Зимни мезета и салати
Re: Зимни мезета и салати
Сенди,рецептата за колко голям буркан се отнася?sendi1966 написа:Лени,аз ги правя по следната рецепта
5 суп.л.оцет
5суп.л.олио
1 суп.л сол
1 суп.л.захар
всичко това го слагам в буркана,слагам още скилидки чесън,копър,магданоз
пека чушлетата и ги пълня в буркана,пълня го хубаво,затварям и обръщам.
Бързо,лесно и вкусно.Същата рецепта използвам и за печени чорбаджийски чушки.
- sendi1966
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1195
- Регистриран на: Апр 7, '13, 12:17
- Местоположение: Хасково
Re: Зимни мезета и салати
Вчера правих пукани чушлета и нектар от праскови.
Малко нагледен материал
рецептата и от соц.време,от покойната ми майка.Изпробвана е през годините.Оригиналната е за печени чорбаджийски чушки.Сосчето накрая който остава в буркана така хубаво си го хапвам с хлебец. нищо не се хвърля
Малко нагледен материал
рецептата и от соц.време,от покойната ми майка.Изпробвана е през годините.Оригиналната е за печени чорбаджийски чушки.Сосчето накрая който остава в буркана така хубаво си го хапвам с хлебец. нищо не се хвърля
Re: Зимни мезета и салати
Аз ги правя в бурканчета от лютеница . Слагам по чаена лъжица сол,захар и оцет.не слагам олио.
Аз правих сос за спагети и един сос с домати пикантен с кока-кола. Много хубав става и върви с печени ребърца.
Аз правих сос за спагети и един сос с домати пикантен с кока-кола. Много хубав става и върви с печени ребърца.
Re: Зимни мезета и салати
Lizi,може ли рецептата за сосовете, които си правила, че много домати са назрели.
Re: Зимни мезета и салати
И аз затворих 40 кг домати (купешки) - сос за спагети, лютика и лютивка.
Сироп от къпини и сладко от къпини. Десетина бурканчета пукани чушлета. Организирах своеобразна поточна линия с двама черноработници и за ден и половина приключихме.
Въздъх!
Сенди, сподели рецептата за нектара, и аз правих няколко пъти, но не помня по коя рецепта от записаните в тефтеря.
Сироп от къпини и сладко от къпини. Десетина бурканчета пукани чушлета. Организирах своеобразна поточна линия с двама черноработници и за ден и половина приключихме.
Въздъх!
Сенди, сподели рецептата за нектара, и аз правих няколко пъти, но не помня по коя рецепта от записаните в тефтеря.
- sendi1966
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1195
- Регистриран на: Апр 7, '13, 12:17
- Местоположение: Хасково
Re: Зимни мезета и салати
Момичета,нямам точна рецепта за нектара.От години го правя на око.
Обелвам прасковите,слагам ги да заврат с вода колкото да покрие количеството плод.Варя за около 10-15 мин,зависи и от зрелоста на прасковите де Като поизстинат минавам ги на блендера,слагам захар на вкус,ако е доста гъстичко добавям и водичка малко .Затварям в шишенца и заварявам 10 минути.Така правих миналата година и от сини сливи и дюли.
Обелвам прасковите,слагам ги да заврат с вода колкото да покрие количеството плод.Варя за около 10-15 мин,зависи и от зрелоста на прасковите де Като поизстинат минавам ги на блендера,слагам захар на вкус,ако е доста гъстичко добавям и водичка малко .Затварям в шишенца и заварявам 10 минути.Така правих миналата година и от сини сливи и дюли.
Re: Зимни мезета и салати
Сос за ребърца
1с.л.олио
1глава лук
3скилидки чесън
2ч.ч.кетчуп
1кутийка кока-кола
1/2ч.ч.ябълков оцет
2с.л.кафява захар
1/2с.л.черен пипер
1/2с.л.лук на прах
1/2с.л.смлян динар
1/2с.л.лимонов сок
1с.л.Сос Уорчестър
загрява се олиото и се сотират нарязаните
на ситно лук и чесън.добавят се останалите съставки и се вари на слаб огън като се разбърква около час.
Аз не съм слагала сос уорчерстър защато моя мм не яде риба.
Стерилизирах 20 минути.
2.5 кг свински ребра се натриват:
2с.л.сол
2с.л.кафява захар
2ч.л.чесън на прах
2ч.л.лук на прах
1ч.л.млян кимион
1ч.л.лют червен пипер
1ч.л.черен пипер
завиват се с фолио и се слагат в хладилника
4-12часа.
Ребрата се пекат на скара
Намазват се със сос и се доизпичат.
Сервират се със сос.
Сосът за спагети го правя с чесън
босилек и малко захар.
1с.л.олио
1глава лук
3скилидки чесън
2ч.ч.кетчуп
1кутийка кока-кола
1/2ч.ч.ябълков оцет
2с.л.кафява захар
1/2с.л.черен пипер
1/2с.л.лук на прах
1/2с.л.смлян динар
1/2с.л.лимонов сок
1с.л.Сос Уорчестър
загрява се олиото и се сотират нарязаните
на ситно лук и чесън.добавят се останалите съставки и се вари на слаб огън като се разбърква около час.
Аз не съм слагала сос уорчерстър защато моя мм не яде риба.
Стерилизирах 20 минути.
2.5 кг свински ребра се натриват:
2с.л.сол
2с.л.кафява захар
2ч.л.чесън на прах
2ч.л.лук на прах
1ч.л.млян кимион
1ч.л.лют червен пипер
1ч.л.черен пипер
завиват се с фолио и се слагат в хладилника
4-12часа.
Ребрата се пекат на скара
Намазват се със сос и се доизпичат.
Сервират се със сос.
Сосът за спагети го правя с чесън
босилек и малко захар.