няма място от хибита. :lol: А ,аз готвя защото ми доставя удоволствие. :hihihi:
Аватар
Blue sky
Чист кофеин
Мнения: 5707
Регистриран на: Ное 23, '09, 15:35

Re: Хибискуси - обсъждане на доставчици

Мнение от Blue sky »

да внеса яснота, действително онези гадните и некоректните бяха от Италия :evil: :twisted: изгорях с 4 хибита - т.е. 80 лева :evil: :twisted: :evil: кошмарно опаковани и прочие ....... Беладоната уж си местеше оранжериите, затова не отговоряше, но все още съм му в поздравителния списък за Коледа и Великден :angelche: , така че ако настоявате, може да се пробваме отново, но си е рисково. В смисъл, че от него никой нищо не е получил досега, освен обещания. Обаче, последната заявка, която му бях правила, се наложи по финансови причина да я откажа и даже човека няколко пъти ме пита искам ли ги, какво прави и т.н. Т.е. може и действително да е имал преди проблеми и да ги е отстранил, не знам, не мога да кажа :nod:

и да ви припомня, помните ли белгийците - най-първата ни поръчка на хибита :nod: тогава мислехме че са зле, всъщност, сега разбирам че си бяха екстра :nod: :lol:

ето линк да ви припомня

http://www.plantencentrumexotica.com/index_e.html" onclick="window.open(this.href);return false; гледам пуснали са много нови неща, включително плумерии - трябва да питам за цените, но по спомени бяха си съвсем прилични :nod: има и хубава колекция бугенвилеи - май Елина ме беше питала откъде да си вземем интересни бугита :mrgreen: :angelche:
He who plants a garden, plants happiness
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Хибискуси - обсъждане на доставчици

Мнение от ptiholov »

По отношение на белгийците-украинките бяха много недоволи от тях миналата есен.Кошмарни растения.Но миналата пролет ми казаха че растенията са били добри.Освен това правят се много размени на хибита-тоест поръчваш си едно а след година разцъфтява съвсем друго. :nod:
Публикувай отговор

Обратно към “Хибискуси”