Коледни сладкиши
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10776
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 243 пъти
- Получил благодарност: 460 пъти
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Защо трябва да се сиропира всеки ден, не може ли на Коледа да обърне направо една бутилка ром и готово.
Insta: ex_hort
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10042
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 640 пъти
- Получил благодарност: 1132 пъти
Re: Коледни сладкиши
Ами завит във фолио и затворен в кутия как ще изсъхне? Обаче тази кутия се отваря ежедневно да се провери състоянието на сладкиша, опитва се , да не би да се е компрометирал и да се изложим на Коледа , та така. А ром със портокалов сок се слага да го съхрани до празника.
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4460
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 105 пъти
- Получил благодарност: 331 пъти
Re: Коледни сладкиши
Такаа, аз направих напуканите сладки. Обаче тестото едно лепкаво и рядко, едва си изчистих ръцете. За топчета да не говорим как ще станат. Взех, че бухнах още брашно. А тя хватката била, че като престои в хладилника се стяга.
Но както и де, за следващия път ще знам
Тези не могат да се сгрешат. По рецепта на Ал Янк
И тук с линцерите. С желе от дренки - много добра кобмбинация
Но както и де, за следващия път ще знам
Тези не могат да се сгрешат. По рецепта на Ал Янк
И тук с линцерите. С желе от дренки - много добра кобмбинация
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13537
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 169 пъти
- Получил благодарност: 263 пъти
Re: Коледни сладкиши
jozefin браво Вкусно изглеждат. Може ли рецептата за линцерите?
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4460
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 105 пъти
- Получил благодарност: 331 пъти
Re: Коледни сладкиши
Рецептата е от тази тема , в началото.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... ml#msg9255" onclick="window.open(this.href);return false;
Много е сполучлива. И на вкус са идеални.
Очаквам Ботан да покаже неговите топки . Предполагам се е справил по-добре.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... ml#msg9255" onclick="window.open(this.href);return false;
Много е сполучлива. И на вкус са идеални.
Очаквам Ботан да покаже неговите топки . Предполагам се е справил по-добре.
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10776
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 243 пъти
- Получил благодарност: 460 пъти
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Тц-тц-тц луди-млади! Едно време имаше романтика, а сега без въпроси - направо към действието.
При мен тестото стана много хубаво. По съветите след като прибавих всички сухи продукти пробвах и на ръка да го помеся. Когато пипаш бързо и мачкаш не се залепва, но аз пробвах да поизстъжа и от стените за да мога цялото да го размеся хубаво. Тогава полепна по върховете на пръстите и се отказах от тази идея, щото това тесто не изглежда особено празнично помазано по ръцете.
След като го оставих в хладилника за два часа да стегне съвсем пък не лепнеше.
Другото, което правих бяха джинджифилови бисквитки с глазура, защото имах изостанал сладък джинджифилов сироп още от време оно когато си правих захаросан джинджифил. Тестото също стана много хубаво и незалепващо, а и се опекоха много бързо. Само дето на глазурата й трябва една нощ да стегне, а аз нямах толкова време.
Сладките работи вкъщи трудно се снимат. Ето на тази снимка ММ е заровил зурличка в напуканите сладки и разбира се, вижда се вече дъното на чинията.
Моля без спекулации относно пола на джинджифиловото прасенце.
При мен тестото стана много хубаво. По съветите след като прибавих всички сухи продукти пробвах и на ръка да го помеся. Когато пипаш бързо и мачкаш не се залепва, но аз пробвах да поизстъжа и от стените за да мога цялото да го размеся хубаво. Тогава полепна по върховете на пръстите и се отказах от тази идея, щото това тесто не изглежда особено празнично помазано по ръцете.
След като го оставих в хладилника за два часа да стегне съвсем пък не лепнеше.
Другото, което правих бяха джинджифилови бисквитки с глазура, защото имах изостанал сладък джинджифилов сироп още от време оно когато си правих захаросан джинджифил. Тестото също стана много хубаво и незалепващо, а и се опекоха много бързо. Само дето на глазурата й трябва една нощ да стегне, а аз нямах толкова време.
Сладките работи вкъщи трудно се снимат. Ето на тази снимка ММ е заровил зурличка в напуканите сладки и разбира се, вижда се вече дъното на чинията.
Моля без спекулации относно пола на джинджифиловото прасенце.
Insta: ex_hort
- jozefin
- Кафе машина
- Мнения: 4460
- Регистриран на: Дек 5, '09, 10:28
- Местоположение: Ловеч, 200 m надморска височина, умереноконтинентален климат
- Дал благодарност: 105 пъти
- Получил благодарност: 331 пъти
Re: Коледни сладкиши
Страхотно изглеждат! И джинджифиловите бисквити!
На напуканите топки само 2 ч. ч. ли брашно сложи?
На напуканите топки само 2 ч. ч. ли брашно сложи?
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10776
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 243 пъти
- Получил благодарност: 460 пъти
- Обратна връзка:
Re: Коледни сладкиши
Да, вървях по рецептата.
При мен по-трудната част беше с оформянето, защото не мога да направя еднакви топки, а това има значение при печенето. По-малките станаха по-сухички, по-големите веднага след като ги изкарах бяха с толкова мека сърцевина, сякаш бяха още сурови, но като изстинаха се стегнаха и се оказа, че са изпечени и отвътре.
При мен по-трудната част беше с оформянето, защото не мога да направя еднакви топки, а това има значение при печенето. По-малките станаха по-сухички, по-големите веднага след като ги изкарах бяха с толкова мека сърцевина, сякаш бяха още сурови, но като изстинаха се стегнаха и се оказа, че са изпечени и отвътре.
Insta: ex_hort
Re: Коледни сладкиши
Не е моя заслугата, щерка ми ги е правила, ама много вкусни бяха току-що ометох последните
Re: Коледни сладкиши
От шест часа сутринта чета темата и копирах почти всички рецепти. След цветята най-много обичам да готвя, но това със сладките не ми се получава. Имам горчив опит от едни коледни сладки, които бяха толкова вкусни и ужасно не лицеприятни. Нали е от формичките за сладки? Та ако споделите от къде да си намеря коледни формички за сладки може тази година пак да се пробвам. И тези Линцерови сладки с какви формички ги майсторите, със същите ли?