Lois :)

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
deciclava
Kъсо кафе
Мнения: 51
Регистриран на: Юни 11, '13, 12:53

Re: Lois :)

Мнение от deciclava »

Здравей! Направо си направила чудеса. Моят двор е направо невъзможен, все още сме в строеж и с мойта половинка постоянно се караме за цветята. Но аз съм си упорита и успявам да засадя нещо и да го опазя да не отиде на купа с тревата.Надявам се и за някой ден на направя поне малко от чудесиите на съфорумките!
И сред трънаците растат рози

http://deciclava.snimka.bg/flowers/cvetya-2016-g.899661
Аватар
bettym
Виенско кафе
Мнения: 442
Регистриран на: Яну 17, '13, 11:24
Местоположение: Плевен

Re: Lois :)

Мнение от bettym »

Привет и от мен! Прочетох на един дъх написаното и в двете ти теми, изгледах снимките и ахвах възхитено на всеки кадър! :potekoha:
Така, както разказваш, излиза, че ти аз сме имали равен старт в началото /моето беше точно преди една година/, но ти определено си ме подминала и изпреварила с много километри напред :dovolen: . Дворът ти за мен изглежда ако не завършен и перфектен, то поне си на крачка пред това, така че ето, аз сега имам въпроси към теб: 1. тъй като казваш, че сте чистили лози и боклуци /при нас положението беше отчайващо - 20 годишни коренаци/, тревата, която е така красиво подкосена сега, специално насеяна ли е или....каквото е поникнало след чистенето /защото при нас това, което поникна след дълбоко изораване, са бодили и бурени :snif:/ ? и
2. онова розовичко цвете, което прилича на мак, мак ли е всъщност :D
Lois

Re: Lois :)

Мнение от Lois »

Здравей, bettym
ех, много ме зарадва, да знаеш :ieeee:

ами не беше лесно, и не стана бързо, не знам не съм ли написала, но вече почти на 4, даже 5 години стана двора ни. Имаше много отсечени дървета, чиито корени трябваше да се изкопаят, поне до колкото е възможно. Лозите ги запазихме, но ги вдигнахме на перголи, и ги подрязахме както трябва. Ама все още имаме една-две, които чакат ред. Тревата е садена, след като приключихме с канализациите и дренажите по двора, но не сме чистили плевелите преди това. Имахме адски много жългурчета, опитахме да ги премахнем механично - разбирай с изкопаване - това е адски труд :mrgreen:. Така че просто разкопахме, заравнихме, дори не сме валирали и ръснахме тревата - някаква си смеска, плюс допълнително семена от детелина - на мен ми харесва, нисичка е, зелена и много мека :D. Тревата иска поливане и редовно косене - дори с местна трева може да стане зелена поляна, но може би няма да е толкова мека, както с райграс. Номерът е да не оставиш буренака да цъфне и да си пусне семената!
розовото е мак, да :)
Kaira
Чист кофеин
Мнения: 5041
Регистриран на: Авг 26, '15, 14:39
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Lois :)

Мнение от Kaira »

Честита Нова година, Lois! :gush:
Късметът, здравето и любовта да бъдат постоянни гости в дома ти! :liubov:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”