За нова практика на модериране и подредба на форума

Тук пишете всичко, което виждате като проблем или бихте искали да се смени. Отваряйте нова тема за всеки проблем - след като го оправя, ще трия съответната тема.
Заключено
Аватар
Dewina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1241
Регистриран на: Авг 31, '15, 17:18
Местоположение: Балкана
Дал благодарност: 22 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от Dewina »

Това е първият форум, в който се регистрирах. Нямам опит и не разбирам от форуми. Когато се регистрирах тук, бях много ентусиазирана - в представянето си разказах, че за мен розите са връзката ми с родината, а градинката ми в BG дава сили на болната ми майка да живее, да ме дочака...

Когато се лутах из форума се сблъсках с нещата, които ми пречеха да стигна до нужната ми информацията, не звучаха добре или не изглеждаха добре. И защото нищо не разбирам, а искам да си обясня защо така се препъвам, отделих от времето си /за мен да си съпричастен е не подскачащ емотикон, а правенето, действието/ и разгледах 5 форума - 3 от най-добрите немски и 2 много добри български. Свързах се със собственика на единия, който не вярвах, че ще ми отговори. Открих и студенти, българчета, които следват в ТУ-Берлин.

Аз се опитах съвсем мирно и открито да изразя мнение и направя предложения, с които нищо не мога и не съм в състояние да променя. Останах наранена, когото думите ми за BG bяха наречени лигавщини, комсомолски патос и "сълзи и сополи", получих и много "мили" ЛС. Cигурно звуча комсомолски, но аз живея далеч от майка и родина и това тук е единственето, което имам /bg-носия си купих, след като заживях в чужбина, в Германия се научих да играя дайчово хоро/.

...И моите предложения не са толкова важни. Изненада ме начина, по който реагирате...

Когатo, преди много години, започнах работа в BG, нашите ме изпратиха с думите: "И да си траеш - ти си нова и няма много, много да се обаждаш.Тук е така."... Когато започнах работа в Германия на всяко събрание 3 месеца подред първо на мен като новодошла даваха думата - как се чувствам, как усещам работата тук, имам ли предложения...А бях дори на изпитателен срок назначена.
Много често имам повод да мисля, че германците са на правия път, а мама и татко, които съветваха другояче детето си, сега живеят спокойни старини с парите, спечелени от това дете в един друг свят.

P.S.tili, може и да допускам грешки, когато пиша, моля да ме извините - нямам клавиатура с кирилица и ми отнема страшно много време да ползам оnline translator. Откакто закъсах с очите, диктувам на приятелка в BG по тел., а тя набира текста.
Градината ми е нещо като баварски чифлик, селска фурна и убежище за хайдути... Знам, че ме разбрахте😇
лалесъм

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от лалесъм »

Девина, щеше да бъде хубаво ако бе започнала темата, както си го написала по-горе :nod:
А ти подхвана нещата така:
Dewina написа: ......
Отначало започнах да чета всичко, но много бързо се обезкуражих...почувствах се, меко казано, неконфортно...
.....
От около десетина дни се изморих, някак си, да чета тук.
......
Хаосът във форума някак си ме обезкуражава и натоварва, ентусиазмът ми се поохлади...
....
Ти предприе много неща и те подобриха форума и дадоха на всички ни по нещо :daaa:
Очакваме те на поредната форумна среща :dovolen: Познай с какво ще те изненадаме ;)
Аватар
tili
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1812
Регистриран на: Юни 25, '14, 16:09
Местоположение: София

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от tili »

Съжалявам Девина или Дюина (според английската транскрипция) ако съм те засегнала с ремарката си за feedback. Тя беше просто за да се подчертае, че тук сме различни, с различни познания и опит, с различни житейски съдби. Общото, което ни обединява е любовта към природата и цветята. Нямам нищо против твб или против някой друг. Уважавам труда на ravik да създаде това място за такива като нас. То е нейно и какво ще става с него зависи само от нея. Ние сме само гости на любезна домакиня. Това с translator-а ни затруднява всички. Не е лесно да си превеждаш от полски или холандски, но щом нещо те интересува живо, правиш съответните усилия. Това се отнася и за намирането на всякаква информация и за най-дребния житейски проблем.
Не си единствената, която храни мама и тати с парите, изкарани в чужбина.Това ми прозвуча малко... странно. И по тази причина тати трябва да се грее само с дървата и по реда, който си му определила ти. Той е е стар и беден и е буквата F! Учил те е зле, но ти си го преодоляла, преобучила, чудесно, сега си европейка! Разбирам, че искаш нещата да се подобрят, обзета си от патриотичен възторг, искаш да вкараш малко ред в този наш многоцветен хаос. Всички сме ти благодарни за присъствието и идеите. Тази за казанлъшката роза беше приета с възторг. Доброволно и абсолютно безвъзмездно бяха направени всякакви проучвания от хора, запалени от идеята, съвсем по европейски.
И сега - без емотикони, без форумен жаргон, без майтапи, строй се, преброй се! С малко емпатия и подходящо поведение всичко се постига. След време ще ти бъдем благодарни за някои предлагани промени, с които доста хора са съгласни, както виждам. Да оставим собственика на Форума да вземе решение. И искрено ти съчувствам за страданието с очите. Оправяй се успешно и бързо, ние имаме нужда от теб, както сигурно и много други хора! Дано да се срещнем на следващата форумна среща :)
Аватар
Dewina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1241
Регистриран на: Авг 31, '15, 17:18
Местоположение: Балкана
Дал благодарност: 22 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от Dewina »

tili написа:Уважавам труда на ravik да създаде това място за такива като нас. То е нейно и какво ще става с него зависи само от нея. Ние сме само гости на любезна домакиня.
Мисля, че точно тези отношения администратор - посетители/потребители създава проблеми тук. Собственикът не се е представил дори, както би направил един "любезен домакин" (някъде бях прочела, че е наричан и чорбаджия ?!) А вие се чувствате като гости (приютени)?!
Един форум се създава в услуга на хората, да им служи. И те да са активна страна в създаването, граденето, развитието му...А собственикът на тази къща да позволява това да се случи при определени правила u той да има ангажименти към поддържането на този "дом".
Градината ми е нещо като баварски чифлик, селска фурна и убежище за хайдути... Знам, че ме разбрахте😇
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13537
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 169 пъти
Получил благодарност: 263 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от kim »

И какво ще промени това, ако се познава администратора/собственика?
Аз също не го познавам. Някой да познава админите или собствениците на останалите БГ форуми? Или чуждите такива?
Това не е аргумент, според мен. Има два начина на градене. Или върху стари основи, яки, преодоляли времето и доказали се, или започваш някъде основи на ново.
Dewina, радвам се, че се включи. :tzvetentze:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Мнения: 7292
Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
Местоположение: Пловдив 7а зона
Дал благодарност: 742 пъти
Получил благодарност: 1356 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от ljuboznatelna »

Това за чорбаджията беше от мен. Приеми го като жаргон. Не познавам Равик, но предполагам, че е деликатен човек, който се опитва по-скоро да угоди на пишещите, отколкото да развие форума. Такива са ми повърхностните впечатления от споровете за подфорум Пазар, присъствието на форума във Фейсбук и рекламите във форума. Може и да греша, пак казвам, не я познавам дори и като пишеща.Дори доста късно разбрах, че тя е админ. Може и да си е нейно желание да остане встрани, но очаквах поне някъде под логото да има едно - Ravik - администратор.
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31689
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1031 пъти
Получил благодарност: 2427 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от Мария Николова »

Собственикът беше на годините на botan, съвсем младо момиче, когато създаде този форум. От тогава до сега съм изпълнена с респект към дързостта, мъдростта и невероятното търпение на това момиче. И с безкрайна благодарност!
Впрочем, почти от година живеят в Германия, но и през ум няма да й мине на ravik да вкарва форума ни в покрустовото ложе.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Deleted User 5091

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от Deleted User 5091 »

Девина, съжалявам, но някои неща изобщо не ги разбираш- Що е то собственик.
Опитай се да се запознаеш и със собственика на БГ- мама.
Не давай пример с Германия и отношенията там от твоята камбанария, защото си нямаш и идея какви са отношенията в големите фирми там. Някои от нас са с доста голям опит точно с германци. Там, ако нямаш респект към йерархията си аут веднага, точно както баща ти те е съветвал- да уважаваш. Също така лицемерието там е водещо.
Та и аз по немски маниер ти желая успех с опитите да въведеш твоите правила във форума :tzeluvka: :tzvetoman: :liubov: :liubov2:
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13537
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 169 пъти
Получил благодарност: 263 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от kim »

Търкулнало се гърнето...Равик немедленно да се представи, че да прекратим споровете.
ЕГН-то не е задължително ;) Макар, че хората са го казали: " Не питай старило, питай патило".
За някои пък може да е важно. Явно такъв е аршина им.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Мнения: 7292
Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
Местоположение: Пловдив 7а зона
Дал благодарност: 742 пъти
Получил благодарност: 1356 пъти

Re: За нова практика на модериране и подредба на форума

Мнение от ljuboznatelna »

Виж, не си ми интересна, затова не те отразявах досега, но в последните ти два поста които забелязах, виждам, че съвсем тенденциозно се ядеш с мен. Добре, видях те вече, но мисля все така да не те отразявам. Говори си, не ми пречиш. ;) А ЕГН-то е от значение, да.
Заключено

Обратно към “Технически проблеми и предложения”